|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 12:02 pm
(oficjalna stronka) razz No dobra, kto siem wybiera do kina na to dziwo? Zostały trzy dni do premiery... a już zgaduję, że i tak się skończy na palącej konieczności kupienia sobie DVD z tego filmu. Le Guin średnio znam i nigdy mnie specjalnie nie emocjonowała, ale za to Mizayaki to jeden z najlepszych twórców anime w Japonii... Jego dwa filmy, które szczęśliwym trafem trafiły na polski rynek: "Spirited Away" i "Ruchomy Zamek Hauru" to arcydzieła jedyne w swoim rodzaju... kto się z tym nie zgadza, należy niezwłocznie zgłosić się do mnie celem otrzymania silnego ciosu w łeb! evil
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 12:06 pm
sie jeszcze obaczy... ramonium juz ogladala i stwierdzila, ze jest zle. w sensie, nie ze ksiazka itd, ale podobno ludzie, ktorzy sie nie znali w ksiazce w filmie nagle sa para i takie inne kwiatki... sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 12:11 pm
wilkus sie jeszcze obaczy... ramonium juz ogladala i stwierdzila, ze jest zle. w sensie, nie ze ksiazka itd, ale podobno ludzie, ktorzy sie nie znali w ksiazce w filmie nagle sa para i takie inne kwiatki... sweatdrop "Ramonium" to też jakieś dziełko Mizayakiego? hmmm-hmmm... nie słyszałam. Ale oglądałaś któryś z tych dwóch filmów, o których wspomniałam? Za SA dostał Oskara, za to RZH był nominowany. rolleyes moim zdaniem słusznie, ale o tym chyba nie trzeba przypominać.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 12:14 pm
ja sie nie znam, powtarzam, cozem zaslyszala. Ramonium to wacpanna, z ktora siedzialam w lawce za dobrych czasow liceum - czasami sie pokazuje tutaj zreszta.. /topic skojarzenia jest jej np/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 12:21 pm
wilkus ja sie nie znam, powtarzam, cozem zaslyszala. Ramonium to wacpanna, z ktora siedzialam w lawce za dobrych czasow liceum - czasami sie pokazuje tutaj zreszta.. /topic skojarzenia jest jej np/ rolleyes teraz widzisz symptomy mojego delirium maturalnego... powoli z tego wychodzę, na szczęście. xp osobiście gorąco zachęcam! Wspaniałe filmy - w konwencji bajki, ale mają niepowtarzalny klimat i urok... nawet moim rodzicom się podobały. wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 9:35 pm
"Opowieści..." nie robił Hayao tylko Goro Miyazaki, jego syn.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 15, 2007 9:59 pm
no wiec... nie lubie tego typu filmow, wiec nawet nie mam zamiaru tego ogladac... rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 12:31 am
moze pójdę, ale najpierw wybieram sie na piratów z karaibów 3.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 3:36 am
Evil123Angel no wiec... nie lubie tego typu filmow, wiec nawet nie mam zamiaru tego ogladac... rofl filmów z treścią, które trzeba zrozumieć? Czy może Ci chodzi o napisy, a ty nie umiesz za szybko czytać? Nie martw się, dla takich jak ty stworzono telezakupy mango mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 3:49 am
chetnie bym sie wybrala, ale w mojej dziurze zapewne nie bedzie tego filmu. och jak ja kocham moj Koszalin.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 4:49 am
Jukatan Evil123Angel no wiec... nie lubie tego typu filmow, wiec nawet nie mam zamiaru tego ogladac... rofl filmów z treścią, które trzeba zrozumieć? Czy może Ci chodzi o napisy, a ty nie umiesz za szybko czytać? Nie martw się, dla takich jak ty stworzono telezakupy mango mrgreen rybko, nie poznajesz Agrii? to ona.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 8:22 am
ZebraDeath Jukatan Evil123Angel no wiec... nie lubie tego typu filmow, wiec nawet nie mam zamiaru tego ogladac... rofl filmów z treścią, które trzeba zrozumieć? Czy może Ci chodzi o napisy, a ty nie umiesz za szybko czytać? Nie martw się, dla takich jak ty stworzono telezakupy mango mrgreen rybko, nie poznajesz Agrii? to ona. ona, nie ona, ignorancja jest ignorancją 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 8:57 am
Obejrzę na pewno, bo Le Guin lubię, a po Miyazakim na pewno można sie spodziewać czegoś pięknego *wzdech*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 11:14 am
Zimtca Obejrzę na pewno, bo Le Guin lubię, a po Miyazakim na pewno można sie spodziewać czegoś pięknego *wzdech* oj tak, tak, tak. *przysiada się do ławeczki wzdychających*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 16, 2007 11:38 am
Daedhel Zimtca Obejrzę na pewno, bo Le Guin lubię, a po Miyazakim na pewno można sie spodziewać czegoś pięknego *wzdech* oj tak, tak, tak. *przysiada się do ławeczki wzdychających* znajdzie sie miejsce dla mnie? moze i nie zwiazane do koncz z ksiazkami, ktore sa genialne! (mroczne elfy z mieczami samurajskimi heart ) ale pojde na film, pewno sama... na piratow sie nie wybieram, bo to na bank bedzie gorsze od 2 czesci, ktora wedlug mnie nie miala nic wspolnego z piractwem i legendami o wilkach morskich... stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|