Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
ED (czyli dyskusje na powazniejsze tematy) Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 14 ... 29 30 31 32 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

~~lena-undesaid~~

PostPosted: Sat Dec 18, 2004 12:57 pm

Hadarnie, to znowu nie tak... Ja nie uwarzam się za osobę wszystko wiedzącą. A jeśli chodzi o te przytyki ze strony znajomych... mówisz, żebym się nie przejmowała. Ale to nie była jakaś przypadkowa osoba na ulicy, czy cos. To byli moi dawni przyjaciele. Poza tym, ja j\teraz jestem inna. Co co napisałam, wydarzyło się kiedyś. Jednak ja tego jeszcze nikomu nie mówiłam, rozumiesz? Nikomu. Poza tym ktoś tutaj napisał, że czasem lubimi się nad soba pourzalać wink A Beewolf to mnie wkurzyl, bomnie nie zna (ok, rozumiem, nikt mnie tutaj nie zna), ale chodziło mi bardziej o jego powierzchowność... A jeśli chodzi o ciebie, to się tak (troszeczkę) chyba uwarzasz za kogoś kto wie całą prawdę o życiu. Czasami, wbrew pozorom tak nie jest. I nie kłóćmy, sie już bo to jest bez sensu.
PostPosted: Sat Dec 18, 2004 1:20 pm

nie uwazam sie za kogos kto wie o zyciu wszystko. ale na pewno wiecej niz ty (troszke dluzej jestem na swiecie). beewolf... moze i sama zle go oceniasz? na dobra sprawe napisalam to samo co on, z tym, ze delikatniej i bardziej owijajac w bawelne. sama o zyciu wiele nie wiem, na pewno kopnie mnie ono wiele razy w tylek, a wiele razy sie wywine.

co do uzalania sie nad soba. ja nie mam nic przeciwko. sama w tym momencie mam sie ochote rozplakac (z powodu wczesniej wymienionego). no ale... nie pisze o swoich samobojczych perypetiach otwarcie. wczesniej napisalam ze probowalam i dwa razy mi sie udalo (joke to byl ;P). wiesz, dla mnie to nic specjalnie pozytywnego, jesli ktos sie znajduje na forum i od razu wyciaga swoje prywatne ...brudy poniekad.ja na twoim miejscu gdzie bym sie nie zjawila (i na miejscu inszych, podobnych zachowaniem) pokazac sie z jak najlepszej strony. przynajmniej sie starać. zapisalas sie tu na forum, po to, zeby sie wyplakiwac? wierz mi, 100 razy lepszym sluchaczem zali jest pluszowy misiek, czy przyjaciel. nie mowie tego z misiem zlosliwie. sama jestem od dzis posiadaczka wielgachnego prawie metrowego pluszowego milusiego misia.
forum to forum.. imho od plakania itp. sa blogi, wlasny pamietnik, nie forum. sama mam bloga gdzie wylewam nieraz zale, nieraz sie smieje wink . mam, go dwa lata i dobrze mi z tym ;P.

~hadarniel

Hadarniel

sarah_s

PostPosted: Sat Dec 18, 2004 2:25 pm

A ja trzymam strone galadrielly (czy jak to sie tam pisze razz ). No, bo w końcu na forum możesz wyrażać swoje opinie... A ja ją znam prywatnie ( co nie znaczy, że dlatego jej bronię) i dzięki właśnie tej dziewczynie klasa pęka ze śmiechu na nudnych lekcjach smile smile smile A, że każdy ma złe dni i próbuje szukać ujścia np. tu to jego sprawa. Może nie tylko jego, ale głównie.
Też się chciałam kiedyś zabić. Nie powiem jak kiedy i dlaczego, bo już się wypłakałam komuś smile Zgadnijcie komu! razz Ale podobnie jak Nastme Aya znalazłam ujście swoich emocji jakim jest pisanie... Pisanie ff, wierszy i opowiadań. Tu mogę zrobić ze swoimi bohaterami wszystko ;P;P;P
Pozdrawiam, i niech zgoda między nami żyje!! wink
Aha, i nie wiecie ile takie dwunastoletnie dziecko mogło w swoim krótkim życiu przejść...
PostPosted: Sat Dec 18, 2004 2:30 pm

Kurde, sorry za mój strój, ale jestem nowa i mi się dźinsy nie chcą ubrać razz

sarah_s

Hadarniel

PostPosted: Sat Dec 18, 2004 2:54 pm

sarah_s
Tez sie chcialam kiedys zabic
i tez masz 12 lat?

a ciekawi mnie jedno, czy sprobowalas tak naprawde, czy takie pitu pitu, potne sie i umre? (tym razem to nie bierz pod uwage mojego poprzedniego postu na temat chwalenia, bo tym razem pytam z ciekawosci).
znam wielu niedoszlych samobojcow i znalam rowniez tych, ktorym sie udalo (z ta tylko roznoca, ze byli to ludzie stricte dorosli grubo po 20 roku zycia.. i naprawde powody mieli konkretne)

jakas moda?

ludzie! bede trendy jak sie bede zabijac! jak mi sie uda, to napisze! lol ==

nie wiem po co taka doroslosc na sile? jak teraz wam sie zabijac chce, to jezu chryste, powodzenia wam zycze w doroslym zyciu... odkad zaczelam pracowac i zajmowac sie paroma powazniejszymi rzeczami (np. zarabianiem, zajmowaniem sie czyms ze sfery pracy ;P) to naprawde stwierdzilam, ze jak bylam mlodsza, to bylam jakas glupia chcac sie zabijac z powodu faceta... w porownaniu z tym, co sie ze mna nieraz teraz dzieje, to ja chce znowu miec zalamki przez chlopakow! ;_;
PostPosted: Sat Dec 18, 2004 2:55 pm

BLAGAM, LUDZIE NIE PISZCIE POLSKICH ZNAKOW!! ;___;

Hadarniel

BeeWolf_san

PostPosted: Sat Dec 18, 2004 3:37 pm

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Sat Dec 18, 2004 5:11 pm

woo-woo-woo! go go Bee Wolf :3

juz ty wiesz, czemu ja sie z toba zgadzam, IMHO nic dodac, nic ujac w sumie. ale wiesz.... 12 lat - -''. to wieeeele tlumaczy.

hadarniel

Hadarniel

sarah_s

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 10:26 am

Hadarniel to nie jest moda. I na prawdę nie chciałam po prostu już nie żyć przez chłopaka... Doszłam do wniosku, że oni to mi wiszą razz Są rzeczy poważniejsze. Ty na pewno więcej przeszłaś, bo jesteś starsza i to jest oczywiste. Ale sorki ze sie powarzam, po prostu taki mały człowiek jak ja, galardiella (czy jak to sie tam pisze razz ) i nei tylko na prawde mógł wiele przejść i dostać od życia w tyłek jak nie jeden dorosły! A teraz po prostu przemyślałam to wszystko i doszłam do wniosku, że chcieć to móc... I, że jeżeli każdy chce się z czegoś wygrzebać, chce na chwile zapomniec to to potrafi... Tylko trudniej to zrobić jak twój cały dom się "trzęsie"... Ja po prostu się wyciszam i oddaje swojej pasji smile smile smile
PostPosted: Sun Dec 19, 2004 10:28 am

Sorry za polskie znaki, ale jestem przyzwyczajona...

sarah_s

Hadarniel

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 11:42 am

po prostu uwazam ze w wieku 12 lat ma sie w glowie nasrane i tyle ;P przepraszam za wyrazenie, ale z autopsji to widze, wiem i bede swoje zdanie trzymac mocno.

z okazji czestych pobytow w szkole (praktyki wink ). obserwuje co sie dzieje z mlodzieza. rozbraja mnie jesli porownam sobie przykladowo siebie wtedy i obecnego 12-latka. w wieku 12 lat nawet do lba mi nie przyszlo powiedziec "kurwa" (przepraszam za wyraz!), mialam poglady bardziej... dziecinne. jest prawda, ze ludzie teraz 5 razy szybciej dojrzewaja... i nie jest to IMHO pozytywne. wez na to, ze w twoim wieku kiedy bylam to nie znalam slowa komputer i internet (tym bardziej internet). mialam styk z tymi sprzetami (ach, czasy windowsa 3.1 ;D)... ale nie mialam na nic mozliwosci tak naprawde...

no coz... moze skonczmy juz dyskusje. ja niestety nie przystane na wasze slowa bo mnie nie przekonuja za grosz (brak argumentow) a i wy nie zrozumiecie mnie, bo jest miedzy nami granica mozna by rzec pokolen i wychowania na pewno tez.

~hadarniel

jednakze mile sie dyskutowalo ;P. co do polskich znakow, to ja ich uzywam wszedzie, ale tu sie staram nie.
PostPosted: Sun Dec 19, 2004 1:03 pm

BeeWolf_san
...

Co do tego to mnie wnerwiłeś. Jak skomentowałeś to, że dziewczyna napisała to, że jeszcze nikomu tego nie mówiła! Chyba prościej wygadać się przed obcymi osobami, prawda?

"BeeWolf-Nie cytuj tak dlugich wypowiedzi bo sie zle je czyta"

sarah_s

Hadarniel

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 1:12 pm

ja bym miala raczej hamulec na obcym forum rozgadywac co mnie w zyciu spotkalo
PostPosted: Sun Dec 19, 2004 1:28 pm

sarah_s

Co do tego to mnie wnerwiłeś. Jak skomentowałeś to, że dziewczyna napisała to, że jeszcze nikomu tego nie mówiła! Chyba prościej wygadać się przed obcymi osobami, prawda?

chyba sama nie wierzysz w to co napisalas stare

Omega Sun
Captain

[ Kaku ]

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 1:37 pm

Omega Sun
sarah_s

Co do tego to mnie wnerwi�?e�?. Jak skomentowa�?e�? to, że dziewczyna napisa�?a to, że jeszcze nikomu tego nie mówi�?a! Chyba pro�?ciej wygada�? si�? przed obcymi osobami, prawda?

chyba sama nie wierzysz w to co napisalas stare

Dlaczego..to jest calkiem sensowne.
Wtedy osad jest bardziej obiektywny i nie wplywaja na niego wczesniejsze zachowania, czy to jak postrzegana jest osoba. Czasem w ludziach budzi sie takie cos, ze musza wykrzyczec co im lezy. To nic niezwyklego.
Przepraszam, spieracie sie z dwunastolatka.
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 14 ... 29 30 31 32 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces