OFF
Na igen, a vallás egy érdekes téma (és nem véletlenül tabu a pénzzel együtt pl. az USA-ban). Végül is, az istenhit a lényeg, amiről a mai világban (mint minden másról is) ezerrel húzzák le a pénzt...
A vallás nem egyenlő a szektákkal, léteznek olyanok, hogy "történelmi egyházak", és nem azért állnak fenn még mai is, mert 2000 éven át képesek voltak megtéveszteni az embereket. Erről mit gondolsz? A szekták csak pár éves/évtizedes múltra tekinthetnek vissza (egy-két kivételtől eltekintve), és nem is áll mögöttük értelmes eszmei háttér.
A legjobb, hogy a "nem hívők" (=nem tartoznak vmilyen egyházhoz) ebből magyarázzák meg, hogy a vallás mekkora ökörség, mert csak ámítanak, semmi értelme. Ha így gondolod, csak sajnálni tudlak. Minden különösebb mellveregetés nélkül mondom, hogy én hívő vagyok, és vannak olyan dolgok, amikkel nem értek egyet, és vannak, amikkel igen (nem katolikus vagyok) - ez többnyire a más vallásokra vonatkozik, a saját vallásom tanait teljesen elfogadom (ezért az a vallásom...).
Tudtommal még egy fának sem volt tudathasadása attól, hogy én fának nevezem, egy angol meg tree-nek... - gondolok itt arra, hogy attól hogy valaki Úrnak, Istennek, Allahnak, Atyának, világszellemnek szólítja még lehet ugyanaz a személy... (téged is más emberek másként szólítanak, mégse vagy skizo, nem?)
Amúgy meg nem véletlenül vannak ezek a dolgok: esetleg az együttélés szabályait - vagy legalábbis a javaslatokat rá - mutathatják a vallások. Lásd: melyik jobb? Megbocsátani másoknak és békésen élni együtt vagy nem megbocsátani, dögöljön meg a r0h4dt g€c1 ott, ahol van (háború, tömegpusztítás, halál)... Persze a mostani mélydepis generáció az utóbbi három szót szereti hangoztatni, de tényleg jó ez vagy csak trendi ilyenekkel telefirkálni a falat, füzetet,.. az életed? Jaj, mert "nyálas"... Hát ez megint divatos kifogás a "kemény" srácok részéről. És kamu is. Ez nem gyengeség, hanem ésszerű gondolkodás.
A vallások utat nyitnak Istenhez, aki nem függ a vallásoktól. A földi dolgok sosem tökéletesek (ehhez nem kell semmilyen hit, hogy észrevedd), a vallások sem kivételek. De ettől még maga hit nem rossz dolog, csak sokan próbálják rosszul tálalni és emellett elveszik az a kevés, ahol igazi, értékes dolgokat találnál.
+ nem vagyok az a buzgó hívő fajta, szóval nekem is rengeteg ilyen hibám van e téren. De igyekszem jól megférni másokkal. Talán mindenkinek erre kéne törekedni, függetlenül, hogy magától jön rá erre, vagy egy "szakállas apó" mondja neki.
ON
a fentiekkel senkit nem szándékozok megsérteni vagy minősíteni. ha tényleg ennyire téma a dolog, topicot neki. (ne mindig én)