|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 27, 2005 2:45 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Dec 05, 2005 5:38 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Dec 06, 2005 3:14 am
Jakis czas temu napisalam wiersz. Prosze o ocene!!!
Samotnosc
Kiedy juz osiagniesz dno,
Bez uczuc, bez mysli,
I od dawna bez przyjazni,
Przeszedles przez samotnosci tlo.
Dni i godzin calkiem sama...
Juz ich nie licze, sa stracone,
Nastepne dni sa tez opuszczone,
I wiem, ze kiedys peknie wezbrana tama.
Wiem, ze kiedys to nadejdzie,
Bo z samotnoscia tancze,
Bo z samotnosci placze,
I wiem, ze to kiedys przyjdzie.
Przyjdzie, i nikomu nie odda,
I nie uciekne, chocbym bardzo chciala,
Nie uda sie, chocbym bardzo sie starala,
Bo samotnosc przyjdzie, i nikomu mnie nie odda
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Dec 06, 2005 7:49 am
Nie znam sie na poezji, ale chyba cos moge powiedziec... Wiersz ten lepiej brzmialby, gdyby byl calkowicie bialym wierszem. I jest potwornie nierytmiczny, imo.
A temat? Coz... nic nowego, nic ciekawego.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 07, 2005 6:28 am
...Widze, ze znowu jestescie spragnieni mojej Tworczosci. ...Prosze bardzo: ... ...Aaa! ...*ratataataaa! Boom! Boooom!* ...Duck and coveeer! ...Space Marineees - Attack! ...Arggh! ...*boom!*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 07, 2005 7:37 am
Uuuuu.... tne wiersz kopie w dupe...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 11, 2005 7:55 am
Uwaga! Uwaga! Zla Bali sie wypowiada rofl
Kamilkuś to ze rymujesz to jeszcze nic nie znaczy mrgreen Tzn. i tresc i forma sa niezbyt rolleyes Rymy takie sobie, nie jest wg. mnie zbyt spojny, brak interesujacych metafor, a tresc malo odkrywcza i niezbyt oryginalna..... ninja Ale proboj dalej ;]
Zgadzam sie z Ib, poniewaz wiersze nierytmiczne powinny byc biale 3nodding (ja niedlugo zaczne pisac rozowe chyba ;_; xd )
*przyklaskiwuje Rufusowki* jestem pod wrazeniem Twojego geniuszu.. ;d
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Dec 30, 2005 9:30 am
ehem... moj debiut wiec prosze o wyrozumialosc...
macie go w sygnaturce ale pisze jeszcze raz jakbym zmienila.
wiersz jest platkiem sniegu na rzesach zarozowionym od mrozu policzkiem
jestes najpiekniejszym wierszem
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 05, 2006 12:30 pm
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 05, 2006 12:39 pm
Wiecznosc sie dluzy, szczegolnie przy koncu - bynajmniej nie moje slowa.
Czy mi sie podoba? Na pewno nie jest to urzekajacy tekst ;3 No i roznica kilku pogladow. Troche bledow stylowych i interpunkcyjnych. Czepiam sie, muwah X3
Wiecej nie powiem, bom zmeczona i no...bo tak.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 05, 2006 12:55 pm
hehe ja jestem dyswszystko jezli chodzi o pisanie ale jestem tez grafomanem i poprostu lubie pisac razz ^^ wiem wiem jestem straszny mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 16, 2006 12:39 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 16, 2006 9:19 am
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 22, 2006 8:28 am
Jeden z moich dosc starych wierszy: "Pudełko"Na szklanej wystawie ludzkich oczu i języka: Papierowe lalki; papierowym spojrzeniem Mierzą chłodno i zbywają westchnieniem. Fałszywa nuta z pozytywki w ściany wnika, Wzbudzając zachwyt ślepo zapatrzonych W papierowe serca, papierowe twarze. Beznamiętnie i cicho, niczym na obrazie Papierowym okiem obserwują oddalonych. Gdy pogasną światła...Gdy zdjęci z wystawy I złożeni w pudełku, gdzie czas nie goni, Gdzie już obce im bezpodstawne obawy. Tli się jasny płomyk ich złączonych dłoni...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 05, 2006 2:22 am
a to jest rozprawka ktora napisalam dla ozuala mrgreen jak sie wam chce to looknijcie...
Świat ukazywany w masmediach jest/nie jest moim swiatem
Telewizja w dzisiejszych czasach odgrywa duza role w zyciu wielu ludzi. Dzieki niej mozemy sie dowiedziec co sie dzieje w innych czesciach swiata w kilka chwil. Umozliwila rozwuj komunikacji i jest skarbnica wiedzy i rozrywki. Ale czy swiat, ktory przedstawiaja media jest moim swiatem? Mysle ze jednoznacznie nie moge odpowiedziec na to pytanie. Telewizja czesto ukazuje przejaskrawiony i nie realny swiat. Tak jak w reklamie frugo, czy ery ukazana mlodziez nie ma zadnych problemow, jest dobrze ubrana i cieszy sie zyciem. W rzeczywistosci jednak nie jest tak kolorowo, wielu mlodych ludzi musi bardzo szybko dorosnac i stac sie odpowiedzialnymi za siebie i swoja rodzine. Czesto to oni opiekuja sie swoimi rodzicami, ktorzy staczaja sie na tzn "margines spoleczny", badz maja inne problemy, z ktorymi sami nie potrafia sobie poradzic. W bajkach XXI wieku widzimy mnostwo przemocy, ktora w pewnym stopniu jest odzwierciedleniem reali naszej kultury, nastawienia do zycia i innych ludzi. Aczkolwiek nie kazdy z nas jest jednostka agresywna i nie wszystkie bajki maja niewlasciwe przeslanie. W masmediach jest rowniez wiele prawdy. Dzieki pracy dziennikarzy mozemy dowiedziec sie co dzieje sie w naszym kraju, jak wypelniaja swoje obowiazki politycy a takze co jeszcze trzeba poprawic aby zycie bylo przyjemniejsze i latwiejsze. Jak widac nie wszystko co ukazuja nam media jest zle, nieprawdziwe. W koncu telewizje tworzymy my, ludzie i dlatego jest ona bardzo zroznicowana. Storzona niczym wielki teatr w ktorym kazdy moze znalesc sztuke opowiadajaca jego wlasna historie, rowniez ja moge znalesc cos co bedzie nawiazywalo do mojego swiata. Dlatego uwazam ze telewizja to ogromna biblioteka w ktorej gdzies znajduje sie ksiazka opisujaca mnie, a takze ciebie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|