Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
galeria osobowosci Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 125 126 127 128 129 130 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

mam morde jak
  tatar dupe
  ksiezyc w pelni
  jak nie wiem co
View Results

hela bertz

PostPosted: Tue Apr 27, 2010 8:06 am

jak mozna wierzyc w boga nie wierzac w szatana? w ujeciu chrzescijaństwa. przeciez biblia zatwierdza istnienie tych bytów. moze i nie jest sie wtedy ateista, ale jeżeli ktoś uważa się za chrześcijanina i mowi, ze nie ma szatana, to zakutym lbem jest na pewno.

ja chodze na religie, nie boli mnie to ani nie szczypie. a jak ksiadz odmawia modlitwe to z grzecznosci po prostu wstaje z innymi. uczy mlody klecha, ktory jest naprawde w porzadku, wiec nie mam nic przeciwko tej lekcji.
PostPosted: Tue Apr 27, 2010 8:11 am

hela bertz
jak mozna wierzyc w boga nie wierzac w szatana? w ujeciu chrzescijaństwa. przeciez biblia zatwierdza istnienie tych bytów. moze i nie jest sie wtedy ateista, ale jeżeli ktoś uważa się za chrześcijanina i mowi, ze nie ma szatana, to zakutym lbem jest na pewno.

ja chodze na religie, nie boli mnie to ani nie szczypie. a jak ksiadz odmawia modlitwe to z grzecznosci po prostu wstaje z innymi. uczy mlody klecha, ktory jest naprawde w porzadku, wiec nie mam nic przeciwko tej lekcji.

Znowu muszę się z tobą w 100% zgodzić. Całkowicie popieram takie podejście do tematu i jestem jego zagorzałym zwolennikiem 3nodding

Ej, ludzie, trzeba jednak stwarzać jakieś pozory chociaż, bo może ktoś jeszcze kiedyś dojdzie i będzie wstyd ( a poza tym pomarańczowe przekleństwa to także element tradycji) xp

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Skyblue Dragonfly

Sweet Vampire

13,375 Points
  • Survivor 150
  • Millionaire 200
  • Risky Lifestyle 100
PostPosted: Tue Apr 27, 2010 8:22 am

ale ja nic nie wspominałam o tym, że wierze w boga. Nie wierzę ani w boga, ani w szatana, ale na religię, do kościoła itd chodzić muszę. Na religii właściwie to i tak nikt nic nie robi, oprócz nabazgrania jakiegoś obrazka więc mi to zbytnio nie przeszkadza..
PostPosted: Tue Apr 27, 2010 12:10 pm

mieliśmy spotkanie z księdzem pawlukiewiczem, który mówił, że homoseksualiści NIE UMIEJĄ KOCHAĆ, BO NIE MOGĄ ŁEEEEE!!!!!!!1111

P a t e l n i a

dziki_wieprz

PostPosted: Tue Apr 27, 2010 12:14 pm

w dupsko mogom
PostPosted: Tue Apr 27, 2010 12:16 pm

* tak, to zagmatwane. gwoli ścisłości - nie mogą, bo są tej samej płci + nie umieją, bo są tej samej płci i ta miłość to tylko złudzenie

P a t e l n i a

Kasmizar
Crew

PostPosted: Tue Apr 27, 2010 12:30 pm

To nie jest pogląd poparty wiedzą naukową, mi się po prostu wydaje, że taka miłość homoseksualna jest na "zastępstwo". Na zasadzie, jak nie mam Ewy to mam chociaż Staszka.
Znam kilka przykładów, kiedy to dziewczyna okresowo jest z jakąś dziewczyną, a póżniej wchodzi w związek hetero, który trwa, albo facet, który jest obecnie homo z wygody.
PostPosted: Tue Apr 27, 2010 12:56 pm

myślę, że nie wszyscy mają takie podejście. to tak samo, jak ktoś jest w związku z osobą innej płci, a potem przerzuca się na tę samą
+ ów ksiądz porównywał homoseksualizm do *****

EDIT :******* - P E D O F I L I I

P a t e l n i a

Skyblue Dragonfly

Sweet Vampire

13,375 Points
  • Survivor 150
  • Millionaire 200
  • Risky Lifestyle 100
PostPosted: Tue Apr 27, 2010 1:51 pm

ej no, ale przecież miłość to miłość i to nie ma znaczenia czy ktoś jest innej płci, czy tej samej. Przynajmniej ja tak uważam. I nie rozumiem dlaczego kościół jest aż tak bardzo przeciwny tym ludziom. Przecież oni też pragną szczęścia.
PostPosted: Wed Apr 28, 2010 6:08 am

Patelnia opisuje stąd: dlatego, że według kościoła celem związku jest wydanie na świat potomstwa. a homoseksualiści nie są biologicznie przystosowani do współżycia ze sobą

dziki_wieprz

Skyblue Dragonfly

Sweet Vampire

13,375 Points
  • Survivor 150
  • Millionaire 200
  • Risky Lifestyle 100
PostPosted: Wed Apr 28, 2010 6:12 am

dziwne to xp

Patelko, zaakceptuj trada 3nodding
PostPosted: Wed Apr 28, 2010 7:36 am

a wg milosc homoseksualna nie jest normalna, moze to nie choroba, ale skrzywienie jakies tak.

hela bertz

dziki_wieprz

PostPosted: Wed Apr 28, 2010 10:27 am

nie jest społecznie normalna, gdyż nie jest społecznie akceptowana. za to biologicznie normalna jest, skoro istnieje.
PostPosted: Wed Apr 28, 2010 12:52 pm

moim zdaniem jest to coś 'innego', ale w żadnym wypadku nie można jej porównywać do *****, zoofilii, ponieważ homoseksualiści tworzą pary (jednopłciowe, ale darzą się podobnym uczuciem jak heteroseksualiści). a czy można mówić o miłości w kontekście *****, czy zoofilii? raczej nie

P a t e l n i a

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Thu Apr 29, 2010 4:24 am

dziki_wieprz
nie jest społecznie normalna, gdyż nie jest społecznie akceptowana. za to biologicznie normalna jest, skoro istnieje.

Polemizowałbym, jeżeli chodzi o biologiczną normalność homoseksualizmu. Ja bym powiedział, że to odchylenie od normy bo w końcu każdy efektywny biologicznie organizm za cel swojego istnienia powinien mieć przedłużenie gatunku, co jest niemożliwe jeżeli jest się homoseksualistą. Jeżeli chodzi o społeczne postrzeganie, to zmieniało się ono przez lata. W starożytności było to całkowicie akceptowalne. Od średniowiecza aż do XX wieku piętnowano związki tej samej płci. Teraz znowu jest tendencja do tolerancji i myślę, że to dobrze. Dla mnie na przykład parady równości to jakieś nieporozumienie i żałosność tego całego teatrzyku mnie po prostu przeraża. Według mnie te imprezy bardziej szkodzą niż pomagają środowisku homoseksualistów...

@Patelnia: Rzeczywiście porównania są nie na miejscu, ale jeżeli chodzi o uczucia, to rozpatrywałbym indywidualnie każdy przypadek.

W starożytnych Tebach istniał tzw. "Batalion Kochanków" składający się z 300 hoplitów. Składał się on wyłącznie z homoseksualnych par mężczyzn. Kiedy stawali do walki, bronili swoich ukochanych tak zaciekle, że potrafili oni pokonać w boju nawet spartan.

W końcu zostali pokonani przez Filipa II.
Cytat z Plutarcha z Cheronei:
„Kiedy po bitwie Filip oglądał poległych i doszedł do miejsca, gdzie leżało owych trzystu, którzy wprzódy równym marszem ruszyli naprzeciw nieprzyjacielskim włóczniom i wspólnie padli w boju, zadziwił się wielce, a gdy usłyszał, że był to hufiec kochanków, miał podobno zapłakać i zawołać: 'ci powinni paść, którzy podejrzewają takich ludzi, że czynią coś niegodnego'"

Jedna z najbardziej romantycznych historii o homoseksualistach jaką słyszałem
3nodding
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 125 126 127 128 129 130 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out