|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 8:57 am
dobra ichabot masz racje a teraz sie zamknij : (
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 9:45 am
Racja, za dużo pitolenia ninja xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 11:32 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 12:34 pm
Ha! Ja po prostu doskonale udaję xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Apr 29, 2010 2:31 pm
igniach,t y na chemii czy na biologii jesteś?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 4:51 am
Ja jestem na kierunku medycznym na wydziale farmaceutycznym, czyli na chemii i biologii xP
---->Analityka medyczna<---- - jak ukończysz pracujesz w laboratorium i sobie sprawdzasz ludziom krew, płyn mózgowo-rdzeniowy, mocz, kał i takie tam xd
Poza tym jest mnóstwo specjalizacji do tego, tylko że długo się je robi, bo od 2 nawet do 5 lat bodajże (toksykologia m. in.). Czyli można zostać panem laborantem z CSI xp
omg, ale gorąco, udusić się można ;O
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 4:58 am
jak się idzie na farmacje, to matura musi być też z chemii ?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 5:02 am
Lady Majorie jak się idzie na farmacje, to matura musi być też z chemii ? Tak, na farmację bierze się pod uwagę matury rozszerzone z chemii i biologii 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 5:08 am
ojoj, no to przez następne 3 lata trzeba będzie dobrze się przygotować xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 5:54 am
ja się muszę do matmy, infy i do woku przyłożyć,
łatwizna
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 5:59 am
Mi by się nie chciało ;p
Na co się wybierasz?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 8:25 am
a żeby na psychologię iść to co się zdaje?
mnie tam interesuje socjologia najbardziej, albo psychologia właśnie :<
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 9:31 am
Żeby dostać sie na psychologie na Uniwersytet Warszawski to trzeba zdać jezyk polski na poziomie podstawowym, jezyk obcy na poziomie podstawowym lub rozszerzonym i do wyboru biologie albo matematyke, oczywiście rozszerzoną...... Natomiast zeby dostać sie na psychologie na UKSW trzeba zdać polski, jezyk obcy i historie albo biologie, wszystko rozszerzone.
Podobno ninja
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 10:17 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 30, 2010 12:28 pm
Ignacy Wieniawa dziki_wieprz nie jest społecznie normalna, gdyż nie jest społecznie akceptowana. za to biologicznie normalna jest, skoro istnieje. Polemizowałbym, jeżeli chodzi o biologiczną normalność homoseksualizmu. Ja bym powiedział, że to odchylenie od normy bo w końcu każdy efektywny biologicznie organizm za cel swojego istnienia powinien mieć przedłużenie gatunku, co jest niemożliwe jeżeli jest się homoseksualistą. Jeżeli chodzi o społeczne postrzeganie, to zmieniało się ono przez lata. W starożytności było to całkowicie akceptowalne. Od średniowiecza aż do XX wieku piętnowano związki tej samej płci. Teraz znowu jest tendencja do tolerancji i myślę, że to dobrze. Dla mnie na przykład parady równości to jakieś nieporozumienie i żałosność tego całego teatrzyku mnie po prostu przeraża. Według mnie te imprezy bardziej szkodzą niż pomagają środowisku homoseksualistów... @Patelnia: Rzeczywiście porównania są nie na miejscu, ale jeżeli chodzi o uczucia, to rozpatrywałbym indywidualnie każdy przypadek. W starożytnych Tebach istniał tzw. "Batalion Kochanków" składający się z 300 hoplitów. Składał się on wyłącznie z homoseksualnych par mężczyzn. Kiedy stawali do walki, bronili swoich ukochanych tak zaciekle, że potrafili oni pokonać w boju nawet spartan. W końcu zostali pokonani przez Filipa II. Cytat z Plutarcha z Cheronei: „Kiedy po bitwie Filip oglądał poległych i doszedł do miejsca, gdzie leżało owych trzystu, którzy wprzódy równym marszem ruszyli naprzeciw nieprzyjacielskim włóczniom i wspólnie padli w boju, zadziwił się wielce, a gdy usłyszał, że był to hufiec kochanków, miał podobno zapłakać i zawołać: 'ci powinni paść, którzy podejrzewają takich ludzi, że czynią coś niegodnego'" Jedna z najbardziej romantycznych historii o homoseksualistach jaką słyszałem 3nodding pisz czesciej takie zlotka, ja strasznie lubie czytac/sluchac takich wlasnie..... bede miala po co wchodzic na gaie ;{
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|