|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 28, 2010 12:12 pm
Ignacy Wieniawa Lady Majorie Pochwalę sie wam, że jestem wściekła jak diabli na samą siebie ;/ why? ;/ Bo byłam wczoraj na dniu otwartym jednego liceum i strasznie mi się ta szkoła spodobała, jest tam nawet klasa medyczna do której chciałabym isć ale jest jedna przeszkoda - punkty. Za nic w świecie się tam nie dostane, bo trzeba mieć przynajmniej 140 pkt a ja pewnie będę mieć co najwyżej ze 100. Teraz jestem na siebie wściekła za to, że wcześniej nie chciało mi się uczyć i mogę zapomnieć już o tej szkole i szukac innej emo
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 28, 2010 12:19 pm
Nie martw się, liceum jeszcze nie jest tak ważne. Zdecydowanie ważniejszy jest kierunek studiów. Poza tym na pewno w innym liceum nie będzie tak źle 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Mar 28, 2010 12:35 pm
^^ 10 kwietnia idę na kolejny dzień otwarty, tym razem to liceum ma mniejsze wymagania punktów. Może tam złozę podanie bo akurat jest tam klasa z rozszerzoną biologią ^_^ W końcu podjęłam decyzje na jaki kierunek isć 3nodding i wiesz co? musze ci podziękować bo w innym topiku pisałeś żeby się pierw zastanowic z czego będę pisać maturę i potem się zastanowić nad jakimiś zawodami które mnie interesują (czy jakos tak) i to mi pomogło ^^ Chce być farmaceutką whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 4:06 am
nie będziesz miała? jak z testu optymistycznie będziesz miała 90 pkt, to jeszcze powiedzmy że masz po dwie czórki i dwie piątki do potrzebnych przedmiotów i już masz 138 : ) dolicz owlontariat i inne dziwne rzeczy, masz 145 jak nic
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 6:01 am
W moim przypadku chyba nie wyjdzie tyle bo w poprzednim semestrze miałam mega lenia i z polskiego miałam 3, matma 2, bilologia ( crying ) też 2, angielski 3. Teraz się troche zabrałam do roboty i matma idzie mi dużo lepiej, z biologii jest możliwość na 4 jak sie bardzo postaram, z polaka może być 4 i z anglika tez 4. Testy próbne wyszły mi tak, że z polskiego miałam 43 pkt a z matmy poległam - 19 talk2hand Z tego mi wyszło by (doliczając te testy próbne jako niby te "prawdziwe") 103 pkt xp Jestem na siebie zła jak diabli
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 6:47 am
a ja nawet nie pamiętam ile miałam pkt mrgreen ale egz + oceny potrzebne to tak około 120. nie wliczając egzaminu z angielskiego (który był banalny......... naprawdę. nie wiem jak w tym roku, ale ja byłam pierwszym rocznikiem, ktory to pisal, wiec moze dlatego byl prosty)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 7:10 am
Lady Majorie W moim przypadku chyba nie wyjdzie tyle bo w poprzednim semestrze miałam mega lenia i z polskiego miałam 3, matma 2, bilologia ( crying ) też 2, angielski 3. Teraz się troche zabrałam do roboty i matma idzie mi dużo lepiej, z biologii jest możliwość na 4 jak sie bardzo postaram, z polaka może być 4 i z anglika tez 4. Testy próbne wyszły mi tak, że z polskiego miałam 43 pkt a z matmy poległam - 19 talk2hand Z tego mi wyszło by (doliczając te testy próbne jako niby te "prawdziwe") 103 pkt xp Jestem na siebie zła jak diabli Jeżeli chcesz iść na farmację, musisz zdecydowanie więcej uczyć się matematyki. Dwója w gimnazjum na półrocze niezbyt dobrze rokuje. To samo z biologią. Farmacja to nie są proste studia i wielu ludzi chce się na nie dostać. Jeżeli naprawdę chcesz studiować farmację, weź się w garść, bo później może być za późno (wiem to ze swojego przykładu). Poza tym, na farmacji będzie dużo chemii, też weź to pod uwagę (na każdym medycznym kierunku jest jej sporo, ale tu jest jej szczególnie dużo) Widzisz, ja też się staram dostać na farmację. Jak wszystko dobrze pójdzie, to będziemy kolegami po fachu mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 7:18 am
hmmm... a ja poradzę, żebyś może zastanowiła się czy naprawdę chcesz tym się zajmować. pomyśl nad tym co ci najlepiej wychodzi, z czego masz najlepsze oceny, czego lubisz się uczyć... co wzbudza twoje zainteresowanie. to chyba najważniejsze. bo człowiek, który lubi swoją pracę- nie musi pracowac. po prostu robi to co lubi.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 7:28 am
Od kąd zaczęłam chodzić na dodatkowe zajęcia z matmy, nastały dośc spore zmiany w ocenach. To już jest spory plus ^^ Z chemią mysle, że sobie jakos poradze. Mam nadzieję, że nadrobie wszystkie braki i będzie mi jakos szło, bo bardzo chcę studiować ten kierunek. ^^ Już się przygotowałam na to, ze będzie trudno i postanowiłam, że mój dotychczasowy luzik dobiegł końca i biorę sie do roboty mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 29, 2010 7:35 am
hela bertz hmmm... a ja poradzę, żebyś może zastanowiła się czy naprawdę chcesz tym się zajmować. pomyśl nad tym co ci najlepiej wychodzi, z czego masz najlepsze oceny, czego lubisz się uczyć... co wzbudza twoje zainteresowanie. to chyba najważniejsze. bo człowiek, który lubi swoją pracę- nie musi pracowac. po prostu robi to co lubi. Zastanawiałam się mrgreen Najlepiej mi idzie chyba z polskiego (trója na semestr była, bo kilka jedynek sie złapało a tak to było duzo 4 i 5), ale ten przedmiot w ogóle mnie nie interesuje. nie lubię go xD Z biologii by mi nieźle szło, gdyby nie to, że nie chciało mi się uczyć na kartkówki. Farmacja wydaje mi się ciekawym kierunkiem, bo lubię wiedzieć jaki lek do czego służy (słyszałam jeszcze, ze samemu się robi też jakieś leki) ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|