Czytacie ?! |
Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 10:51 am
[BeeWolf-Topik "Artemis Fowl" zamieniam na topik o ksiązkach i waszych zainteresowaniach Literackich.
Tak więc zachęcam Do dyskusji O Literaturze.. Co czytacie ile czytacie... no i tym podobne....
Nie chciałęm usamp;#263; topiku. tylko go zmieniam, jeśli nie będzie się cieszył powodzeniam to go wykopiemy :]
Polecam tą książke jest to opowieść o elfach dwudziestego trzeciego wieq.Napisze Prolog tej ze to ksiązki.Zaczynam..."Jakże opisać Artemisa Fowla.Próbowali tego rozmaici psychiatrzy, lecz bez skutku.Główną przeszkodą jest inteligencja Artemisa.Kpi z każdego podsuniętego mu testu.Wprawia w osłupienie najwieksze medyczne autorytety, które zmykają do swych szpitali, bełkocząc bezmyślnie. Nie ulega wątpliwości, ze Artemis Fowl jest cudownym dzieckiem.Dlaczego jednak ktoś tak genialny poswięca się działalności przestępczej?Na to pytanie odpowiedziec może tylko jeden człowiek.On zaś z roskoszą nie mówi nic. Być może najdokładniejszy wizerunek naszego bohatera uzyskamy, relacjonując jego pierwszy krok na drodze występku.Relację tę udało sie nam sklecić dzięki bezpośrednim rozmowom z ofiarami Artemisa.Jak zapewne zrozumiecie w czasie lektury, nie było to zadanie łatwe. Opowieść nasza zaczyna sie kilka lat temu, u zalania dwudziestego pierwszego wieku.Wtedy to Artemis Fowl powziął misterny plan przywrócenia swej rodzinie fortuny - plan, który mógł obalić cywilizację i pogrążyć nasz glob w zamęcie miedzygatunkowej wojny..."
Napiszcie cos o swojej ulubionej książce :].Np. Prolog albo opowiedzcie własnymi słowami co sie wniej miniej więcej dzieje biggrin .Może ktoś z was zachęci nas do przeczytania swojej ulubionej książki biggrin :]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 11:00 am
mmm... kiedyś chciałam kupić tę książkę ale gdy zobaczyłam komentarz w stylu "drugi potter"... a później zobaczyłam pratchetta i jego kupiłam xp a jeszcze później zapomniałam że w ogóle jest artemis sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 11:47 am
Ja czytałam obie częśći Artemisa i powiem, że fajne były, choć pierwsza troszkę nudniejsza od drugiej blaugh Bardzo lubię czytać S. Kinga i R.A. Salvatora (Drizzt wymiata xd ).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 2:01 pm
Heh...w American Bookstore widzialem po angielsku 3 czesc Artemisa...ciekawe czy i u nas ja wydadza...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 12:45 am
Ja słuszałem o tym ... moja koleżanka w klasie to ma... jest ogromną fanatyczką fantasy itp.
... narazie u nas tego niewidziałęm ale sądze że pewno będzie w "EMPIq"
xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 6:09 am
czytałem jedną część - bardzo mi się podobała smile pożyczona od kolegi...
a ja oczywiście polecam dwa tomiki wiedźmińskich opowiadań, pięcioksiąg i wszelkie opublikowane dzieła AS'a... w tej chwili czekam na Bożych Bojowników - Narrenturm był genialny...
Dobrą książką jest też "Produceńci broni" - niestety autora nie pamiętam... smile dość przyjemne s-f, chodź za tym gatunkiem nie przepadam... ciekawie ujęte jest pojęcie ludzkich emocji.
Tak samo "Gra Endera" - praktycznie to co wyżej razz
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 9:11 am
Kyoko Suomi Ja czytałam obie częśći Artemisa i powiem, że fajne były, choć pierwsza troszkę nudniejsza od drugiej blaugh Bardzo lubię czytać S. Kinga i R.A. Salvatora (Drizzt wymiata xd ). Hm.. też lubię książki Salvatora smile (Jaki Drizzt! Jarlaxe! i Artemis Entreri! xd ), Sapkowskiego, Andre Norton, Anne McCaffrey i oczywiście Chmielewskiej biggrin swoją drogą Trylogia Kamienia Poszukiwacza z serii Forgotten Realms jest też bardzo dobra... A teraz "poluję" na ksiażki polskich fantastów smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 10:15 am
Geralt_Bialy_Wilk czytałem jedną część - bardzo mi się podobała smile pożyczona od kolegi... a ja oczywiście polecam dwa tomiki wiedźmińskich opowiadań, pięcioksiąg i wszelkie opublikowane dzieła AS'a... w tej chwili czekam na Bożych Bojowników - Narrenturm był genialny... Dobrą książką jest też "Produceńci broni" - niestety autora nie pamiętam... smile dość przyjemne s-f, chodź za tym gatunkiem nie przepadam... ciekawie ujęte jest pojęcie ludzkich emocji. Tak samo "Gra Endera" - praktycznie to co wyżej razz "genialny-to spore niedopowiedzenie" xd 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 11:33 am
Hhhmmmmm... a czytał ktoś może coś mistrza Lovecraft'a ? sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 1:00 pm
fajna ta ksiazka artemis fowl polecam wszystkim (szczegolnie tym z wysokim IQ) hehe POZDRO DLA FANOW FANTAZY
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 15, 2004 6:50 am
Nu, czytałam oba tomy, ale szczególnie spodobał mi się drugi smile No, ale najbardziej lubię książki Kinga 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 15, 2004 9:05 am
Nie czytałem książki artemis
Ja osobiście polecam TOLKIENA i wszystkie książki z systemu D&D
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 15, 2004 9:24 am
K***, przychodze tu po paru dniach i zlazi sie jakas nowa grupka i zasmicea forum. CZYTAJ REGULAMIN DO JASNEJ CHOLERY! scream Jak wroci moja siostra to wywali te niepotrzebne topici o niczym. stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 15, 2004 10:41 am
Eurina Vam K***, przychodze tu po paru dniach i zlazi sie jakas nowa grupka i zasmicea forum. CZYTAJ REGULAMIN DO JASNEJ CHOLERY! scream Jak wroci moja siostra to wywali te niepotrzebne topici o niczym. stare TO K**** NAPISZ LEPSZY !!!! JEŚLI POTRAFISZ WOGÓLE BO JAK WIDZE TO ZDANEGO NIE SPŁODZIŁAŚ !!!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 15, 2004 12:37 pm
Paolcia90 Eurina Vam K***, przychodze tu po paru dniach i zlazi sie jakas nowa grupka i zasmicea forum. CZYTAJ REGULAMIN DO JASNEJ CHOLERY! scream Jak wroci moja siostra to wywali te niepotrzebne topici o niczym. stare TO K**** NAPISZ LEPSZY !!!! JEŚLI POTRAFISZ WOGÓLE BO JAK WIDZE TO ZDANEGO NIE SPŁODZIŁAŚ !!!! Paolciu... Gildia liczy ponad 100 userów... to nawet lepiej, że niektórzy nie zakładają swoich topiców... przydatność tego jest jeszcze obiektem dyskusji... o decyzji zostaniesz poinformowana niebawem więc proszę was obie o opanowanie nerwów dziękuję
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|