|
|
|
|
Posted: Sat Jun 16, 2007 3:01 pm
Jak sądzicie którą gitarę warto mieć? Jak dla mnie gitara basowa jest fajna, bo tworzy fajna atmosferkę...,ale z drugiej strony elektryk jest najczęściej używany i ma więcej partii solowych...więcej możliwości....,a klasyk to wiadomo każdy musi kiedyś od czegoś zacząć i zawsze zaczyna od klasyka wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 12:07 am
Nie grałaś jeszcze na żadnej? Od basu nie zaczynaj, bo może i nie gra się akordów i ma 4 struny, ale gra się na nich PALCAMI, więc na początku będziesz chodziła z bąblami. Kolega mi mówił i nawet pokazywał jak się na tym gra. Ręce mnie bolały rolleyes . Na klasyku uczyłam się grać AŻ 2 miesiące, bo mnie znudził rofl . Lepiej zacznij od elektryka...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 1:14 am
jak Ciebie znudził klasyk, to elektryk też by Cię znudził, to nei wina gitary a charakteru rolleyes
zacznij na klasyku - teraz można bardzo tanio kupić jakąśgitarę. Jak będziesz miałą tyle samozaparcia by nauczyć się grać, to potem możesz się przerzucić na elektryka, czy chociażby bas, bo tak jak mówi Revania, palce będziesz miałą wytrenowane.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 1:20 am
Jukatan jak Ciebie znudził klasyk, to elektryk też by Cię znudził, to nei wina gitary a charakteru rolleyes Ale co ciekawego można zagrać na klasyku? Większość ciekawych rzeczy chyba raczej gra się na elektryku... Poza tym PODOBNO łatwiej grać na elektryku...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 1:26 am
zawsze chciałam sie nauczyć grać na gitarze, ale na chęci sie kończyło bo nie miałam cierpliwości...osobiście mam klasyka stojącego u nie w pokoju...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 1:27 am
ja bym na elektryku chciała, ale do tego najpierw trzeba się z klasykiem zaprzyjaźnić.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 1:45 am
ZebraDeath ja bym na elektryku chciała, ale do tego najpierw trzeba się z klasykiem zaprzyjaźnić. właśnie ja to usiłuje zrobić...zeby moc potem na elektryk sie przezucic...ale mi nie idzie za cholere biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 2:02 am
Mroovecka ZebraDeath ja bym na elektryku chciała, ale do tego najpierw trzeba się z klasykiem zaprzyjaźnić. właśnie ja to usiłuje zrobić...zeby moc potem na elektryk sie przezucic...ale mi nie idzie za cholere biggrin powodzenia życzę
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 2:06 am
ja umiem grac na klasyku (:
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 2:06 am
ZebraDeath Mroovecka ZebraDeath ja bym na elektryku chciała, ale do tego najpierw trzeba się z klasykiem zaprzyjaźnić. właśnie ja to usiłuje zrobić...zeby moc potem na elektryk sie przezucic...ale mi nie idzie za cholere biggrin powodzenia życzę thx, przyda sie xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 2:42 am
Andareen Jukatan jak Ciebie znudził klasyk, to elektryk też by Cię znudził, to nie wina gitary a charakteru rolleyes Ale co ciekawego można zagrać na klasyku? Większość ciekawych rzeczy chyba raczej gra się na elektryku... Poza tym PODOBNO łatwiej grać na elektryku... no jak ktoś umie na klasyku i się przerzuci na elektryka, to fraszka jest. mam kolegę, który gra na wszystkich trzech, zapytam go o zdanie blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 3:04 am
ma luba
http://namm.harmony-central.com/SNAMM02/Content/Epiphone/PR/Goth-V-large.jpg
Flying V
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 3:52 am
nie da sie tego obrazka zmiejszyc albo podac linka? troche przeszkadza
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 4:16 am
ehh wy zawsze macie problemy :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 17, 2007 5:13 am
Juz cos tam potrafie na klasyku(choc plynnym graniem tego nazwac nie mozana), a ucze sie juz 3 miesiace. Powoli ucze sie chwytow i staram sie czytac tabulatury.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|