|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 16, 2010 2:08 pm
Lady Majorie JuVGirl Lady Majorie a ja mam w piątek bal ninja to dobzre, uchlasz się a nie, bo to bal gimnazjalny i alkoholu nie będzie.. ninja chyba, że po balu xd i przed i po, alkohol jest everywhere xD rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 17, 2010 7:54 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 17, 2010 2:22 pm
JuVGirl Lady Majorie JuVGirl Lady Majorie a ja mam w piątek bal ninja to dobzre, uchlasz się a nie, bo to bal gimnazjalny i alkoholu nie będzie.. ninja chyba, że po balu xd i przed i po, alkohol jest everywhere xD rofl ale nie for everyone
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 18, 2010 6:46 am
ty staruchu nie demoralizuj miłych dziewczyn
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 18, 2010 6:58 am
"ale nie for everyone"
ale mistrzowsko go zgasiłaś!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 18, 2010 7:45 am
Lopatka JuVGirl Lady Majorie JuVGirl Lady Majorie a ja mam w piątek bal ninja to dobzre, uchlasz się a nie, bo to bal gimnazjalny i alkoholu nie będzie.. ninja chyba, że po balu xd i przed i po, alkohol jest everywhere xD rofl ale nie for everyone ale for fun smile a jak sie człowiek postara to jest dla każdego xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 18, 2010 12:00 pm
Skoro uważasz, że jest dla każdego, to znaczy, że dla Ciebie jednak nie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 18, 2010 1:30 pm
Lopatka Skoro uważasz, że jest dla każdego, to znaczy, że dla Ciebie jednak nie. ] niby czemu? nawet dla osoby niepełnoletniej nabycie alkoholu wnaszym kraju to nieproblem. Za to nie pale smile a wypić czasem trzeba. To mamy w genach
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 18, 2010 1:34 pm
dobra, wróciłam, było zajebiście i bez alkoholu rofl
a ja też nie pale mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 19, 2010 4:34 am
JuVGirl Lopatka Skoro uważasz, że jest dla każdego, to znaczy, że dla Ciebie jednak nie. ] niby czemu? nawet dla osoby niepełnoletniej nabycie alkoholu wnaszym kraju to nieproblem. Za to nie pale smile a wypić czasem trzeba. To mamy w genach tym bardziej utwierdzasz mnie w tym przekonaniu
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 19, 2010 5:44 am
To siedzi w nas jak szósty zmysł. Nic z tym nie zrobisz. Wiesz, musiałbyś się chyba gdzie indziej urodzić. To jest jak szósty zmysł. Masz go we krwi, masz go na codzień. To jest ten szósty zmysł, który masz w sobie.2X
W tym kraju pijesz, gdy się cieszysz. Pijesz, gdy jesteś smutny. Ludzie zmienili miłośc do życia w miłość do wódki. Zmienili tylko kiedy? Historia nie pamięta. Szczęście na nieszczęściach, majątki na przekrętach. Im większy interes tym większa butelka. I tak wielu z nas zniewala wolność, którą mamy w rękach. Wolność? Nowobogackim z nią jest lepiej. Nie zmienili nic tylko Żytnią na Belweder I Królewskie na Heineken, bo są wreszcie w sklepie. Wreszcie. Choć wcale nie pamiętam, że nie było wcześniej. Choć wcale nie pamiętam, lubię melanż-opór. Dostałem tą inklinację w prezencie od przodków. Dostałem ją jako sposób spędzania czasu. Pezet-Noon: codzienne realia z życia Polaków.
życiowe smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 19, 2010 6:56 am
nie chce nikogo obrazac, ale ten tekst jest o niczym.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 19, 2010 7:35 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 19, 2010 7:56 am
nie chcę nikogo obrażać, ale ten tekst jest pezeta
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 19, 2010 8:32 am
Alkohol etylowy ma właściwości bakteriobójcze i był pity przez gatunek ludzki już w czasach najstarszych cywilizacji. Prawdopodobnie gdyby nie alkohol nasi przodkowie pomarliby z powodu o wiele częstszych zatruć pokarmowych. Ze względu na to, że Homo Sapiens to zwierzę z natury padlinożerne (o czym świadczy na przykład niskie pH w żołądku, a także uzębienie) alkohol stanowił dodatkową ochronę nie tylko przed infekcjami bakteryjnymi, ale także pasożytniczymi (nawet w dzisiejszych czasach znane są przypadki ludzi zarażonych tasiemcem, którzy pod wpływem picia dużych ilości alkoholu pozbyli się szkodnika z organizmu (tasiemiec nie był w stanie przetrwać dużego stężenia alkoholu w jelicie i opuścił organizm wiadomą drogą)). W krajach skandynawskich we wczesnym średniowieczu (wieki ciemne/mroczne) głównym pijanym napojem było piwo, zaś wino uchodziło za napitek możnych. W skandynawskich sagach bogowie pili prawie wyłącznie wino. O starożytnym Rzymie, Grecji, Japonii, Chinach, Egipcie również można by wspomnieć. Dyskutując na temat alkoholu nie można nie wspomnieć o olbrzymim ładunku kulturowym jaki niesie ze sobą alkohol. Wielu artystów Młodej Polski (i innych odpowiedników modernizmu w Europie) przyznawało się do tworzenia dzieł pod wpływem alkoholu, a nawet narkotyków. W krajach śródziemnomorskich do dzisiaj istnieje zwyczaj picia kieliszka wina do obiadu (jest tam nawet z tego powodu wyższy poziom przyzwolonego alkoholu we krwi dla kierowców). Z Rosji donosi się o przypadkach rodzin, które do obiadu piją po setce wódki (wliczając w to dzieci). Może to już jest jednak patologia, ale ukazuje ogromny wpływ alkoholu w życiu mieszkańców.
joł
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|