|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 10:15 am
Nie da się ukryć że w tym kraju od dawna nie mam na kogo głosować, więc wybrane zostało mniejsze zło.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 10:37 am
cieszy mnie wlasnie prywatyzacja szpitali.
i ogolnie fakt... bo PiS sie sze wszystkimi klocil. ich hasla wyborcze brzmiały "walczmy z korupcją", "walczy z układem", ciągle walczyli! tym sposobem nie dojdzie się do dobrobytu.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 10:51 am
Daedhel Insane Lady-sama no wlasnie, dlatego nieszczegolnie mnie to cieszy. PO ostatnio probowalo tylko popularnosc zdobyc, zeby wygrac wybory. za pare miesiecy wszyscy beda zalowac, ze ich wybrali... chyba żartujesz! oni mają przynajmniej jakieś senowne pomysły: prywatyzacja szpitali, podatek liniowy itepe... zamiast kłócącej się do obłędu kotłowaniny zwanej też czasem przez ironię rządem będziemy mieli wreszcie rząd zwany przez niektórych także parlamentem. rolleyes Bogu dzięki, że wygrali. *idzie odwoływać samolot do Irlandii* xd ciekawe czy powiesz to samo za pare miesiecy xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 10:52 am
meczą mnie te piania ze szczescie bo wygrało PO, ciesza sie niektorzy jakby przyszło zbawienie od głodu, brudu,kiły i mogiły... gonk
ja tam najchetniej wziął bym wszystkich jak leci za karki połowa z powrotem do szkoły, połowa na pole na wykopki albo na nocną zmianą do biedronki. evil
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 11:04 am
Gem_ma meczą mnie te piania ze szczescie bo wygrało PO, ciesza sie niektorzy jakby przyszło zbawienie od głodu, brudu,kiły i mogiły... gonk
ja tam najchetniej wziął bym wszystkich jak leci za karki połowa z powrotem do szkoły, połowa na pole na wykopki albo na nocną zmianą do biedronki. evil o! I zapomniałeś, Wnusiu, że na koniec powołałbyś Babunię Dae na dyktatorkę i zostałbyś głównodowodzącym sił zbrojnych pod babciną komendą! whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 11:14 am
a ja bym dostala lizaka mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 11:38 am
Gem_ma meczą mnie te piania ze szczescie bo wygrało PO, ciesza sie niektorzy jakby przyszło zbawienie od głodu, brudu,kiły i mogiły... gonk
ja tam najchetniej wziął bym wszystkich jak leci za karki połowa z powrotem do szkoły, połowa na pole na wykopki albo na nocną zmianą do biedronki. evil amen. Gem_ma powiedział wszystko, co można było na ten temat powiedzieć cool . jeszcze część do więzienia, żeby było sprawiedliwie ;P
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 11:47 am
hmmm,nie pwiem, aby byla to jakas wielka euforia, ale tak szczerze... lep[iej zeby kto wygral? zaczela mnie troche irytowac teora sPISkowa pisu... a PO tak naprawde byla jedyna partia, ktora mogla miec wiecej glosow... z drugiej zas strony maja rzad wiekszosciowy, czy bedzie jak poprzednio i nic sie nie zmieni? a z trzeciej [to juz moja teoria] mam nadzieje, ze to wszystko nie bylo ukartowane i nie zostalismy wykorzystani.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 2:29 am
No to juz po jedej kaczce. stare ... Ide podgrzać ruszt ... twisted Zostala jeszcze druga...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 11:30 pm
taa... jakie sosy masz? czosnkowy czy barbecue?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 1:58 am
Nie ma co biadolić, panie i panowie. PiS z ich międzynarodową, antypolską, niemiecko-masońsko-żydowsko-dziadowską intrygą znikł, a że teraz się za to weźmie PO można się tylko cieszyć - dlaczego?
A to z bardzo prostego powodu. PO zrobi wszystko, żeby być dokładnym przeciwieństwem PiSu. I nawet nie w pełni świadomie, ale skończy się PiSowska głupawka.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 8:57 am
gOwno prawda. PO jawi sie jak ten zbawiciel pieprzy o agresji, przemocy i wszystkich innych szajsach PiSu a sami sraja pod siebie, bo nagle okazalo sie, ze polowa wspanialej partii bierze w lape. I ich kampania wyborcza nie byla agresywna... Na oewno nie;] zreszta bez komentarza. Ja jestem typowo prawicowa i naprawde sie angazuje w zycie polityczne panstwa. Wiekszosc poslza glosowac bo poszla nagonka na pis jacy oni zli, nie umieja nic zrobic, wszytsko jest do dupy itd. Nikt nie jest idealny... Ale chocby euro 2012... Za darmo nam na pewno go nie dali;] I ludzie poszli bo pis to najgorsze zlo swiata, a nawet najbledszego pojecia nie maja jaki program realizowac chce po, ze to bedzie jakas masakra teraz, bo polska nie jest na tyle bogatym panstwem, zeby mogla przezyc liberalna rewolucje, do tego trzeba duzej kasy, ktorej my nie mamy. I po kolejnych dwoch latach znowu bedzie szloch i zgrzytanie zebami, bo nic sie nie zmieni. A zreszta co ja sobie bede strzepila jezyk, tak juz w naszym kraju jest, ze kazdy wie najlepiej. Mam nadzieje,ze bedzie powoli do przodu. Oboijetnie z jakim rzadem, byleby byli uczciwi...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 10:39 am
hmm ja siedzialam z mama przed TV i costam jakis glupawy serialik czy cus ogladalysmy wiec olewka pelna byla, no tylko wiedzialysmy ze cisza wyborcza przedluzona do 23 (tez zalosne, swoja droga...) I bez patrzenia na zegarek wiedzialysmy ze koniec ciszy bo o 23 rozlegl sie ryk radosci tak pod blokiem naprzeciwko XD (a przypominam ze mieszkam na Zoliborzu, w okolicy raczej emerytalnej razz ) Mama: - no to juz wiemy ze po wyborach. ciekawe kto wygral... Ja: - no przeciez slychac ze PO, zakompleksieni kaczysci nawet by sie publicznie cieszyc nie umieli razz ...I TO BYLA PRAWDA!!! biggrin
a druga anegdotka (z Gazety Wyborczej): koles kupuje duza panoramiczna i w ogole plazme w Euro RTV czy gdzies. sprzedawca (niezobowiazujacym tonem): - to na wybory...? kupujacy: - taa... chce zobaczyc mine Kaczynskiego w duzym formacie.
... XD ...no i mial widok.
a wiecie ze cala zagranica sie cieszy? jakis francuski politolog powiedzial ze "cieszy sie ze moze Polske z powrotem w Europie powitac" razz
i prawda!
pewnie nie bedzie super (szczerze: PO to mniejsze zlo i tyle), ale na pewno bedzie chociaz ciut ciut odrobine NORMALNIEJ.
...byle nie bylo koalicji PO-PiS. razz
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 10:45 am
...and i wanna be anarchy
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 10:47 am
PS: Justinka kwasi sie na PO. Moze i racja, ale:
- to nie dzielem PO byl niemalze zamach stanu w postaci zmiany CBA w przydupasow i chlopcow na posylki Jarusia (lacznie z dostepem do ZUSowskiej bazy danych - normalnie dyktaturka pelzajaca
- sprawa Blidy i Sawickiej to jest po prostu skur**synstwo
- rozpirzenie nam stosunkow z zagranica rowniez jest dzielem rzadu PiS
- Niezwykle Potrzebne Zmiany w edukacji na poziomie zdziadzialej dewotki juz nawet nie sa zalosne, sa po prostu smieszne (mundurki i wykasowywanie podrecznikow "bo jest w nich o Halloween" "bo o sprawach zydowskich jest za duzo" "bo jest promowana niechrzescijanska moda na ekologie" ...no tu juz takze LPR sie dolozyl, przyznaje
- sprawa Alicji Tysiac i wszelkie kwestie dookola aborcji/antykoncepcji... coz, powiem krotko: nie jestem wojujaca feministka ale KAZDY golym okiem zauwazy, ze TAKIEGO uprzedmiotowienia kobiety jeszcze nie bylo!
...a to tylko pare przykladow jakie mi akurat przyszly do glowy.
sorry, ja wiem ze PO to mniejsze zlo i nie jest to super formacja, ale takich pomyslow na rozwalenie kraju i zrobienie sobie z niego piaskownicy do zabaw w prywatne wojenki jak PiS mial to w zyciu nie bedzie mialo PO.
a tak na podsumowanie: PO mialo o pare procent wyzsze poparcie wsrod kobiet niz wsrod mezczyzn. CIEKAWE DLACZEGO.
nio to tyle wink bo jeszcze moje IP resztki CBA wysledza i mnie zlikwi-
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|