|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 28, 2011 4:06 pm
S.O.S. Magyar Guild! Az első szó, amit eszembe jut, az, hogy: tény. Tény, hogy az elmúlt három hónapban soha eddig nem látott mélyrepülésbe kezdett szeretett Guld-ünk. Három év alatt megéltünk rengeteg eseményt, sok boldogságot és sokakat örökre elvesztettünk. Mégis, mindig volt élet a fórumokban, voltak reakciók, beszélgetések, vagy éppen viták. Ami még eszembe jut, az a statisztika. A statisztikák szerint, mindenkinek, ha nem is a szó szoros értelmében mindenkinek, de mégis, a jelentős többségnek van ideje arra, hogy tíz percenként frissítse a Facebook státuszát, vagy éppen arra, hogy beszedje az ingyen Gaia Cash-t. Kérem én; akkor miért nem értek rá arra, hogy feljöjjetek ide és írjatok? Igen, sokak vagyunk úgy, hogy inkább írunk, mint reagálunk. Mások, csak olvasnak, de nem válaszolnak és vannak, akik válaszolnak, de nem olvasnak. Néhányakban felmerült az a kérdés, hogy miért nem indítunk programokat, játékokat, vagy éppen vezetünk eseményeket. Terveink voltak, sokat tanakodtunk a vezetőséggel, de arra jutottunk, hogy egy maroknyi ember kedvéért nem éri meg. Szükség van aktív tagokra, ha azt akarjuk, hogy a móka móka maradjon. Szeretnék mindenkit megkérni, hogy fontolja meg ezeket a sorokat. Azt nem kértem, mert nincs jogom kérni, hogy szabadidőtöket a Guild-re és az itt megszületett közösségnek szenteljétek, pusztán, csak azt szeretném, ha megfontolnátok a szavaimat. Ha még megmenthetjük szeretett közösségünk és Guild-ünk, akkor ne legyünk restek olvasni és írni. Köszönöm.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 28, 2011 4:07 pm
Mindenki, aki úgy érzi, van pár perce, vagy egy fél órája, amit ránk szánhat a mindennapjaiban, az írjon pár kedves sort ide.
Köszönöm!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 28, 2011 10:56 pm
Ahogy tudom, én aktivizálom magamat... A Facebook-om is anyám viszi, a Farmville meg a hasonlók végett. Én HIPERAKTÍV leszek, ha nem para. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 28, 2011 11:43 pm
Szerintem nem én vagyok az egyetlen és nem is az utolsó, akinek a GaiaOnline nem a Guild-okról szól. Nézd, én örülök, hogy van olyan, aki összegyűjti a magyarokat, találkozókat szervez, társasági életet él, de vannak olyanok, akiknek a Gaia mást jelent. Számomra izgalmasabb az, ha összefutok valahol egy magyarral vagy netalán barátokon keresztül ismerem meg. Én is volt, hogy aktív voltam a Guild-ban, de akkor ment a "pangás". És tény, hogyha nincs válasz, akkor az ember le is mond, hogy legyen. Ha toborozni nem is, de érdekes témákat lehetne felhozni. Pl. az említett Facebook. Sok embernek van, mindenki ismeri és tud róla beszélni. Ha lenne valami program, verseny vagy hasonló, hidd el többen lennénk. Ki mondana nemet egy kihívásnak? Pl. nekem a Gaia egy kihívás, mert ha megtetszik valami, azt meg akarom szerezni, legyen az egy 200k-s item vagy éppen egy Friend Request. smile Ha szeretnéd, nekem van időm és lesz is (kivéve érettségi időszakban), szívesen segítem a Guild-ot versenyekkel. Már ötletem is van.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 28, 2011 11:55 pm
Tudom, hogy én se voltam valami aktív mostanában, néha-néha benéztem írtam pár dolgot, de egyszerűen egyre kevesebb a szabadidőm. Az új órarendemben 3 olyan nap is van mikor estig bent vagyok, és így is csak azért kapcsolom be a gépet, hogy Mackómmal kicsit dumcsizni tudjak.... általában ezeknek is az szokott lenni a vége, hogy se szó, se beszéd eltűnök, mert elalszok a gép előtt... Próbálok majd jobban aktivizálódni, úgy érzem ez tőlem eléggé elvárható dolog. Bocsi a lagymatag életjelenlét miatt cat_sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 1:16 am
Én sosem voltam aktív guild tag, mostanában viszont jelentős változások történtek a karrieremben és a magánéletemben is. Mind pozitívak, az életem csodaszép. (Épp ebben a pillanatban is kaptam egy jó hírt.) Ennél fogva kevésbé merülök el a virtuális életemben, kevésbé vonz a Gaiaonline, nem érdekelnek annyira az internetes dolgok mint régen. A valóság manapság sokkal izgalmasabb.
Ennél fogva egy ideje foglalkoztat az a gondolat, hogy itt hagyom a Gaiát. A mule-jaimat már rég magukra hagytam. Van viszont rengeteg felhalmozott cuccom, goldom cashem amit szívesen átruházok arra aki igényt tart rá. Zomg-ban is elég erős karakter vagyok, úgyhogy akár szívesen elajándékozom az egész karaktert. Írjon pm-t akit érdekel. Ha kell listázom az értékesebb cuccaimat.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 1:26 am
Én aktív voltam, amikor volt mire/mi miatt írni, nem akartam saját "posztláncot" csinálni. Maroknyi embernek találkozót szervezni megértem, hogy nem akarsz, de azért múltkor se voltunk maroknyian csak (szerintem legalábbis) mindenkinek aktívabbnak kéne lenni a szervezés valamelyik része alatt legalább. (Ez az én meglátásom legalábbis). Nyereményjátékot illetően ajánlom még azt az 1-2 még meg nem oldott játékot, melyet Megamester hirdetett ki itt.Ezenkívül hallottam egy olyan magyar filmes dologról, melyet illetően gondolkodtam egy ideje, hogy nyissak-e róla topikot, mégha nem is animés, de érdekesnek tartom. Az eventekről illetve a Gaia Action 9 News(?) 1-2 havonta előforduló hírlevelekről általában csináltam fordítást az offolós topikba, hogy köztudotabb legyen itt is és jobban értsék azok, akik esetleg(!) még kevésbé értenek egyes angol szavakat (ezzel NEM akarok senkit se ledegradálni!). Volt 1-2 dolog, amiről írtam volna, de nem nagyon tartottam érdemesnek, és van némi köze Gaiához. De nyitottabb leszek ezzel kapcsolatban. És persze másról is lehet írni, érdemes felrázni a régebbi topikokat, amikor van időnk.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 1:41 am
Általában aktív voltam és vagyok a mai napig is, méghozzá elég régóta, szinte majdnem a kezdetektől fogva. Igaz, néha voltak, vannak időszakok mikor kevésbé voltam, vagyok aktív. Vagy épp vita volt anno velem kapcsolatban is, nagy vita ügyben úgy gondolom kivétel. Több oka lehet, ha épp nem vagyok szokásosan aktív ahogy szoktam: épp nincs kedvem írni, vagy nem jut épp eszembe hogy jöjjek írni, vagy nem jut eszembe olyan dolog amiről itt valahol írhatnék, vagy nincs épp hozzáfűznivalóm a dolgokhoz, vagy áramszünet, vagy gépromlás van épp, vagy más is jobban lefoglal, akár gépen, akár élőben, vagy pedig rossz napjaim, rossz kedvem van épp, vagy egyszerűen nincs időm és kedvem. Olyan is van, hogy kevesebb itt az időm, plusz olyan is volt, lehet hogy a Gaia-n belül néhány más dolog jobban leköt, sajnálom! Persze ez nem jelenti azt, hogy a Magyar Guild számomra a legjelentéktelenebb, szó nincs erről, félreértés ne essék! Szóval ezek miatt az okok miatt lehetek nem szokásosan aktív, amit azért érdemes szem előtt tartani és lehetőleg elfogadni!
Játékok, versenyek ügyében azért nem voltam, nem vagyok soha igazán aktív, mert a túl nagy kihívásokat nem szeretem, főleg az olyanokat nem, ahol díjat kell fizetni. Jobb szeretem az egyszerűbb, érdekesebb és egyben könnyebb versenyeket, játékokat. Ettől függetlenül nincs komoly bajom a többivel, én elfogadom, csak úgy érzem, hogy nem igazán nekem valók.
Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy nincs idejük, vagy kedvük, vagy mindkettő és azért nem aktívak! Nem mindenkinek van meg mindez, ez van. És az is igaz, azzal is egyetértek, hogy nem mindenkinek olyan jelentős a guild-(ok)ban és egyéb bármilyen más fórum(ok)on írni, célzok itt guild-(ok)on kívüli fórumozás(ok)ra is! Én szeretek fórumokra írni általában, de nem mindig, nálam ez eléggé változó. Se nem utálom, se nem imádom a fórumozást, inkább úgy a 2 között vagyok mint egy átmenet. Plusz volt úgy, hogy régen inaktív fórumtémákba írtam néha (volt úgy, hogy többször is), próbáltam ezzel aktivizálni, de főleg az infóközlés volt a célom. Ennek ellenére legtöbbször ezek a fórumtémák mégse maradtak aktívak. Vagyis néha pluszba igyekeztem.
Annak viszont örülök, hogy a nem túl aktív, meg a teljesen inaktív tagok nem kerülnek ki a guild-ból! Ugyanis sajnos láttam és tapasztaltam néhány nem magyar guild-nál, hogy a nem aktív tagokat előbb-utóbb egy időn belül kiteszik az ilyen guild-okból. Ez szerintem kényesség és túlzott szigorúság a részükről! Van ahol ha valaki hetente, vagy minden 2. héten legalább egyszer nem ír a guild-ba, azt kiteszik. De gondolom itt továbbra sem lesz ilyen, így helyes, hogy nem aktivitás alapján válogatunk! Egyébként több (nem magyar) guild-ban is tag vagyok, a legtöbben nem vagyok aktív egyáltalán és ezek olyan guild-ok, ahol szerencsére az inaktivitás egyáltalán nem baj. Na persze nem igaz, hogy soha egyikbe se írtam és lehet, hogy fogok írni azokba a guild-okba is, még meglátom. Olyan is volt már, hogy írni akartam, de aztán mégse.
Én is hoztam létre anno néhány fórumtémát. Volt amelyikért komolyabb ok nélkül le lettem picit szólva, részben ezért se hozok létre már újabb fórumtémát, de legtöbbször azért nem, mert sokféle van már és mert úgy érzem nincs miről igazán! Ha lenne is, van úgy, hogy szégyenlem, vagy nem idevalónak tartom, vagy pedig kiderül, hogy van már olyan, vagy hasonló.
Továbbra is aktív leszek, maradok hasonlóan mint eddig, de mint azt feljebb írtam az okokkal együtt, ez lehet néha változó, tehát ritkább is! Bár ez szerintem a legtöbbeknél fenn áll kisebb-nagyobb esélyekkel.
Mindezek ellenére a kisebb aktivitás is jobb a semminél, annak is örülni lehetne! Azt úgyse lehet elérni, hogy sokkal többen rendszeresen aktívak legyenek, ezt el kéne fogadni! Vagyis részben egyetértek ezzel az egésszel, részben nem!
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, ismerhettek! Van úgy, hogy nem tudom leírni rövidebben, amit mondani szeretnék! így sikerült, ez van!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 1:49 am
Igazad van. lusta disznók vagyunk/ vagyok , én általában akkor megyek fel ha kérdésem van, vagy van valami amit értek. Vagy segítségre van szükségem és persze az eventeknél, vagyis mondjuk lehetnék néha aktívabb is redface , majd igyekezni fogok vagy valami hasonló redface
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 1:52 am
ja... hát én végigolvastam most ezen a topikon mindent... én őszintén sajnálom, hogy nem tudtam jelen lenni az utóbbi időben, de nem is volt időm gépezni... a tesómat kértem meg még nézzen szét minden oldalon s ha valami fontos történik szoljon... csupán annyira volt időm, hogy egyek, igyak, ledusoljak, és esetleg 3-4 órát aludjak, ami nekem nem elég a kipihenéshez.. azért volt ilyen kevés időm mert épp dolgoztam, és nem akármit, hanem férfi munkát, amit egy átlagos nő/lány nem nagyon tud vagy nem akar megcsinálni... most pedig kiraktak mert nincs több szükség emberre, mert lejárt a nyár... de így sem fogok túl sokat online lenni, mert otthon nincs nettem és telefonon a gaia online nem megy... de akárhányszor fellépek szétnézek az oldalon és ha valami számomra érdekeset találok, mindig hozzá szoktam szolni... és Obi Aoi sajnálom, hogy nem tudtam szavazni a kis manga storydra, de ahogy mondtam fennebb nem volt sok időm.. azért gondolom az én szavazatom nélkül is jól ment a dolog, nem?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 1:59 am
egyetértek és igyekezni fogok 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 2:04 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 2:46 am
chatastrophero ja... hát én végigolvastam most ezen a topikon mindent... én őszintén sajnálom, hogy nem tudtam jelen lenni az utóbbi időben, de nem is volt időm gépezni... a tesómat kértem meg még nézzen szét minden oldalon s ha valami fontos történik szoljon... csupán annyira volt időm, hogy egyek, igyak, ledusoljak, és esetleg 3-4 órát aludjak, ami nekem nem elég a kipihenéshez.. azért volt ilyen kevés időm mert épp dolgoztam, és nem akármit, hanem férfi munkát, amit egy átlagos nő/lány nem nagyon tud vagy nem akar megcsinálni... most pedig kiraktak mert nincs több szükség emberre, mert lejárt a nyár... de így sem fogok túl sokat online lenni, mert otthon nincs nettem és telefonon a gaia online nem megy... de akárhányszor fellépek szétnézek az oldalon és ha valami számomra érdekeset találok, mindig hozzá szoktam szolni... és Obi Aoi sajnálom, hogy nem tudtam szavazni a kis manga storydra, de ahogy mondtam fennebb nem volt sok időm.. azért gondolom az én szavazatom nélkül is jól ment a dolog, nem? Nem gond smile Mostanában egyébként az volt hogy belogoltam, cash, daily chance stb. és aztán guild megnézése és azután nem sokat csináltam gaián. A manga story alatt mit értesz? Ezt? Nem az enyém, hanem rábukkantam, a részleteket nem itt írnám mert az off lenne. Jól ment, de nem nyertem bár én se promotáltam nagyon, meg benne van a pakliban hogy mennyire népszerű a karakter, amit cosplayezel. Ui.: 1-2 ötletet és hírecskét beírtam ide, a Xanvie postja fölötti hosszabb postban.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 3:08 am
Nos, én tudom, hogy egy percig sem voltam aktív tag, de ez nem csak ennél a guild-nél van így. Persze ezt nem azért mondom, mert büszke vagyok rá. -.- Régebben csak akkor forumoztam, ha:
1. Találtam egy érdekes témát, és tudtam beszélgetni róla, anélkül, hogy egy "kedves" egyén marhaságokat írogatott volna. Ám legtöbb esetben, főleg, ha én kezdeményeztem egy topic-ot, mindig akadtak olyanok, akik nagymenőnek tartva magukat, beírkáltak minden féle baromságot, így teljesen értelmét vesztette az alap ötlet. -.-
2. Ha egy olyan ismerős sem volt online, akivel igazán jól elvagyok, és akik miatt még jelenleg is fenntartom ezt az avatart. Persze, ilyen esetekben se mindig a forum volt az első.
A forum sosem volt a legfontosabb, és a sok negatív élmény miatt, mondhatni teljesen letettem, hogy bármit is írjak.
Azt azért megígérem, hogy gyakrabban járok majd errefelé, és ha találok valami érdekes post-ot, válaszolok.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 29, 2011 5:01 am
Én próbálok az utóbbi időben aktív lenni, és még a kicsit elfeledett topicokba is némi életet vinni.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|