|
|
Mit szoktál ajándékozni karácsonyra? |
Kézzel készült ajándékot |
|
38% |
[ 7 ] |
Gondosan megtervezem, hogy kinek milyen hasznos ajándékot veszek |
|
38% |
[ 7 ] |
Az utolsó pillanatban rohangálok és bármit megveszek, ami az utamba kerül |
|
11% |
[ 2 ] |
Semmit, nem szokás nálunk az ajándékozás |
|
0% |
[ 0 ] |
Semmit, utálom a karácsonyt |
|
11% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 18 |
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 06, 2011 11:47 pm
Lassan már itt van a december, és vele együtt a karácsony is. Gondolom sokan vagyunk úgy, hogy szűkös költségvetésből kell gazdálkodni ajándékvásárláskor, meg amúgy is mennyivel személyesebb egy saját kézzel készített meglepetés.
Írjatok ötleteket, megvalósításokat, kérdéseket, bármi ami felmerül bennetek!
Mivel az emberek nem csak karácsony alkalmával szokták egymást meglepni, gondoltam használhatnánk ezt a topikot gyakrabban is biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 06, 2011 11:48 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 3:18 am
Én most a találkozón ajándékoztam Chikának egy kézzel készített zselégyertyát ami nem gyertya, mert nincs benne kanóc. Tudom, hogy szereti a kéket és a holdat, ezért kék kavics lett benne és raktam bele egy kék holdacskát is középre neki whee Egyszóval a zselégyertya vagy annak félkész változata aranyos ajándék és egyben szép is.napsugar Írjatok ötleteket, megvalósításokat, kérdéseket, bármi ami felmerül bennetek! utálom Mit utálsz? biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 3:28 am
Hime_Yura Tudom, hogy szereti a kéket és a holdat, ezért kék kavics lett benne és raktam bele egy kék holdacskát is középre neki whee hold, ami bizonyos szögből nézve delfin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 6:45 am
Hime_Yura napsugar Írjatok ötleteket, megvalósításokat, kérdéseket, bármi ami felmerül bennetek! utálom Mit utálsz? biggrin Nah ez egy nagyon jó kérdés..... confused Foggggalmam sincs hogy került az oda xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 11:56 am
Nekem volna ötletem. Milyen lenne, ha a karácsonyba vinnénk picit a Gaia-t is? Pl.: Ha valami ajándékot adunk valaki másik Gaia-snak IRL-ben, akkor az ajándékra ráragaszthatnánk az avatárunk akkori kinézetét, amikor az ajándék küdve lett. smile
Pl.: Ha Ricsihos10-nek adok valami ajándékot, akkor ráragasztom az avatárom például az ajándékra (vagyis a csomagolására) smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 12:50 pm
Én nem tárgyat készítek általában saját kezűleg, hanem ételt. Édesanyám nem konyhatündér típus, viszont én annak sikeredtem. Minden karácsonykor feldíszitem a fát, fa alá teszem az ajándékokat és megyek főzni. Ajánlom ezt mindenkinek. Nagyon jó látni, ahogy a húgom majszolja a mézeskalácsot, ahogy anyum meghatódva eszik a kacsasültet, én pedig hízlalom a májam a büszkeségtől. :3 Próbáljátok ki ti is. wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 1:17 pm
Carbon Heart Én nem tárgyat készítek általában saját kezűleg, hanem ételt. Édesanyám nem konyhatündér típus, viszont én annak sikeredtem. Minden karácsonykor feldíszitem a fát, fa alá teszem az ajándékokat és megyek főzni. Ajánlom ezt mindenkinek. Nagyon jó látni, ahogy a húgom majszolja a mézeskalácsot, ahogy anyum meghatódva eszik a kacsasültet, én pedig hízlalom a májam a büszkeségtől. :3 Próbáljátok ki ti is. wink "Sajnos" nálunk mindenki eléggé konyhatündér, úgyhogy csak segédkezni tudok a konyhában. xd Viszont az egyetlen amit nagyim egyszerűen képtelen csinálni, na az a mézeskalács. Úgyhogy anyával mindig összedobunk egy adagot és átvisszük karácsonykor. whee De Anya sosem engedi, hogy az általam díszítettekből is vigyünk... crying Pedig már egész profi zombibirkákat tudok csinálni... Kreatívkodni meg én is szoktam. Amint tudok képet csinálni, majd feldobom ide is. 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 1:49 pm
Yura, egyszer én is gyertyát ajándékoztam, igaz vásárolt volt, de szép smile Saját kezű dolgot karácsonykor még nemigen adtam, ha jól emlékszem, de szeretek kézműves dolgokat csinálni. Volt olyan is, hogy rajzot adtam ajándékba, de azt se karácsonykor azt hiszem. A mostani években inkább vásárolt tárgyat adtam... sweatdrop Mézeskalácsot, mi is szoktunk csinálni smile Kerek "fajtát". Van egy Németországban vásárolt képeslapos-díszítőelemes készletem, de még nem nagyon használtam... Most karácsonykor viszont igen smile Ötleteim (egyelőre): szép papírból készült origami mű, egyedi képeslap készítése csillámmal, fényes tollal, díszítőelemekkel.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 2:34 pm
Carbon Heart Én nem tárgyat készítek általában saját kezűleg, hanem ételt. Édesanyám nem konyhatündér típus, viszont én annak sikeredtem. Minden karácsonykor feldíszitem a fát, fa alá teszem az ajándékokat és megyek főzni. Ajánlom ezt mindenkinek. Nagyon jó látni, ahogy a húgom majszolja a mézeskalácsot, ahogy anyum meghatódva eszik a kacsasültet, én pedig hízlalom a májam a büszkeségtől. :3 Próbáljátok ki ti is. wink Nah ez az én módszerem Decemberben: Mackómnak decemberben van a szülinapja + névnapja nah meg ugye a karácsony.... Fogom karácsonyra kap valamit amit neki csináltam ( nahjó.... múltkor nem én csináltam, de egyedi a dolog: egy párnára rányomtattam egy képünket) aztán a szülinapot, meg a névnapot letudom valami sütés, főzéssel biggrin Az ideit már ki is találtam... de az meglepi.... majd ha túl leszünk rajta megmutatom :3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 07, 2011 3:25 pm
Én általában kombinálva adok kézzel csináltat és vásároltat... Régebben porfogókat gyártottam, de aztán átálltam az ékszerekre (nőnemű ismerőseimnek), ami úgy tűnik sokkal nagyobb sikereket arat biggrin
Nálunk sajnos a sütés általában alap, ezért azt nem lehet ajándékként felszámolni, bár ennek ellenére imádok mézeskalácsokat csinálni (finom és lehet rajta kreatívkodni is...)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 09, 2011 2:00 pm
Lassan nekiállok ötletelni, meg végignézem azt a rengeteg DIY könyvjelzőt, amit lementettem és a jobbakat megosztom veletek is smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 14, 2011 1:49 pm
Elkezdtem összeszedni pár ötletet. Amiket felpakolok azok mind DIY (Do It Yourself=csináld magad) Igaz angolul vannak, de a képek sokat segítenek és ha mégis kell segítség, akkor szólj wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 14, 2011 2:24 pm
Részemről bemegyek az erdőbe és leölt vaddal visszatérve csinálunk belőle valami fonomat biggrin Najó nem biggrin Én az ötletes ajándékokat részesítem előnyben. Attól függően hogy kiről van szó, kigondolom és meg csinálom. Ha valami olyan amit vásárolni kell akkor azt teszem, ha kézzel kell megoldanom akkor azzal ügyeskedek.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 15, 2011 3:17 am
Deviantarton is sok kézműves tutorial van egyébként smile Még eszembe jutott valami, egyszer kíváncsiságból minikönyvekre kerestem a deviantarton, és néhány olyat is kidobott, melyben egy papírból lehet minikönyvet/füzetkét csinálni smile Meg képeslapok, origami stb.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|