Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )
Mylenka Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 8 9 10 11 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Fri Mar 09, 2007 10:15 am

Yyyyy.....No bo......eeee......Mam na imię Milena i........eeeeemmm.......hmm........Mam 18 lat i...... no......eeee......

O rany, wystarczy! Nie przeczytałabym takiego postu do końca =P Oczywiście to, co napisałam powyżej jest jak najbardziej prawdziwe. Jest ze mnie taki Mały Zodiakalny Wodnik. Mieszkam w Prusinowicach, umownie w Świerczach, ale co to za różnica --> i tak nikt nie ma pojęcia, gdzie to jest =P Powiedzmy, że 30km od Ciechanowa. I wszystko jasne.
Nie będę Wam pisała jak wyglądam, to zobaczycie/możecie już zoabczyć w galerii. A poza tym to nieważne, CHA CHA CHA =P

Odkąd tylko pamiętam, uwielbiam rysować. Rysuję w stylu manga. Podobno całkiem nieźle, no ale co kto woli, prawda? =P Dobra, JESTEM niezła i wcale nie lubię być skromna. Ale moja największa wada to to, że ZA DUŻO GADAM =P Co ma swoje konsekwencje także na forum =P Aha, moja ulubiona manga to SLAYERS, a rysowniczka Arina Tanemura [Kamikaze Kaito Jeanne]

Lubię różne sposoby zaspokajania artystycznych ambicji, jakkolwiek by to zabrzmiało =P Plotę bransoletki, robię ramki na zdjęcia, pudełeczka, karteczki, a od pół roku zabieram się do uszycia poduszki....

Jak książki, to wszystkie bez wyjątku, byleby grube i ciekawe (czyli jednak są wyjątki =P), szczególnie Fantasy (to nieprawda, ze tam tylko jadą i jadą!), nawet takie dla dzieci =P Lubię też książki, nad którymi trzeba pomyśleć....

Jak muzyka, to "dercie mordy", przeze mnie zwane po prostu Metalem. Nie znam się na odmianach, jakoś nie bardzo mnie to obchodzi. Po prostu lubię i już.

W przyszłości chcę tłumaczyć książki i może tyle wystarczy tych informacji, bo i tak tego nikt do końca nie przeczyta =P

Za ewentualne urazy i szkody na tle psychicznym autorka postu nie ponosi odpowiedzialności.
PostPosted: Fri Mar 09, 2007 10:30 am

Nooo....
Tego...

Cześć! razz

Ufoloodeck

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Fri Mar 09, 2007 10:56 pm

A no bo.... hmm....eeee....

Jak siĘ masz =P Szczerze mówiąc, miałam nadzieje, że się bardziej rozpiszesz =P Taki kontrast mi rteraz zrobiłeś =P Ja piszę całe powieści, a pod tym Ty kilka hmmm.... zdań =P No co to to wogóle ma być? =P
PostPosted: Sat Mar 10, 2007 1:12 pm

Hah... a jesli chodzi o rodzaje metalu, to chlopcy sa do tego najbardziej zdolni "ja slucham death metalu" "a to ejst power metal"... No i po co to wszystko? Po co te szufladki? Ja i tak sie nie znam i nie wiem, czym to sie rozni, ot co.

chari-san.

opcy

PostPosted: Mon Mar 12, 2007 7:26 am

chari-san.
Hah... a jesli chodzi o rodzaje metalu, to chlopcy sa do tego najbardziej zdolni "ja slucham death metalu" "a to ejst power metal"... No i po co to wszystko? Po co te szufladki? Ja i tak sie nie znam i nie wiem, czym to sie rozni, ot co.
bo roznica miedzy death a powermetalem jest kolosalna..

chociazby to -> tylko ktos kto gra powermetal moze popelnic cos takiego:

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.
PostPosted: Mon Mar 12, 2007 8:57 am

Mnie ktos kiedys powiedział, że Nightwish to PowerMetal. Cokolwiek by to nie znaczyło =P [może chciał mnie jakoś obrazić? =P] A ki9edy ściągnęłam parę kawałków DragonForce dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak SpeedMetal [k.t.o w.y.m.y.ś.l.a t.e n.a.z.w.y?!.....]

Po co wogóle dzielić gatunki muzyczne na podgatunki? Tyle gatunków, ile zespołów. Kazdy gra coś swojego. Ni-dy-ry-dy zaklasyfikować jednego zespołu do konkretnej kategorii, tak po mojemu. A czasami nawet parę piosenek jest z zupelnie innej bajki. No i co wtedy? =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

opcy

PostPosted: Mon Mar 12, 2007 2:23 pm

Mylenka
Tyle gatunków, ile zespołów. Kazdy gra coś swojego. Ni-dy-ry-dy zaklasyfikować jednego zespołu do konkretnej kategorii, tak po mojemu. A czasami nawet parę piosenek jest z zupelnie innej bajki. No i co wtedy? =P
a wlasnie ze sie da prosze pani..

zreszta istnieje cos takiego jak nurty muzyczne, ktore maja jakies wspolne cechy...

mozna tez wytlumaczyc fakt dzielenia gatunkow tym ze nazwanie jednoczesnie takiego Cynica, Liquid Tension i na przykład wspomnianego Nightwisha czy jakiegos tam Blind Guardiana metalem..
i wrzucenie ich do wspolnej spolki..

jest po prostu dla tych dwoch pierwszych obrazliwe..
PostPosted: Tue Mar 13, 2007 3:55 pm

opcy
totalne brednie
a ja to bym ci zwyczajnie nasrał do butów

Kukus

opcy

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 8:17 am

Kukus
opcy
totalne brednie
typowa odzywka Kukusa - króla dyskusji
FOD
PostPosted: Thu Mar 15, 2007 12:12 pm

Chłopaki, spokojnie =P Tolerancja ma przyszłość =P

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Ufoloodeck

PostPosted: Fri Mar 16, 2007 2:33 pm

Najfajniej jest jak do gry wchodzą takie gatunki jak Trash metal, Folk metal, albo Brutal Death metal razz .

Nie-szufladkowanie (chociaż odrobinę) muzyki metalowej byłoby równie sensowne, jak pozostawienie całej literatury w chaosie. Nie byłoby zupełnie możliwości zorientowania się "co jest gdzie i jak", a co za tym idzie, możnaby było totalnie się pogubić w natłoku nieposegregowanych utworów.
Tak samo jest z muzyką metalową. Powołajmy się przykładami, które podałem wyżej. Folk metal to podgatunek, w którym jest bardzo dużo motywów z muzyki regionalnej, a więc różni się to drastycznie od takiego... Trasha, w którym przede wszystkim chodzi o ciężkie przestery, miażdżący wokal i szalone riffy... Prawda?
Poza tym, porównaj sobie nawet Nightwish z Amon Amarth. Oba zespoły są metalowe, ale jeśli nazwiesz je tak samo (jak i całą resztę zespołów metalowych), to dojdzie do tego, że sama nie będziesz wiedziała czego konkretnie słuchasz.

Podsumowując... Nie uważam, że takie "drastyczne" szufladkowanie było dobre, ale jeśli nie będziemy tej muzyki dzielić nawet na podstawowe gatunki, dojdzie do takiego "pierdolniku", że niczego nigdzie nie znajdziesz w natłoku informacji.

Cóż... takie jest przynajmniej moje zdanie razz
PostPosted: Sat Mar 17, 2007 2:08 am

no dobrze, ale tez nie powinno sie wymagac od wszystkich, ze beda sie znac na tych "podgatunkach". Na metalu akurat się za dobzre nei znam. Wiem tylko co to nu-metal i power-metal xD Na rock'u juz bardziej. Masz rację, że byśmy się pogubili, dlatego czlowiek tworzy wszystko dla ludzi. Ale powiem szczerze ze sa zespoly, nad ktorymi wszyscy sia zastanawiaja, czy to indie-rock, czy emo czy co. I po co? Jeśli nie wiedzą to znaczy, ze tworzą oryginalna muzykę... i nie rozumiem kłotni typu: "ten zespol jest death-metalowey" "nie bo trashmetalowy!"

chari-san.

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Sat Mar 17, 2007 7:53 am

A ja się wymądrzę i powiem, że oboje macie trochę racji. A właściwie to całkowicie macie rację, tylko to teraz trzeba połączyć =P
Są ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia, jak podzielić Metal na podgatunki. I nikt im nie może rozkazać, ze Ty masz wiedzieć, co to jest i już. Nie. Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie powiedzieć "Słucham Nightwish, Ensiferum, Sinergy, " zamiast "Słucham PowerMetalu, MelodicDeathMetalu, ", prawda?
I tak samo jest w drugą stronę. Lubisz zespoły z danego podgatunku, to mów w wersji no.2. Tylko jest ryzyko, że nie każdy Cię zrozumie =P

Poza tym wielkie dzięki, że nie odmieniłeś Nightwish na Nightwisha =*. Styrasznie mnie taka odmiana irytuje =P
PostPosted: Sat Mar 17, 2007 4:07 pm

Apropos dziwnych podgatunków... razz

Nigdy, ale to PRZENIGDY nie próbujcie nawet słuchać czegokolwiek z rodzaju "Brutal Death Metal". Sądziłem, że nie da się mnie już niczym w tej kwestii zaskoczyć, lecz się myliłem. Szczerze mówiąc nie potrafię w tej muzyce rozróżnić perkusji od gitary, a basu od wokalu (jeśli tam w ogóle jest bas, albo wokal, bo równie dobrze mógłoby to być przecinanie metalu piłą tarczową razz ). Totalny chaos, za dużo dźwięków naraz, itp. powoduje, że... nie wiadomo w ogóle o co chodzi razz .

to taka mała przestroga z mojej strony ;P

Ufoloodeck

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Sun Mar 18, 2007 12:38 pm

No ale w sumie mogłeś się tego spodziewać, bo przecież nazwa już wskazywała na to, jak to bedzie brzmiało =P Ale na razie nic nie pobije w tej sprawie Triumphatora =P Żadnej piosenki od innej nie odróżnię =P A już o perkusji i gitarze to weź... No ale jest się z czego posmiać =P (ale nieładnie z mojej strony...)
Reply
O Nas... (czyli poznajmy sie lepiej :) )

Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 8 9 10 11 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games