Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Opowieści z Ziemiomorza Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

obejrzysz?
  no może... * rozlega się donośne puknięcie w łepetynę*
  ten teges... tak? (no kurczę w panierce nie ma już innej opcji, no nie ma)
View Results

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Tue May 15, 2007 12:02 pm

(oficjalna stronka)

razz No dobra, kto siem wybiera do kina na to dziwo? Zostały trzy dni do premiery... a już zgaduję, że i tak się skończy na palącej konieczności kupienia sobie DVD z tego filmu. Le Guin średnio znam i nigdy mnie specjalnie nie emocjonowała, ale za to Mizayaki to jeden z najlepszych twórców anime w Japonii... Jego dwa filmy, które szczęśliwym trafem trafiły na polski rynek: "Spirited Away" i "Ruchomy Zamek Hauru" to arcydzieła jedyne w swoim rodzaju... kto się z tym nie zgadza, należy niezwłocznie zgłosić się do mnie celem otrzymania silnego ciosu w łeb! evil
PostPosted: Tue May 15, 2007 12:06 pm

sie jeszcze obaczy... ramonium juz ogladala i stwierdzila, ze jest zle. w sensie, nie ze ksiazka itd, ale podobno ludzie, ktorzy sie nie znali w ksiazce w filmie nagle sa para i takie inne kwiatki... sweatdrop

wilkus
Crew

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Tue May 15, 2007 12:11 pm

wilkus
sie jeszcze obaczy... ramonium juz ogladala i stwierdzila, ze jest zle. w sensie, nie ze ksiazka itd, ale podobno ludzie, ktorzy sie nie znali w ksiazce w filmie nagle sa para i takie inne kwiatki... sweatdrop
"Ramonium" to też jakieś dziełko Mizayakiego? hmmm-hmmm... nie słyszałam. Ale oglądałaś któryś z tych dwóch filmów, o których wspomniałam? Za SA dostał Oskara, za to RZH był nominowany. rolleyes
moim zdaniem słusznie, ale o tym chyba nie trzeba przypominać.
PostPosted: Tue May 15, 2007 12:14 pm

ja sie nie znam, powtarzam, cozem zaslyszala.
Ramonium to wacpanna, z ktora siedzialam w lawce za dobrych czasow liceum - czasami sie pokazuje tutaj zreszta.. /topic skojarzenia jest jej np/

wilkus
Crew

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Tue May 15, 2007 12:21 pm

wilkus
ja sie nie znam, powtarzam, cozem zaslyszala.
Ramonium to wacpanna, z ktora siedzialam w lawce za dobrych czasow liceum - czasami sie pokazuje tutaj zreszta.. /topic skojarzenia jest jej np/
rolleyes teraz widzisz symptomy mojego delirium maturalnego... powoli z tego wychodzę, na szczęście. xp

osobiście gorąco zachęcam! Wspaniałe filmy - w konwencji bajki, ale mają niepowtarzalny klimat i urok... nawet moim rodzicom się podobały. wink
PostPosted: Tue May 15, 2007 9:35 pm

"Opowieści..." nie robił Hayao tylko Goro Miyazaki, jego syn.

Jukatan

Flynnes

PostPosted: Tue May 15, 2007 9:59 pm

no wiec... nie lubie tego typu filmow, wiec nawet nie mam zamiaru tego ogladac... rofl
PostPosted: Wed May 16, 2007 12:31 am

moze pójdę, ale najpierw wybieram sie na piratów z karaibów 3.

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Jukatan

PostPosted: Wed May 16, 2007 3:36 am

Evil123Angel
no wiec... nie lubie tego typu filmow, wiec nawet nie mam zamiaru tego ogladac... rofl
filmów z treścią, które trzeba zrozumieć? Czy może Ci chodzi o napisy, a ty nie umiesz za szybko czytać?

Nie martw się, dla takich jak ty stworzono telezakupy mango mrgreen
PostPosted: Wed May 16, 2007 3:49 am

chetnie bym sie wybrala, ale w mojej dziurze zapewne nie bedzie tego filmu.
och jak ja kocham moj Koszalin.

ayeczka

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Wed May 16, 2007 4:49 am

Jukatan
Evil123Angel
filmów z treścią, które trzeba zrozumieć? Czy może Ci chodzi o napisy, a ty nie umiesz za szybko czytać?

rybko, nie poznajesz Agrii? to ona.
PostPosted: Wed May 16, 2007 8:22 am

ZebraDeath
Jukatan
Evil123Angel

rybko, nie poznajesz Agrii? to ona.
ona, nie ona, ignorancja jest ignorancją 3nodding

Jukatan

Zimtca

Rainbow Noob

8,500 Points
  • Clambake 200
  • Invisibility 100
  • Prayer Circle 200
PostPosted: Wed May 16, 2007 8:57 am

Obejrzę na pewno, bo Le Guin lubię, a po Miyazakim na pewno można sie spodziewać czegoś pięknego *wzdech*
PostPosted: Wed May 16, 2007 11:14 am

Zimtca
Obejrzę na pewno, bo Le Guin lubię, a po Miyazakim na pewno można sie spodziewać czegoś pięknego *wzdech*
oj tak, tak, tak. *przysiada się do ławeczki wzdychających*

Carcassandra

Anxious Carpenter

_b_u_r_a_k_

PostPosted: Wed May 16, 2007 11:38 am

Daedhel
Zimtca
oj tak, tak, tak. *przysiada się do ławeczki wzdychających*

znajdzie sie miejsce dla mnie?

moze i nie zwiazane do koncz z ksiazkami, ktore sa genialne! (mroczne elfy z mieczami samurajskimi heart ) ale pojde na film, pewno sama...

na piratow sie nie wybieram, bo to na bank bedzie gorsze od 2 czesci, ktora wedlug mnie nie miala nic wspolnego z piractwem i legendami o wilkach morskich... stare
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces