Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
chwalcie siem (+37) Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 116 117 118 119 120 121 122 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

hejo
  co tam
View Results

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Wed Jul 07, 2010 2:10 am

wilkus
Ignacy Wieniawa
Na jakie książki czekasz? ;O

Jeżeli chodzi o ten internet, to nie patrzyłem na to z tej strony, że to "miło z ich strony". Postrzegałem to raczej jako wymóg, którego jeżeli nie spełnią to wszelka dyplomacja po obu stronach zostanie zawieszona do odwołania, a wojenna zawierucha po raz kolejny zawita na pole bitwy pirate xp

how to train your dragon i dalsze czesci xd czytalam kiedys dwie pierwsze, ale po filmie stwierdzilam, ze jeszcze raz ninja [pewnie dlatego, ze nie mial z nimi nic wspolnego. ale tez byl super]

oz xd rozumiem, ze juz raz cos takiego mialo miejsce ninja ale wszyscy zyja, nie?

co do ksiazek jeszcze: http://www.howtotrainyourdragonbooks.com/

Ohhh, a czyli czytasz w oryginalnej wersji językowej? wink

Tak, wszyscy żyją. Przedstawiłem taki opis sytuacji prawdopodobnie dlatego, że czytam teraz "Sztukę Wojny" Sun Tzu xP
Oczywiście jako uczeń Sun Tzu nigdy nie zawiesiłbym dyplomacji w sytuacji, gdy wróg (czyt. rodzice xd ) posiada praktycznie wszystkie elementy siły strategicznej po swojej stronie. Mistrz w takiej sytuacji zawsze doradza unikanie bezpośrednich konfrontacji. Zaleca bardziej grę na zwłokę. 3nodding whee
PostPosted: Wed Jul 07, 2010 6:46 am

ano. pierwsze 2 tomy przeczytalam najpierw po polsku, ale jak sie okazalo Osesek=/=Toothless, nie? wiec sie obrazilam><

haha xd jakis czas temu skonczylam ja czytac. swietna ksiazka. w sumie teraz tez mozna sie z niej sporo nauczyc i [jak widac] zastosowac do zycia codziennego. [za co jednego pana mam ochote zabic. nie lubie, kiedy mnie sie oszukuje><]
zawsze mozesz zaprowadzic ich do niebianskiej studni xd

wilkus
Crew

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0
PostPosted: Fri Jul 09, 2010 8:10 am

Wróciłam na 1,5 tygodnia do domu, więc mogłam w końcu poczytać zamówione na adres domowy ostatnie tomy Hellsinga i Angel Sanctuary :3 Dostałam też od JPFu anime Hellsing na DVD ^.^
PostPosted: Sat Jul 10, 2010 1:28 am

DZISIAJ KONCERT FEELA, yay

hela bertz

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0
PostPosted: Mon Jul 12, 2010 7:26 am

Umieszczono dzisiaj listę osób z przydzielonym akademikiem i o dziwo znowu mi się udało go dostać smile
PostPosted: Mon Jul 12, 2010 9:12 am

ozby, gratulacje 3nodding
a czemu mialabys sie nie dostac o.o?

wilkus
Crew

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0
PostPosted: Mon Jul 12, 2010 9:54 am

wilkus
ozby, gratulacje 3nodding
a czemu mialabys sie nie dostac o.o?

u mnie obydwoje rodzice pracują w przeciwieństwie do wielu moich znajomych z akademika, więc nie dostaję punktów za "sytuację rodzinną" a za kilometry jest mało punktów.
PostPosted: Tue Jul 13, 2010 3:05 pm

oz, skomplikowana sprawa. nie mam ielonego pojecia, jak jest u nas, ale nie spotkalam sie z osoba, ktora mialaby problem [no przyznam sie, ze byla jedna, ale mieszkala w tym samym miescie, co uczelnia, wiec...]
niemniej gratuluje raz jeszcze xd

wilkus
Crew

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0
PostPosted: Wed Jul 14, 2010 12:26 am

wilkus
oz, skomplikowana sprawa. nie mam ielonego pojecia, jak jest u nas, ale nie spotkalam sie z osoba, ktora mialaby problem [no przyznam sie, ze byla jedna, ale mieszkala w tym samym miescie, co uczelnia, wiec...]
niemniej gratuluje raz jeszcze xd

Moja koleżanka z Łącka, której wychodził dochód o mniej niż 100zł większy od progu stypendium socjalnego nie dostała akademika. Czasami zastanawiam się jak oni punkty przydzielają skoro miałam 30 punktów więcej niż z regulaminu przydzielania by wychodziło.
PostPosted: Wed Jul 14, 2010 12:02 pm

wilkus

zawsze mozesz zaprowadzic ich do niebianskiej studni xd

A szkoda, że nie wyjaśnił różnicy między tymi wszystkimi niebiańskimi pułapkami. xp

wilkus

[za co jednego pana mam ochote zabic. nie lubie, kiedy mnie sie oszukuje><]

Na terenie skupiającym spraw, by panowie feudalni byli po twojej stronie. (znaczy przekonaj go do siebie, by traktował cię jak sojusznika, a nie jako wroga) xP

wilkus

ano. pierwsze 2 tomy przeczytalam najpierw po polsku, ale jak sie okazalo Osesek=/=Toothless, nie? wiec sie obrazilam><

No niby tak, ale jednak trzeba mieć trochę skilla, żeby tak czytać po angielska (powiedział ten, kto kupił "Macbeth'a" written by William Shakespeare [znaczy, w oryginale]) xP

Nie bój się o mnie, nie zamierzam go jeszcze czytać, może zacznę od czegoś lżejszego (i nie po staroangielsku xp ). Właściwie to "How to train your dragon" jest doskonałe ! Ha! mrgreen

Lopatka: Gratz, ja w tym roku też się staram o akademik, ale jako pierwszak, także mam jeszcze czas. Poza tym u nas każdy dostaje akademik, jest mało chętnych 3nodding

Lopatka

Moja koleżanka z Łącka, której wychodził dochód o mniej niż 100zł większy od progu stypendium socjalnego nie dostała akademika. Czasami zastanawiam się jak oni punkty przydzielają skoro miałam 30 punktów więcej niż z regulaminu przydzielania by wychodziło.

OMG, to ja odbiegam od normy pięćset razy bardziej, a w tamtym roku dostałem akademik (ale z niego nie skorzystałem ostatecznie) ;O

edit: Dostałem się oficjalnie na farmację. Jeszcze tylko złożyć papiery i spokój ;]

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Skyblue Dragonfly

Sweet Vampire

13,375 Points
  • Survivor 150
  • Millionaire 200
  • Risky Lifestyle 100
PostPosted: Wed Jul 14, 2010 1:26 pm

Ignacy Wieniawa

edit: Dostałem się oficjalnie na farmację. Jeszcze tylko złożyć papiery i spokój ;]

no to gratulejszyn mrgreen
PostPosted: Thu Jul 15, 2010 5:24 am

Ignacy Wieniawa

OMG, to ja odbiegam od normy pięćset razy bardziej, a w tamtym roku dostałem akademik (ale z niego nie skorzystałem ostatecznie) ;O

dlaczego nie skorzystałeś? nie wiem jak jest z tym w Gdańsku, ale akademiki mojego wydziału kosztują teraz 280zł(w ubiegłym roku było 250zł, ale zrobili podwyżkę na zatrudnienie dodatkowych ekip sprzątających na miasteczku po grillach i innych imprezach) co jest bardzo konkurencyjną ceną.

Ignacy Wieniawa

graty

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Thu Jul 15, 2010 12:14 pm

Lopatka

dlaczego nie skorzystałeś? nie wiem jak jest z tym w Gdańsku, ale akademiki mojego wydziału kosztują teraz 280zł(w ubiegłym roku było 250zł, ale zrobili podwyżkę na zatrudnienie dodatkowych ekip sprzątających na miasteczku po grillach i innych imprezach) co jest bardzo konkurencyjną ceną.

U nas 285 zł. Owszem bardzo konkurencyjna cena, ale standart w akademikach medycznego w gdańsku jest najgorszy ze wszystkich uczelni w mieście. Pokoje 3-osobowe (tylko takie są dostępne za tą cenę) są mniejsze niż 2-osobowe w akademikach polibudy po tej samej cenie. Mieszkałem sobie przez ten rok na stancji za 450 zeta i było naprawdę ekstra, mega mieszkanie (prawie 80m2) na 4 osoby mrgreen

W tym roku mam nadzieję, że będę mieszkał w akademiku, bo chcę mieć więcej kasy do wydawania ( pirate ) no i nie będę musiał płacić przez wakacje za mieszkanie ^^

Lopatka

Ignacy Wieniawa

graty

Dzięks biggrin
PostPosted: Fri Jul 16, 2010 3:32 am

Ignacy Wieniawa
Lopatka

U nas 285 zł. Owszem bardzo konkurencyjna cena, ale standart w akademikach medycznego w gdańsku jest najgorszy ze wszystkich uczelni w mieście. Pokoje 3-osobowe (tylko takie są dostępne za tą cenę) są mniejsze niż 2-osobowe w akademikach polibudy po tej samej cenie. Mieszkałem sobie przez ten rok na stancji za 450 zeta i było naprawdę ekstra, mega mieszkanie (prawie 80m2) na 4 osoby mrgreen

W tym roku mam nadzieję, że będę mieszkał w akademiku, bo chcę mieć więcej kasy do wydawania ( pirate ) no i nie będę musiał płacić przez wakacje za mieszkanie ^^

U nas cena jest niezależna od tego czy pokój jest 2- czy 3-osobowy. Dwójki są tycie, jak ustawisz stojącą suszarkę na pranie to nie masz jak przejść do okna ;p Pierwszorocznym i tak ich nie przydzielają, więc i tak mieszkałam w 3-ce. W każdym razie ogromnym plusem jest DCek, jak się ma telewizor/tuner to nawet kablówka jest w cenie no i ciągły dostęp do ludzi ze starszych lat, którzy mogą podpowiedzieć co nieco w kwestii podejścia prowadzących ;p Jak teraz mam porównanie mieszkania na stancji w stosunku do akademika to brakuje mi akademika ;p Kasa którą przeznaczałam na "drobne przyjemności" idzie na rachunki, trzeba się dzielić sprzątaniem innych pomieszczeń niż pokój (w akademiku wszystko poza pokojami było sprzątane w każdy dzień powszedni) no i nie ma z kim wracać z uczelni oraz jeden irytujący współlokator, który codziennie imprezuje na mieście a jak wraca narąbany to przychodzi do mojej współlokatorki z pokoju, żeby z nią pogadać wbrew jej woli i nie daje nam się wyspać. Jak jeszcze sobie kupię tuner do lapka to będą mogła w akademiku oglądać discovery i będzie full wypas ;p

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0

wilkus
Crew

PostPosted: Fri Jul 16, 2010 4:52 am

ano. moze wyjasnil, ale ta czesc sie nie zachowala. albo komus przydala sie bardziej? sweatdrop
to raczej polega na tym, ze traktuje mnie jako sojusznika, kiedy czegos potrzebuje i nie dziala to w druga strone.
nie wyrobilabym Shaekspeara bez jaj xd po polsku jeszcze jeszcze, ale domyslam sie, jak to strasznie usialo brzmiec w oryginale o.o uspokoiles mnie xd
nonono. to taka bajeczka dla dzieci, a czta sie przyjemnie. czekam, az pozostale tomy mi przyjada><
oz, gratulacje. rozwal ich wszystkich teraz 3nodding
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: [] [<<] [<<] [<] 1 2 3 ... 116 117 118 119 120 121 122 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas