Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Rich Mob
Rich Mob Irreversible Vol.4 - Kaisetsu! Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 6:28 pm

Womi
Átolvastam az egész témát, csak annyi derült ki számomra, hogy Wilfred nem gyilkolt. Maradt 4 ember: Geoff, Megan, Ethan és Ella. Ethan nem gyilkolt volna Ella nélkül, aki csak Lauráért hajlandó ezt megtenni Adrianával szemben. Megan és Geoff ismerik Adrianát, de nekik szerintem nincs indítékuk. Ellát már kikérdeztük, úgyhogy talán Ethan segíthet. Rá szavazok.

Ethan?! A legsemmitmondóbb, pitiáner karakter, akinek fingja sincs arról, hogy mi folyik itt? Ugyan már... Könyörgöm... Én kérek elnézést...

Három kérdés: Ki tette? Hogy tette? Miért tette?
A "Ki tette?" kigondolható a nyomok alapján, legyenek azok akármennyire kifordultak is. A logika, ebben a észben korántsem annyira bonyolult, mint az előző három részben.
A "Hogy tette?" nem érdekel minket, ez nem az a játék, ahol ez számítana.
A "Miért tette?" pedig egyenesen következik abból, hogy ki tette. Így minden a helyére kerül.

Továbbá emlékeztetnék mindenkit az első oldalon lévő négy Maru'Knox törvényre, melyek alapból pirossal íródtak, így azok megkérdőjelezhetetlenek és nincs rájuk kivétel.

És csavar az egészben: bár Ethan a szolgálók közt lett feltüntetve névileg, hivatalosan nem az, így mentesül az második Maru'Knox törvény alól. Önálló személy, aki önállóan cselekszik. Ugyan ez a tézis áll Megan-ra. A miért meg van adva a harmadik részben, olvassatok utána.

Ha a lehetséges elkövetők mind ki vannak zárva, akármi hihetetlen, a maradék között kell keresni a gyilkost. És most visszautalnék az első bekezdésre.

Ennél többet csak akkor segíthetnék, ha leírnám a gyilkos nevét ide, szép nagy betűkkel: ..............*

Ennyi. A következő fejezetig egy szót sem szólok...

* Insert gyilkos name here!
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 10:33 pm

Akkor gondolkodjunk.... Jah és nem ártana NPC-t választani....

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Womi

6,200 Points
  • Citizen 200
  • Cart Raider 100
  • Full closet 200
PostPosted: Fri Feb 04, 2011 5:11 am

Ethan a szolgálók várakozójában töltötte az estét Ella elmondása szerint. Ha őt kikérdezzük, kizárhatnánk Ellát.
A töltényeken gondolkodtam, hogy hogy tűnhettek el. Ha nem a játék irányítói vitték el, akkor csak azok lehetségesek, akiknek van kulcsuk a ház minden részéhez: Harold, Megan és Wilfred. Harold a gyilkosságokban nem vett részt, ő az éjszaka során eltűnt. Wilfred nem vitte volna el a töltényeket, csak akkor, ha tud a játékról. Megan tudott róla, de akkor bizonyosan átadta volna azokat a csapatának. Ha feltételezzük, hogy egyik vendég sem tudott a játék létezéséről, akkor csak Adriana maradt. Ha megtudta volna bárhonnan is, hogy létezik a játék, akkor azonnal elvette volna Harold kulcsát, és fegyverekért szaladt volna. A töltényeket még el tudta vinni egyedül is, azonban mikor a fegyvereket vitte volna, valaki megölhette őt. Ez a valaki pedig nem fogja a tettét felvállalni, hiszen már vér ragadt a kezéhez. Csak Megan, Geoff, Ella, vagy Ethan lehet a gyilkos, de a szolgálókat még mindig nem lehet kizárni, hiszen bárki irányíthatta őket.
PostPosted: Fri Feb 04, 2011 8:10 am

Szerintem annak lehetőségét kizárhatjuk, hogy Adriana rájött valamire, mert egy hülye libáról van szó. Valószínű, hogy inkább bele akart szólni a "partiba" (mint azt már említették valamelyik előző fejezetben), és azért ölték meg, hogy ne okozzon gondot.

Selly1125

Invisible Shapeshifter

21,200 Points
  • Hero 100
  • Perfect Attendance 400
  • Partygoer 500

Selly1125

Invisible Shapeshifter

21,200 Points
  • Hero 100
  • Perfect Attendance 400
  • Partygoer 500
PostPosted: Fri Feb 04, 2011 8:15 am

Én Megan-re gondoltam, mert ő tudta, hogy játék készül és hogy nem tehetnek keresztbe a játék menetének, de Adriana akadékoskodott, így eltette az útból.

Ez az én véleményem...
PostPosted: Fri Feb 04, 2011 10:26 am

Selly, ha Adriana fél füllel hallotta Harold valamelyik beszélgetését a társasággal, már tudhat a játékról. Esetleg láthatta Shawn és Laura elrablóit, és gondolta, védekeznie kell. Mivel Megan tudott a játékról, megölhette Adrianát. Lehet azt gondolta, hogy Adriana gyilkosságra készül...

Womi

6,200 Points
  • Citizen 200
  • Cart Raider 100
  • Full closet 200

Volfram

Angelic Lunatic

8,900 Points
  • Bookworm 100
  • Beta Explorer 0
  • Team Rina 200
PostPosted: Fri Feb 04, 2011 1:15 pm

Volfram megvallja őszintén Rachel-re gyanakszik igen erősen. Rendben van, hogy van alibie, de nagyon kételkedek benne, mármint a Vol 1.-ben mutatott pánikrohama után nemigazán tartom természetesnek nála, hogy ilyen hidegvérű, higgadt és nyugodt. Még adok neki egy két gondolatot, de az sem tartom kizártnak, hogy Davide falaz neki, vagy épp együtt dolgoztak.
PostPosted: Fri Feb 04, 2011 1:17 pm

És persze azt sem felejtsük el, hogy Ők az egyetlen "család/csoport/pár", akik külön csapatba kerültek, mely mindkettőjüknek ellehetetleníti, hogy igazolják egymás alibiét.

Volfram

Angelic Lunatic

8,900 Points
  • Bookworm 100
  • Beta Explorer 0
  • Team Rina 200

Womi

6,200 Points
  • Citizen 200
  • Cart Raider 100
  • Full closet 200
PostPosted: Fri Feb 04, 2011 1:23 pm

De Rachelnek mi oka volna megölni Adrianát?
PostPosted: Sat Feb 05, 2011 2:59 am

Adriana meggyilkolása csak bemutató szerintem, hogy mindenkire ráhozzák a frászt, beindítsák a játékot, elrettentsenek pár embert....

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Volfram

Angelic Lunatic

8,900 Points
  • Bookworm 100
  • Beta Explorer 0
  • Team Rina 200
PostPosted: Sat Feb 05, 2011 5:45 am

Ez tény. De mivel pirossal mondták, hogy se ők, se Harold, se a gyerekek nem gyilkosok ezért ez megkérdőjelezhetetlen tény. És kedves játékmesterünk Mal is tisztázott valakit pirossal, szóval Wilfred is tiszta (jelenleg). Szóval ő sem lehetett. Ott van Ethan aki nyüzüge senki... felejtsük el. Ott van a 2fél "vezetője" Anne és Helen + a családjuk, a bábú Mal, Kevin és a kis fruska szintén lesőpörhetők a tábláról. Megan is szerintem, mert ő Harold személyes bábúja, aki azt csinálja amit Harold mond, bár saját szakállára is cselekedhet. Ella tényleg csak Lauráért tenne dolgokat, de Ő most nincs itt szóóóóval fölösleges őt gyanusítgatni. Geoff-ra azért nem gyanakszom, mert Davide és Rachel csatlósa.
PostPosted: Sat Feb 05, 2011 9:28 am

Tehát levonhatjuk azt a tanulságot, hogy kb. mindenki másra gyanakszik. sweatdrop
Ez kicsit elbizonytalanít, mert eléggé másfele haladunk, és így még inkább úgy érzem, hogy sötétben tapogatózunk. És a halál tudja (vagy inkább Malreni), hogy mennyire vagyunk távol az igazságtól.
De legalább néhány ember így már kizárható... rolleyes

Selly1125

Invisible Shapeshifter

21,200 Points
  • Hero 100
  • Perfect Attendance 400
  • Partygoer 500

Silphil

5,150 Points
  • Team Edward 100
  • Friendly 100
  • Befriended 100
PostPosted: Sat Feb 05, 2011 10:13 am

Ahogy Volfram is említette, a Vol. 1-ben Rachel tényleg idegbeteg volt (nemrégen, a Vol. 4 kezdetekor beleolvastam), tehát gyilkolhatott , sőt -ezt is Volfram mondta- Davide falazhat neki, vagy -ezt már én mondom- nem Rachel a gyilkos, hanem Davide, és Rachel falaz neki. Esetleg kettejük közül -ha valamelyikük a gyilkos- a gyilkos megzsarolta a másikat valamivel.. vagy feladom sweatdrop
PostPosted: Sat Feb 05, 2011 10:23 am

Hát ezt jól megtekerted! wink
Csak megint ott a probléma, hogy miért? Igaz, hogy Rachelnek volt valami halaszthatatlan megbeszélnivalója Harolddal, de nem hinném, hogy Adriananak bármi köze volt hozzá...

Selly1125

Invisible Shapeshifter

21,200 Points
  • Hero 100
  • Perfect Attendance 400
  • Partygoer 500

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Sun Feb 06, 2011 3:09 am

Ez tetszik, végre elkezdtetek gondolkodni. Csak így tovább, időtök, mint a tenger. Nem készültem el az új fejezettel, mert keddtől kezdve majdnem minden este buliban voltam. A tegnap este sem kivétel... kicsit bebaszcsikáztam...

Ha így folytatjátok, még a végén kipattan valami gondolatindító ötlet és a végén még győztest avathatok. 3nodding
Reply
Rich Mob

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces