|
|
|
|
Posted: Sat May 13, 2006 2:58 am
uwielbiam takie salatki 4laugh heart
A wiecie co ja ostatnio z mama produkuje? Miodek... a wiecie z czego? Z tych uroczych hiper pospolitych kwiatkow pt. mlecze mrgreen MNIAM! Jesli kogos to obchodzi tio niech da znac i postaram sie przyniesc przepis i napisac tutaj... 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 13, 2006 10:14 am
Raticiel, ja jestem strasznie ciekawa tego miodku z mleczy... 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 16, 2006 4:48 am
EvilYuki Raticiel, ja jestem strasznie ciekawa tego miodku z mleczy... 3nodding mmmmm miodzio whee ciekawe jak smakuje
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 16, 2006 7:38 am
hmmm... mam okazje podac przepis, ale nie pamietam dokladnej proporcji, nio ale to juz mysle kazdy moze zrobic na wyczucie i wg. upodoban... to bardzo proste:
arrow nalezy isc nazrywac mlecze (same glowki! bez ogonkow!) (dmuchawce sie nie licza!!!) powinno tego byc ok. 4-5 duzych, "pelnych" garsci ale jak juz mowilam nie pamietam proporcji arrow wrzucamy glowki mleczy do garnka i zalewamy woda arrow podgrzewamy, gotujemy ale bron Boze zeby zaczelo wrzec, bo wszelkie pozytywne zwiazki jak wiadomo wtedy zamieraja arrow zanosimy do chlodniejszego pomieszczenia i niech stoi nasz garnuszek z zawartoscia przez 1 dobe arrow raz jeszcze podgrzewamy ALE dodajemy sok z 2-3 wycisnietych cytryn i kilo cukru mrgreen (mozna dac mniej jak sie nie lubi zbyt slodkiego miodu... naprawde taki z 1kg cukru jest b. slodki) arrow pamietamy zeby sie nie gotowalo!!!! ninja arrow znowu odstawiamy na noc arrow powtarzamy zabieg z podgrzewaniem i chlodzeniem ze 2 razy zeby zgestnialo, nic juz nie dodajemy, ew. sprawdzamy smak i dodajemy cytryny/cukru arrow po kilku dniach wachania tego bosskiego aromatu mozemy poprzelewac wsysko do sloiczkow... zabojczy jest kiedy jest jeszcze cieply 4laugh arrow wybaczyc Ratisiowi jesli cos pomylil... rolleyes
SZMACZNEGO xd biggrin twisted
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri May 19, 2006 6:36 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 27, 2006 3:21 am
hmmmm, no tak, mlecze sie juz skonczyly xd zapomnialam dodac (elektrodac wink ) ze trzeba toto jeszcze odcedzic, bo kwiatki raczej sie nie rozpuszcza xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 28, 2006 8:00 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon May 29, 2006 2:35 pm
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 30, 2006 12:52 am
bo to jest wszystko "na oko" - nawet takie beztalencie kulinarne jak ja potrafi to przyrządzić xp i jak ktoś przyjdzie to można coś takiego zrobic bez "wpadki" - zawsze mi wyszło...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 30, 2006 12:57 pm
ZebraDeath bo to jest wszystko "na oko" - nawet takie beztalencie kulinarne jak ja potrafi to przyrządzić xp i jak ktoś przyjdzie to można coś takiego zrobic bez "wpadki" - zawsze mi wyszło... To jak "danie na szybko"...wrzuc wszystko, co masz w lodowke, pokroj, wymieszaj i voila... Ja jednak wole bardziej skonkretyzowane jedzenie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 31, 2006 10:23 am
Delein the Wildest ZebraDeath bo to jest wszystko "na oko" - nawet takie beztalencie kulinarne jak ja potrafi to przyrządzić xp i jak ktoś przyjdzie to można coś takiego zrobic bez "wpadki" - zawsze mi wyszło... To jak "danie na szybko"...wrzuc wszystko, co masz w lodowke, pokroj, wymieszaj i voila... Ja jednak wole bardziej skonkretyzowane jedzenie. takie jak np: klocek na zimno albo klocek w polewie ? mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 31, 2006 2:35 pm
BeeWolf_san Delein the Wildest ZebraDeath bo to jest wszystko "na oko" - nawet takie beztalencie kulinarne jak ja potrafi to przyrządzić xp i jak ktoś przyjdzie to można coś takiego zrobic bez "wpadki" - zawsze mi wyszło... To jak "danie na szybko"...wrzuc wszystko, co masz w lodowke, pokroj, wymieszaj i voila... Ja jednak wole bardziej skonkretyzowane jedzenie. takie jak np: klocek na zimno albo klocek w polewie ? mrgreen gonk talk2hand Schabowe znaczy...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 03, 2006 12:19 pm
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 16, 2006 12:01 am
Delein the Wildest BeeWolf_san Delein the Wildest ZebraDeath bo to jest wszystko "na oko" - nawet takie beztalencie kulinarne jak ja potrafi to przyrządzić xp i jak ktoś przyjdzie to można coś takiego zrobic bez "wpadki" - zawsze mi wyszło... To jak "danie na szybko"...wrzuc wszystko, co masz w lodowke, pokroj, wymieszaj i voila... Ja jednak wole bardziej skonkretyzowane jedzenie. takie jak np: klocek na zimno albo klocek w polewie ? mrgreen gonk talk2hand Schabowe znaczy... nie lubie schabowych, chyba ze z grilla... pirate
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|