Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 15 16 17 18 19 20 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Violette_Sukkar

5,100 Points
  • Wall Street 200
  • Signature Look 250
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed May 04, 2005 7:53 am

Baliaur
Yuki_magikan
"Misery" Kinga ma zaje....sty klimat, wogule ksiązki Kinga mają ten klimacik od którego jezy sie wlos domokun
no nie az tak ale klimacik ma... ale Poe i tak najlepshe opowiadanka pisal...
a King coz.. widac ze troche zaczyna pisac na sile... i jego styl jest zbyt mozolny w czytaniu...

wedlug mnie. king pisze dosc ciekawie ...
PostPosted: Thu May 05, 2005 5:25 am

Oczywiście, że King napisał wspaniałe książki, chyba nikt nie ma tu większych wątpliwości. Ja jednak najbardziej uwielbiam książki Mastertona i Browna. A za najwspanialszą książke na świecie uważam Małego Księcia! Każdy powinien chociaż raz ją przeczytać! biggrin
("...Kwestia oswojenia niesie w sobie ryzyko łez")

deahme

Violette_Sukkar

5,100 Points
  • Wall Street 200
  • Signature Look 250
  • Dressed Up 200
PostPosted: Thu May 05, 2005 7:53 am

deahme
Oczywiście, że King napisał wspaniałe książki, chyba nikt nie ma tu większych wątpliwości. Ja jednak najbardziej uwielbiam książki Mastertona i Browna. A za najwspanialszą książke na świecie uważam Małego Księcia! Każdy powinien chociaż raz ją przeczytać! biggrin

maly ksiaze jest dziwna ksiazka, ale za to pelna przemyslen i prawdy o swiecie, lubie takie ksiazki.
Szybko i łatwo mi sie ja czytalo i przyjemnie,ale nie nalezy ona do moich najkochanszych ksiazek ...
PostPosted: Thu May 05, 2005 2:20 pm

Ja teraz "Dzume" czytam. Wreszcie jakas lektura szkolna, ktora sie czyta szybko, bo tresc jest nawet ciekawa.

Neilameane

deahme

PostPosted: Fri May 06, 2005 12:01 am

Neilameane
Ja teraz "Dzume" czytam. Wreszcie jakas lektura szkolna, ktora sie czyta szybko, bo tresc jest nawet ciekawa.

Dzuma? Ciężko mi się czytało tą książke, nie przepadam za takimi utworami, ale w końcu lektura... blaugh Ja teraz czytam książke Anny Rice "Godzina czarownic". Troche nudnawa, ale moze z czasem się rozkręci. blaugh
PostPosted: Fri May 06, 2005 12:25 am

[ Message temporarily off-line ]

deahme

Vykk

PostPosted: Fri May 06, 2005 3:23 am

deahme
Neilameane

Dzuma? Ciężko mi się czytało tą książke, nie przepadam za takimi utworami, ale w końcu lektura... blaugh Ja teraz czytam książke Anny Rice "Godzina czarownic". Troche nudnawa, ale moze z czasem się rozkręci. blaugh
eek ...pozycz pozycz pozycz xd xd xd
PostPosted: Fri May 06, 2005 5:09 am

deahme
alexvandom
deahme

maly ksiaze jest dziwna ksiazka, ale za to pelna przemyslen i prawdy o swiecie, lubie takie ksiazki.
Szybko i łatwo mi sie ja czytalo i przyjemnie,ale nie nalezy ona do moich najkochanszych ksiazek ...

Dziwna? Hmm...masz rację. Po przeczytaniu jej można wyciągnąć naprawdę fantastyczne wnioski i można zmienić sw󪠳tosunek do ludzi i otoczenia o 180 stopni. Jesli ktos nie czytal to naprawde polecam

czlowiek uswiadamia sobie, ze bycie doroslym jest gorsze niz zycie dziecka, a dziecko ma czasem trzezwiejsze spojrzenie na swiat i ta ksiazka uswiadama doroslych o tym.

Violette_Sukkar

5,100 Points
  • Wall Street 200
  • Signature Look 250
  • Dressed Up 200

SangekiNoYoru

PostPosted: Fri May 06, 2005 10:09 am

Geralt_Bialy_Wilk
czytałem jedną część - bardzo mi się podobała smile pożyczona od kolegi...

a ja oczywiście polecam dwa tomiki wiedźmińskich opowiadań, pięcioksiąg i wszelkie opublikowane dzieła AS'a... w tej chwili czekam na Bożych Bojowników - Narrenturm był genialny...

Dobrą książką jest też "Produceńci broni" - niestety autora nie pamiętam... smile dość przyjemne s-f, chodź za tym gatunkiem nie przepadam... ciekawie ujęte jest pojęcie ludzkich emocji.

Tak samo "Gra Endera" - praktycznie to co wyżej razz
zaliczylam wszystko procz gry, ksiazki Sapkowskiego sa po prostu nieziemskie, polecam tym, ktorzy jeszcze nie czytali xd
PostPosted: Fri May 06, 2005 12:20 pm

No dobra jak juz tak sobie piszemy o fajnych ksiazkach to musze wspomniec o geniuszu science-fiction czyli o Lemie. Przeczytalem dopiero kilka pozycji ale jestem pod naprawde wielkim wrazeniem, a oto one:

Solaris - chyba kazdy o tym slyszal za sprawa filmu z Klunejem. Po pierwsze (chyba bede sie powtarzal) ksiazka jest genialna. Po drugie nie ogladajcie filmu, to najwieksza porazka stulecia.

Eden - historia kilku rozbitkow na obcej planecie. Po prostu genialna ksiazka, wchlonelem ja w dwa dni. Autar trzyma w niepewnosci do ostatniej chwili. A o czym tak konkretnie ona jest ? Wedlug mnie o tym, ze niczego nie mozna byc pewnym i nie da sie zrozumiec odmiennych cywilizacji (to chyba malo konkretna odpowiedz smile ).

Wizja lokalna - tez kawal dobrej lektury. Ksiazka opisuje los badacza obcej planety (Kurdii i Luzanczykow). Niestety mimo, ze uwazam ja za genialna ma straszna wade, bardzo dlugie i nudne wstawki ziemskich naukowcow. No ale da sie z tym zyc.

Golem 14 - ksiazka strasznie miesza w glowie, z tego co wiem trzeba ja przeczytac by dostac sie na filozofie (takie studia) whee A o czym ona jest ? Nie wiem, nie jestem na filozofi.

Troche sie rozpisalem, no ale na prawde polecam Lema.

Autark

Violette_Sukkar

5,100 Points
  • Wall Street 200
  • Signature Look 250
  • Dressed Up 200
PostPosted: Fri May 06, 2005 10:58 pm

Fea-ran
Geralt_Bialy_Wilk

a ja oczywiście polecam dwa tomiki wiedźmińskich opowiadań, pięcioksiąg i wszelkie opublikowane dzieła AS'a... w tej chwili czekam na Bożych Bojowników - Narrenturm był genialny...

Dobrą książką jest też "Produceńci broni" - niestety autora nie pamiętam... smile dość przyjemne s-f, chodź za tym gatunkiem nie przepadam... ciekawie ujęte jest pojęcie ludzkich emocji.

zaliczylam wszystko procz gry, ksiazki Sapkowskiego sa po prostu nieziemskie, polecam tym, ktorzy jeszcze nie czytali xd

czytalam, gdzies ze Sapkowski, najpierw pije, a potem pisze biggrin Tez go uwielbiam smile ( jako autora)
PostPosted: Sat May 07, 2005 1:04 am

Vykk
deahme
Neilameane

"Godzine czarownic"...?

deahme

Vykk

PostPosted: Sat May 07, 2005 1:24 am

deahme
Vykk
deahme
Neilameane

"Godzine czarownic"...?
nom...i wszystkie ksiazki anny rice jakie posiadasz xp blaugh whee
PostPosted: Sat May 07, 2005 2:44 am

alexvandom
Fea-ran
Geralt_Bialy_Wilk

czytalam, gdzies ze Sapkowski, najpierw pije, a potem pisze biggrin Tez go uwielbiam smile ( jako autora)
no i chyba wlasnie dlatego jego ksiazki sa takie, jakie sa - z innego swiata i momentami strasznie smieszne xd

SangekiNoYoru

deahme

PostPosted: Sat May 07, 2005 8:10 am

[ Message temporarily off-line ]
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 15 16 17 18 19 20 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games