Eljő tehát a petek időszaka Gaián is, melyet az idei nyári event keretében avatnak fel! A következő posztokban infókat olvashattok a pet rendszerről és az eventről.
Kronológia:
Előzmények
- a húsvéti eventen cukik és cukiellenesek, fluffok és robotnyulak, Easter Bunny és Diedrich "csaptak össze"(Waffles-zel és Ultra Satan-nal karöltve), az Easter Bunny régen elvesztett cukisága miatti keserűsége miatt kimondja: "Ha én nem lehetek cuki, akkor senki se lehet az!" - április 1. - a Mystery Friend nevű giftbox módjára weboldalon röpködő itemből kaptunk egy Pegacorn fluffot, akit az Easter Bunny összezúzott, így egy Soul of Fluffot kaptunk boundosan - Uncle Kenny később fórumban elhintette, hogy majd a nyári eventen lehet használni - június eleje - felkerült egy mini comic, melyben Blaze megsajnálja az Easter Bunny által megsebesített fluffokat, utalás lehet arra, hogy ő lesz a pet shop eladója
Event - június 19. este - az event felkerült. A Towns 2 kibővült (9 szobával), az egész Isle de Gambino fent van. Felkerült a korábbi mini comic folytatása, itt megnézhető - június 19 éjjel - felkerült a fejléc, az eventhez vezető ikon és az announcement is - június 20 este/éjjel - több javítást és módosítást alkalmaztak a fluffoknál, felkerültek az eventhez kapcsolódó Treehouse-os itemek. - június 22 éjjel - újabb javítások és módosítások történtek, lásd a negyedik oldalon - június 25 este - Flash módosítással javítottak 1-2 dolgon és betettek két új achievementet. - július 8 - vége lett az eventnek és feltették a What the Fluff Bundle-t, mely az event avin hordható cuccai mellett még 2 új cuccot tartalmaz.
Posted: Wed Jun 19, 2013 9:51 am
Az event menete
Az event oldalon a Play Now alatt a Towns 2 nyílik meg, Blaze a központi résztől (ami először jön be) balra található, a West Market részben. Itt szegődik hozzád az első fluffos, miután Blaze-zel beszéltél, a Towns 2 tetején a csíkban, ahol a helyszínt és az ottani időt jelzi, ott jelezni fogja középen felül a hozzád szegődött fluffod képét és standard nevét is. Ha van Soul of Fluffod, akkor Blaze automatikusan megkérdezi, hogy szeretnél-e Pegacorn Fluff-ot, majd ha Yes-t nyomsz, máris ott lesz veled, mint az első peted. Ha Nem-et mondasz vagy nincs Soul-od akkor random ad a másik öt fajta közül. Ha egy fluffot "felneveltél", lehet újabb peted. Ha elérte a 100%-ot a peted Loyaltyja, beszélj Blaze-zel és újabb fluffot fogadhatsz örökbe. A pet nevelésével, "használatával" kapcsolatban a következő posztban olvashatsz.
Fórum A fórumban a topikok tetején, illetve az event oldalon számolja, hogy hány fluffot "neveltél fel" (Fluffs raised), ehhez ugye a Loyalty-t, a szívecskés statot kell felnövelni teljesen (a statokról több infó a következő posztban).
A fórumban ha posztolsz, tudsz másoknak Fluff Treateket adni, illetve ők is neked. Ha több treatet adsz, változik a What the Fluff fórumban lévő fluffos címed (az avid alatt, csak abban a fórumban látható), így egy fluff gondozási ranglétrán lehet elindulni. UPDATE: a treatek feltöltik a fluffod energyjét és healthét! Tehát csak azoknak tudsz treatet adni, akiknek szükségük is van rá 3nodding
Itemek UPDATE: a max Loyality-re/Happiness-re stb emelt stattal rendelkező fluffok beváltásáért kapsz itemeket!
- What the Fluff Balloon - akkor kapod, ha beváltod az első felnevelt fluffodat Blazenél
- What the Fluff Pet - akkor kapod, ha 3 felnevelt fluffot váltasz be Blaze-nél; ez az item maga az Inventory Special részébe kerül. Az item leírása szerint majd ebből választhatod ki bármelyik fluffot avin hordható plüss fluff formájában, amelyiket akarod (kivéve a Pegacorn-t).
Ezek közül lehet választani a ?-es What the Fluff Pet "felbontásánál":
- Pet: Pegacorn Fluff Ezt akkor kapod, ha egy felnevelt Pegacorn Fluffot váltasz be Blaze-nél, ezt lehet majd a tényleges teljes Pet Systemben használni majd, mint petet! Ha akarsz majd állandó Pegacorn-t de lemaradtál az Easter és/vagy az April Fools eventről, akkor vegyél a marketplace-n egy Soul of Fluff-ot és úgy kérd az első/következő fluffodat Blaze-től. Miután a kapott Pegacorn Fluff-od Loyalty-jét felvitted, add le és megkapod a Special részbe a Pegacorn-t mint petet. Lehet magát a petet is venni, de az drágább jóval, mint a Soul of Fluff.
- EVENT Fluff Food: Virtual Piggy Strawberry Marshmellows - az event oldal alján lehet megszerezni, itt a közvetlen link, ami megadja. A fluff teljes életének 2/3-át feltölti. Minden nap fel lehet szedni egyet az event oldalon! Boundos! Az inventory Special részébe kerül.
Pet Lover - akkor kapod, ha a peted Happiness-e 100%-os lesz. Az achievement 100 pontot ér. Fórumban használható címkék: Animal, Lover
Fluff Rehab - akkor kapod, ha 5 fluffot nevelsz fel és váltasz be Blazenél. 200 pontot ér.. Fórumban használható címkék: Fluffy, Vet
Pet Trainer - akkor kapod, ha 15x játszol a Towns 2-ben lévő játékokkal a fluffoddal együtt. 150 pontot ér. Fórumban használható címkék: Playful, Trainer
Fluff Reclamation - akkor kapod, ha összesen 10 gondozott fluffot váltasz be Blazenél. Fórumban használható címkék: Compassionate, Caretaker
Fluff Healer - akkor kapod, ha 20 treatet adsz más fluffoknak az event fórumban. Fórumban használható címkék: Fluff, Healer
Obi Aoi Vice Captain
Interstellar Explorer
Obi Aoi Vice Captain
Interstellar Explorer
Posted: Wed Jun 19, 2013 9:54 am
A pet gondozása
Jelenleg hatféle fluffot lehet gondozni (Pegacorn-t csak Soul of Fluff birtoklásával lehet kapni Blaze-től!):
Pegacorn Fluff:
Cupcake Fluff:
Honey Fluff:
Citrus Fluff:
Radioactive Fluff:
Wyvern Fluff:
A petnek négyféle statja van (ezeket a házadban, illetve éppen veled lévő fluffnál láthatod, ha duplán klikkelsz rá): - Health (egészség) - ezt kereszttel jelzi - idővel csökken, etetéssel és fürdetéssel lehet tölteni. Minél magasabb, annál jobban teljesít a játékokban. Ha túl alacsony lesz, a házba kerül. Figyelem! Ha a futásos játékban elkapja a rendőr, lemegy a Health! - Energy (energia) - ezt villámmal jelzi - alvás tölti, játék és séta meríti. Ha már jó ideje alszik, equipeld magadra és akkor frissül a stat, látni fogod, hogy mennyivel töltődött azóta, hogy aludni küldted. - Happiness (Boldogság) - ezt smileyval jelzi - a játék, az etetés és a séta növeli. Minél nagyobb a Health-je, annál nagyobb mértékben növeli a Happiness-t a sok tevékenység. Ha nem játszol vele elég sokat, elkezd lefelé menni. - Loyalty (Hűség) - ezt szívvel jelzi - a napok telésével nő, ha nagy(obb) Happiness-szel hagyod magára a fluffodat a nap végén. (Azaz minden nap tartsd magasan a Happiness-t és akkor jobban nő naponta). A Loyalty sose csökken.
Minden funkcióhoz (etetés alvás mosdatás játékok) equipelni kell, azaz magadhoz kell venni a fluffot!
A fluffod healthjét fluff kajákkal lehet növelni, az energy-t alvással. Az etetésnél kiválaszthatod, melyik kaját szeretnéd adni a fluffodnak.
A vásárolható kaják (Blaze-nél): - Fluff Food: Regular Marshmallows: 50%-osan tölti fel a fluff életét. - 250 gold - Fluff Food: Chocolate Marshmallows: 100%-osan feltölti a fluff életét. - 25 Gaia Cash - ]url=http://www.gaiaonline.com/marketplace/itemdetail/10011077]Fluff Food: ZAP Energy Bar: 100%-osan feltölti a fluff energy-jét. - 25 Gaia Cash Ha olyasmit csinálsz, ami éppen nem lehetséges, egy üzenettel jelzi. A fórumban más fluffoknak adható treat nem ugyanaz, mint a Blazetől vehető fluff kaják!
Játékok A petedet elviheted játszani a Towns 2-ben kijelölt ikonos játék helyszínekre (DDR, amőba, futóverseny), a játékokban való részvételtől a Happiness (smiley-s) statja fog nőni, de hosszú távon lecsökken az Energy-je.
Ha az Energy eléri a kritikus szintet, automatikusan kirak téged és a fluffodat a játékból (a fluff a házadba kerül) és kiírja, hogy elfáradt. Ha házon kívül vagy, miközben alszik, gyorsabban töltődik az Energy. Ha a fluffod eltűnne, amikor a házban kéne lennie, menj ki és lépj be újra a házba.
A játékokat az alábbi helyen találod meg: Race (Versenyfutás) - központi rész jobb oldala a Gambino épület előtt. Itt a fluffnak kell zászlótól zászlóig futnia, neked meg sütiket felvenni. Vigyázz, nehogy a rendőr fluff elkapja! A rendőr fluffokat a pályán felszedhető édességekkel kell megetetni. Ha elkapja a rendőr, lemegy a Health és ezután lehetséges, hogy lassabban töltődik fel az etetéstől is... DDR (Tánc) - West Beach bal része (központi résztől jobboldalt le, majd ott lejjebb balra). Itt a zene alatt a nyilakat kell nyomogatni, mint bármelyik billentyűs DDR-ben. A dalok között fél perces szünetek vannak. Ha kifárad a fluffod és lemegy az Energy-je teljesen, akkor kitesz téged a játékból a tengerpartra, a fluffodat meg a házadba küldi. Tic Tac Toe (Amőba) - Gambino-n belül ha más fluffjára klikkelsz, a fluff alatti pici amőba ikonnal lehet kihívni a fluffot gazdástul kihívni, nincs a játék helyszínhez kötve. Itt a fluffodat irányítod az amőbában.
Mi ez? A What the Fluff a közeledő nyári eventünk és az új Pet rendszer tesztelése, melyet az oldalra tervezünk tenni. Rád tesszük a felelősséget, hogy felneveld a saját pet fluffjaidat. Tökéletes egészséget kell biztosítani nekik - többek között etetéssel, fürdetéssel vagy játszással.
Miért épp fluffok? A nyári event az Easter Bunny szó szerint elsöprő győzelme utáni eseményekre épül. A fluffok azok a fluffok, akiket megvertek és megsebesítettek a mészárlásban (a húsvéti event alatt). Igaz, hogy az Easter Bunny megnyerte a Húsvétot, de a cukiság még nem esett ki a harcból. Ápold a fluffjaidat, hogy ismét egészségesek legyenek és segítsetek újabb esélyt adni a cukiságnak a közelgő csatában.
Mi lesz a Pegacornommal?! Ne aggódj, ha beszereztél egy Mystery Friendet vagy már megkaptad belőle a Soul of Fluff cuccodat, akkor beválthatod majd egy Pegacorn Fluff petre a játékban. Kérlek tartsátok észben, hogy CSAK így lehet Pegacorn Fluffot. Ha nincs Soul of Fluff, akkor Pegacorn pet sincs, ilyen egyszerű. A Soul nem lesz boundos az event kezdetétől fogva, tehát ha még nem szereztél Soul-t, akkor figyeld, van-e vagy szerezz egy Mystery Friend-et, amíg még lehet.
De nem akarok én Pegacorn-t! Semmi gond, akkor helyette másik öt fajta fluffból kapod meg az egyiket. Három fluff (plusz a Pegacorn) látható ezen a képen. A másik kettőre még várnotok kell az event elejéig.
Rendben, hol van ez az event? Az event lejátszása a Towns 2-ben található Isle de Gambino-n lesz. Új területeket fogunk megnyitni és felderíthetitek. Az új területeket itt nézhetitek meg. Lesz egy szokásos event oldalunk a statjaid összegzésére és egy event fórum is lesz, ahol megbeszélhetitek a legjobb pet gondozási technikákat.
Jól hangzik, mikor kezdhetem ezt el? Még az utolsó símitásokat végezzük az eventen de úgy tervezzük, hogy június második felében tesszük fel.
Azt mondtad, hogy ez egy tesztelés a Pet rendszerhez. Mi lesz benne ebben a tesztben? Az összes alapfunkció, mint az etetés, fürdetés, pihentetés, sétáltatás és játszás a peteddel. Nem lesz semmilyen más pet az event alatt, csak fluffok. Vannak más dolgok is, de nem akarok mindent előre elárulni.
Meghal a petem, ha nem gondozom? Nem, a petek elrohannak, ha nem gondozod őket jól és valószínűleg fizetned kell, ha szeretnéd visszaszerezni a petedet, de nem fog meghalni. Minden beszerzett peted nálad marad, hacsak el nem adod/tradeled.
Hol fognak élni a petjeim? Az összes peted a házadban fog élni, hacsak nem döntesz úgy, hogy valamelyiküket kiviszed sétáltatni vagy egy játékra. Egyszerre egy követhet téged és egyszerűen követni fog téged Towns 2-n belül, amíg az van kiválasztva. Jelenleg csak a Towns 2-be és az avid mellé (fórumokban) tervezzük, hogy veled legyen.
Petekké válnak a zOMG! buddy-k/summonok? Jelenleg nem tervezzük, mert bármilyen petről is van szó, sok animáció és munka kell hozzá, hogy működjön. A zOMG! buddykból és summonokból ezek hiányoznak, tehát ugyanúgy el kell készíteni őket, mint bármelyik más petet, ami nincs még.
Lesznek cicák? Efelől nincs kétségem.
Egyéb infók szintén Uncle Kennytől: - a fluffok nem úgy lesznek gondozhatóak, mint a halak az akváriumban - a fluffos nyári eventben az Easter Bunny története még nem ér véget, van egy terv az idei eventek mögött - nem lehet sehogy se megtámadni vagy bántani egy petet/fluffot se az eventben - az event az előre bemutatott 4 fluffal indul, plusz még 2-3 fluffal, melyet titokban tartanak az event indításáig - az event a pet system tesztelése lesz a funkciók nagy része benne lesz - nem lesz benne breeding (tenyésztés), amíg a teljes pet systemet fel nem teszik, de minden pet funkció benne lesz ezen kívül, mint pl. etetés, alvás, játék stb. - lehet majd sétáltatni, fürdetni is őket - inkább pet lesz, mint téged követő summon (megidézett lény) - az Alchemy nem része a pet systemnek, a tenyésztő rendszer (breeding system) teljesen új dolog lesz - a Soul of Fluff NEM kell ahhoz, hogy részt vegyél az eventben - viszont! CSAK a Soul of Fluffal szerezhetsz Pegacorn Fluff petet! (azt nem tudni egyelőre, hogy általában hogyan lehet majd petet venni) - állandó Pegacorn petet az eventben lehet kapni! - az event kezdetekor már nem lesz soulbound a Soul of Fluff
Ez négy "nyilvános" fluff, melyeket már az event előtt is lehetett látni Uncle Kennynek köszönhetően. (Honey Fluff, Cupcake Fluff, Citrus Fluff, Pegacorn Fluff). Még két újabb típus lesz elérhető az event kezdetétől fogva - az egyik az Wyvern Fluff, a másik a Radioactive Fluff (lásd az event oldalon).
Nem tudom, hogy szabad-e hozzászólni, de: egyrészt, köszi az infókat! biggrin Másfelől lett egy kis sárkányördög fluffom, úgyhogy happység van. biggrin
Posted: Wed Jun 19, 2013 2:12 pm
DemiMurgos
Nem tudom, hogy szabad-e hozzászólni, de: egyrészt, köszi az infókat! biggrin Másfelől lett egy kis sárkányördög fluffom, úgyhogy happység van. biggrin
Szívesen smile Gratula wink Nekem a Pegacorn van, Aino lett a neve. Még majd bővítem az infókat. Plusz találtam egy jó összefüggő képet (ezt), majd "szétválasztom" őket. (Fluff és stat ikon képek jól jönnek).
Nekem is Pegacornom van és Zia lett a neve :3 azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet játékokat találni a petnek, mert eddig csak egyet találtam, azt a rendőröset, de az utolsó pályánál nem jelenik meg a fluffom, így nem érek vele semmit sem confused szerk.: megtaláltam a nyilas játékot 3nodding
Posted: Wed Jun 19, 2013 2:41 pm
Yuki Naoto
Nekem is Pegacornom van és Zia lett a neve :3 azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet játékokat találni a petnek, mert eddig csak egyet találtam, azt a rendőröset, de az utolsó pályánál nem jelenik meg a fluffom, így nem érek vele semmit sem confused szerk.: megtaláltam a nyilas játékot 3nodding
Oké smile Még van az amőba, arról még nem tudom, hol van.
edit: Rájöttem! Egy másik játékossal lehet amőbázni, az nincs helyhez kötve. A másik játékos Fluff-jára kell kattintani, hogy kihívd.
edit edit:
Pet Lover
100%-ra kell vinni a kis dög boldogságát.
Posted: Wed Jun 19, 2013 10:46 pm
Nekem méhecske fluffom lett sad Jawbone a neve
Edit: megtaláltam hol lehet neki nevet választani :3 és már kezdek megbarátkozni a a méhecske kinézettel, de azért egy pegacorn fluffnak jobban örültem volna, meg jobban is illett volna az avimhoz ._. Végül Haeri lett a neve emotion_dowant
Hime_Yura
Mage
Xanvie
Pure-hearted Dark Elf
Posted: Wed Jun 19, 2013 11:32 pm
Nekem pegacorn fluff-om van a korábbi Soul of fluff-ból automatikusan. smile Alapból Debbie volt a neve, de ez nem igazán tetszett, így átneveztem. Az új neve Cloudia lett, mely angol szójáték a "could" és a "Claudia", avagy "Klaudia" szóból és névből. Szerintem eléggé találó lett. wink Csak akkor lehet több fluff-ot örökbe fogadni, ha az első fluff-unk szív hűsége eléri a maximumot. Jobb is így, mert ez ösztönző, hogy korábbi fluff-jainkat is jól gondozzuk. Szóval ez így jól lett megoldva. smile Ám az kár, hogy csak a What the Fluff fórumokon mutatja a fluff-jainkat, ha épp sétáltatjuk. rolleyes A többi fórumon nem. Remélem idővel majd látszani fognak a többi fórumon is.
Posted: Thu Jun 20, 2013 12:03 am
Most nem azért, de nekem nem ajánlotta fel a pegacornt, pedig van soul of fluffom és azt sem ajánlotta fel, hogy elnevezzem az elején a fluffom. Gondolom én lehetek ilyen szerencsétlen..
Edit: Amikor megnyomom a shopot, akkor kijön alatta halványan, hogy No meg Yes please ami Yuki szerint a pegacorn fluffos felajánlás. Nem tudja valaki, hogy hol lehetne jelenteni ezt a bugot? ._.
Sziasztok! Nagyon jónak tűnik ez a játék, de nekem nincs semmilyen fluffom... nem értem. Pedig még Soulom is van, valami olyasmit ír, hogy legyen házam, pedig van, legalábbis az alap Townban. Valaki tudna segíteni? Elöre is köszi! 3nodding
Posted: Thu Jun 20, 2013 12:59 am
murapurple
Sziasztok! Nagyon jónak tűnik ez a játék, de nekem nincs semmilyen fluffom... nem értem. Pedig még Soulom is van, valami olyasmit ír, hogy legyen házam, pedig van, legalábbis az alap Townban. Valaki tudna segíteni? Elöre is köszi! 3nodding
A towns 2-ben legyen egy házad és máris megoldódik a probléma :3
Hime_Yura
Mage
Obi Aoi Vice Captain
Interstellar Explorer
Posted: Thu Jun 20, 2013 1:01 am
Malreni
HOL VAN AZ A KURVA AMŐBA!?
edit: Rájöttem! Egy másik játékossal lehet amőbázni, az nincs helyhez kötve. A másik játékos Fluff-jára kell kattintani, hogy kihívd.
edit edit:
Pet Lover
100%-ra kell vinni a kis dög boldogságát.
Én is megkaptam ezt az achievementet most délelőtt, be fogom tenni a leírásba 3nodding Ha még találok infót, updatelem. És végre megvan a banner az announcementből.