bierzesz udział? |
tak |
|
41% |
[ 7 ] |
nie |
|
58% |
[ 10 ] |
|
Total Votes : 17 |
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 6:19 am
[Ponieważ dużo osób brało udział w poprzednim konkursie sądzie że i tym razem frekwencja dopisze tym bardziej że zadań matematycznych jest niewiele a kasy do zgarnięcia całkiem niezła sumka. Tak jak w poprzednim konkursie odp przesyłamy tylko mi na pm , nie udzielamy odp na forum. Konkurs potrwa do 24 lipca. Wyniki zapewne dostaniecie później – to będzie zależało od Foonkina xp
Zadanie I
1) Kto to powiedział „Świat jest mały, ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku” a) Brigitte Bardot b) Doda c) Marilyn Monroe d) Chuck Norris
2) kto powiedział o sobie? „genialny dlatego że chory, wyższy gdyż poniżony, twórczy bo anormalny”
a) Vincent van Gogh b)Henri de Toulouse-Lautrec c) Witold Gombrowicz d) Lech kaczyński Zadanie II
1) Kto oprócz A. Leppera został odwołany ze stanowiska? 2) Co osiołkowi w żłobie dano?
Zadanie III Oblicz : 1 2
Zadanie IV Rozwiąż łamigłówkę( za to możesz otrzymać 2pkt - 1pkt za połowę dobrych odp) 5 panów mieszka w 5 różnych domkach, każdy domek jest innego koloru. Wszyscy palą inną markę papierosów i piją 5 różnych napojów. Hodują zwierzęta w 5 różnych gatunkach. Ponadto wiemy że:
Anglik mieszka w czerwonym domku Norweg mieszka w pierwszym domku Szwed hoduje psy Duńczyk pija herbatę Niemiec pali malboro Norweg mieszka obok niebieskiego domku Po prawej stronie zielonego domku stoi biały Hodowca motyli mieszka obok palacza slimów waniliowych Mieszkaniec środkowego domku pija mleko Sąsiad pijącego wodę pali slimy waniliowe Hodowca ptaków pali pall male Obok żółtego domku mieszka hodowca koni Palacz Philip Morrisów pije piwo Pijący kawę mieszka w zielonym domku Mieszkaniec żółtego domku pali Dunhille Jeden z nich hoduje żaby Kto gdzie mieszka, co pije, co pali, jakiej jest narodowości i co hoduje?
Zadanie V
Znajdź i wskaż jak najwięcej różnic
Zadanie VI Z pośród podanych poniżej elementów obrazów rozpoznaj i wskaż tytuł oraz autora dzieła (za tytuł jest 1pkt za autora 1pkt – w sumie za jeden obraz możesz otrzymać 2pkt)
1
2
3
4
5
6
Zadanie VII Kto jest autorem i jaki jest tytuł danego dzieła (punktacja przyznawana tak jak w poprzednim zadaniu)
1
2
3
4
5
Zadanie VIII
Samolot lecący z Chin do Australii wiózł na pokładzie 300 osób(118 kobiet, 5 dzieci,30 osób załogi i resztę to mężczyźni) . Po 2h lotu nastąpiła nagła awaria silnika. Samolot uległ wypadkowi niestety nikt nie przeżył. Ile mężczyzn – nie licząc załogi pochłoną ocean atlantycki?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 10:05 am
ludzie show-businessu? sztuka? polityka? nie ma szans xp
ale wersja jest taka, że skoro wygralam poprzedni konkurs, dam szanse innym mrgreen (w tamtym bylo wiecej na myslenie ninja )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 10:14 am
happy_goth_buf ludzie show-businessu? sztuka? polityka? nie ma szans xp ale wersja jest taka, że skoro wygralam poprzedni konkurs, dam szanse innym mrgreen (w tamtym bylo wiecej na myslenie ninja ) Czy skoro osoba dostaje z niego 10 pkt tzn że słabo myśli czy że nie myśli wcale, a może że myśli ale tylko troszkę, lub myśli niewiele? rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 10:28 am
hura dla zdajacych historie sztuki XDDDD aczkolwiek niektore te z VII sa dosc wredne...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 10:29 am
Baranina happy_goth_buf ludzie show-businessu? sztuka? polityka? nie ma szans xp ale wersja jest taka, że skoro wygralam poprzedni konkurs, dam szanse innym mrgreen (w tamtym bylo wiecej na myslenie ninja ) Czy skoro osoba dostaje z niego 10 pkt tzn że słabo myśli czy że nie myśli wcale, a może że myśli ale tylko troszkę, lub myśli niewiele? rolleyes to jakies pytanie dodatkowe? xd eeeee... za duzo myslenia by udzielic odpowiedzi blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 11:03 am
Silvery the Alchemist hura dla zdajacych historie sztuki XDDDD aczkolwiek niektore te z VII sa dosc wredne... Hej hej. Sami najwięksi artyści nic wymyślnego.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 11:06 am
happy_goth_buf Baranina happy_goth_buf ludzie show-businessu? sztuka? polityka? nie ma szans xp ale wersja jest taka, że skoro wygralam poprzedni konkurs, dam szanse innym mrgreen (w tamtym bylo wiecej na myslenie ninja ) Czy skoro osoba dostaje z niego 10 pkt tzn że słabo myśli czy że nie myśli wcale, a może że myśli ale tylko troszkę, lub myśli niewiele? rolleyes to jakies pytanie dodatkowe? xd eeeee... za duzo myslenia by udzielic odpowiedzi blaugh tak tylko sie zastanawialam sweatdrop bo mysle o tych osobach co im nie wyszlo sweatdrop i i i i i ... no dobra.. martwie sie dlaczego? sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 12:42 pm
mam lenia, nie chce mi się. rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 3:47 pm
Baranina tak tylko sie zastanawialam sweatdrop bo mysle o tych osobach co im nie wyszlo sweatdrop i i i i i ... no dobra.. martwie sie dlaczego? sweatdrop moze nie sa tak inteligentni jak ja? mrgreen *umiera ze smiechu na sama mysl o polaczeniu slow 'ja' i 'inteligetna'* ja stawiam na nieuwage i zbyt szybkie rozwiazywanie... i nie wspomnieli, ze wygodniej winda. blaugh no i ta matematyka... wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 5:51 am
happy_goth_buf Baranina tak tylko sie zastanawialam sweatdrop bo mysle o tych osobach co im nie wyszlo sweatdrop i i i i i ... no dobra.. martwie sie dlaczego? sweatdrop moze nie sa tak inteligentni jak ja? mrgreen *umiera ze smiechu na sama mysl o polaczeniu slow 'ja' i 'inteligetna'* ja stawiam na nieuwage i zbyt szybkie rozwiazywanie... i nie wspomnieli, ze wygodniej winda. blaugh no i ta matematyka... wink z matematyka akurat wszyscy sobie dali rade sweatdrop martwi mnie co innego sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 6:48 am
Baranina happy_goth_buf Baranina tak tylko sie zastanawialam sweatdrop bo mysle o tych osobach co im nie wyszlo sweatdrop i i i i i ... no dobra.. martwie sie dlaczego? sweatdrop moze nie sa tak inteligentni jak ja? mrgreen *umiera ze smiechu na sama mysl o polaczeniu slow 'ja' i 'inteligetna'* ja stawiam na nieuwage i zbyt szybkie rozwiazywanie... i nie wspomnieli, ze wygodniej winda. blaugh no i ta matematyka... wink z matematyka akurat wszyscy sobie dali rade sweatdrop martwi mnie co innego sweatdrop co? co??? CO??? *ciekawska jak nie wiem* mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 8:28 am
happy_goth_buf co? co??? CO??? *ciekawska jak nie wiem* mrgreen Percepcja i logika sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 11:49 pm
dobr,a to sie moze teraz za to wezme jak juz sie odbrazilam
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 21, 2007 12:02 am
ech... matematyki mi sie odechcialo jak sie zawahalam jak wykonac pewne zadanie, z kolei te domki juz niegdys rozwiazywalam, wiec drugi raz mi sie nie chcialo... wskazowka, tam bedzie taki moment, ze jedna odpowiedz bedzie pasowala do dwoch osob i tylko fuksem uda sie wam trafic, na tym etapie. Bedzie trzeba potem powtarzac, jesli nie traficie.
dziela malarskiego 1 otworzyc nie mozna.
dobra, nvm, powodzenia :3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 21, 2007 7:09 am
Mam pytanie...czy zadanie piąte jest bezpieczne?? Czy to nie obrazek dwu sronny z jakimś stworem?? stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|