|
|
|
|
Posted: Thu Dec 23, 2004 4:09 am
[ Kaku ] za gotowanie raczej sie biore, jestem gastronomincznym terrorsta. ale kuszacy przepis.. ten makaron ma byc prosto z paczki czy go uprzednio ugotowac..?a no wlasnie... dzieki.. sweatdrop zapomnialam dopisac, ze makaron trzeba wczesniej ugotowac...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 30, 2004 1:20 pm
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 31, 2004 3:13 am
super przepis ! wysłałam tacie do przetestowania..
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 08, 2005 1:56 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 08, 2005 7:05 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 08, 2005 7:14 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 08, 2005 11:52 pm
Nyo, nadszedł wreszcie czas, abym coś Wam zaprezentowała... Ostatnio moja mama upichciła nam taki właśnie deserek... przepis ten można dowolnie przerabiać, aby tylko zawierał składniki które nam odpowiadają... Oto jego wersja podstawowa 4laugh
Pyszny Deserek Składniki: 1 spód do ciasta tortowego ( można też samemu upiec, ale tak jest szybciej wink ) 1 ulubiony owoc otaku, czyli mango wink 2-3 banany 2-3 jabłka cynamon cukier cukier waniliowy cukier puder 1 kartonik śmietanki kremowej 1 jajko
Do dzieła heart Obieramy i kroimy na kawałki mango ( wielkość kawałków wg uznania ), podobnie czynimy z bananami i jabłuszkami ( z tych ostatnich najlepiej zlikwidować ten wstrętny środek z pestkami xd ). Gotujemy owocki w rondelku z cynamonem. Odstawiamy i bierzemy się za sos heart . Gotujemy śmietankę z taką ilością cukru i cukru pudru jaka nam odpowiada ( jedni wolą słodsze, drudzy nie... ) i wsypujemy cukier waniliowy ( 1 opakowanie ). Na koniec wbijamy jajko. Gotując koniecznie mieszamy, bo przywrze. No i uważamy, aby śmietanka się nie zważyła ( można dodać mleczka ). Kiedy sosik zgęstnieje odstawiamy go do ostudzenia. Następnie kroimy spód na kawałki i wkładamy do salaterek. Wrzucamy owoce i polewamy sosem. Możecie użyć nieco innych owoców ( np. brzoskwinie ), możecie ew. dosłodzić owoce. Jeśli macie czym, możecie też nasączyć wcześniej spód ( będzie delikatny i rozpływający się w ustach heart ). Smacznego ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 08, 2005 11:58 pm
Mniam mniam Rati heart blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 09, 2005 1:08 pm
Aoi_Taiyo Mniam mniam Rati heart blaugh to wlasnie chcialam powiedziec XD lubie takie orginalne rzeczy biggrin Co do tego mojego przekladanca - krakersy traca swoj slony smak, dlatego ciasto wklada sie do lodowki, zeby krakersy nasiaknely ta masa budyniowa ;P
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 16, 2005 1:54 am
ja wole zjesc te rzeczy o ktorych piszecie niz pisac o nich wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 16, 2005 2:42 am
To moze i ja podziele sie kilkoma sprawdzonymi przepisami wink Sa banalnie proste i nawet osoba ktora nie ma doswiadczenia kulinarnego poradzi sobie bez problemu smile
Roladki z szynki Skladniki: - Szynka (potrzebne sa duze plasterki, zeby mozna je bylo potem zwinac w ruloniki- ilosc wg uznania, w zaleznosci od tego ile chcemy przyrzadzic roladek) -Opakowanie serka (np. Almette, albo innego twarozku wg uznania) -Jeden pomidor -ugotowane i obrane pieczarki -cebulka -majonez -oliwki bez pestek do dekoracji -przyprawy do smaku- wg uznania
Sposob przyrzadzenia: Pieczarki i cebule kroimy w drobna kosteczke, doprawiamy do smaku i dodajemy odrobine majonezu. Wykladamy powstala salatke na plaskim polmisku. Pomidora (lub pomidory w zaleznosci od ilosci szynki) obieramy ze skorki, przekrajamy na pol i usuwamy pestki. Kroimy go w paseczki. Na kazdym plasterku szynki kladziemy lyzeczke serka i czastke pomidora, po czym zwijamy w rulonik i przekluwamy wykalaczka z nabita wczesniej oliwka. Tak powstale roladki ukladamy na polmisku z pieczarkowa salatka.
Salatka z tunczyka Skladniki: -dwie torebki ryzu (200g) -puszka tunczyka w oleju (nieduza) -puszka zielonego groszku -puszka kukurydzy -marynowane ogoreczki (powinna ich byc po pokrojeniu mniej wiecej szklanka) -majonez i musztarda -sol, pieprz, suszona bazylia
Sposob przyrzadzenia: Ryz gotujemy. Jak juz przestygnie dodajemy tunczyka (wraz zalewa!), groszek, kukurydze i pokrojone w drobna kostke ogorki. Doprawiamy wg uznania majonezem i odrobina musztardy. Odstawiamy do lodowki na jakis czas. No i gotowe smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 22, 2005 5:21 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 23, 2005 3:12 am
O jaaa
*bierze sie za spisywanie przepisow*
Moze wreszcie cos mi wyjdzie ^^ Pominmy fakt, ze non -stop cos przypalam ...
Musze w siebie uwierzyc biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 23, 2005 3:15 am
novelin O jaaa *bierze sie za spisywanie przepisow* Moze wreszcie cos mi wyjdzie ^^ Pominmy fakt, ze non -stop cos przypalam ... Musze w siebie uwierzyc biggrin witaj w klubie przypalaczy xd dasz radę, nawet taki antytalent jak ja umie cośtam upichcić wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|