Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Kreatív kuckó
Gyöngyvarázs Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 10:55 am

Akkor el is kezdem bemutatni a főbb hobbijaimat. Az első pedig a GYÖNGYFŰZÉS lenne.
Lényegében abból áll, hogy az ember drótra, vagy damilra fűzi az apró gyöngyszemeket. Én az állatokra specializálódtam, egy halom figurám van.
Képeket fogom majd szépen lassan feltölteni. Ha kell valakinek minta, segítség szívesen segítek bárkinek.
Kicsit pepecselős munka tud lenni, de az eredmény mindenkit kárpótol (tapasztalatból mondom wink ) Nem kell egyből a legbonyolultabb figurákkal kezdeni. Kezdőknek ajánlom a kisegeret kezdésnek.
Felhasználás szempontjából lehet egyszerű kis dísz a polcon, lehet kulcstartó, de múltkor az egyetemen a Saját élményű művészeti fejlesztésen csináltunk a többiekkel pillangókat és valaki csatot, kitűzőt csinált belőle, én anno felfűztem többet is és a végére szélcsengőket kötöttem és kész volt a házi készítésű szélcsengő, a további lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

PostPosted: Thu Dec 23, 2010 10:56 am

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 11:21 am

Úristen én régen mennyit gyöngyöztem... whee
Még ma is itt lóg egy krokodil a gépem fölött. mrgreen

Ami benne volt a gyöngyös könyvben, azokat általában mind meg is csináltam, csak a nagy része el lett osztogatva ajándékba. sweatdrop (Nagyim imádta az ilyen handmade-cuccokat, tökéletes ajándék volt neki. xd ).
Ha gondoljátok én is lekaphatom, ami még megmaradt. 3nodding

Tényleg megéri a fáradtságot, és ajándéknak is tökéletes. whee
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 11:29 am

nekem még nem volt nagy szerencsém ebben XD egeret próbáltam már de a lábát valamiért sose tudtam megcsinálni így mindig lábatlan egereim lettek XD
vagy... jobbára csak süniket csináltam XD

Az Timmy

Kind Miko

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 11:49 am

Az alap kisegérnek nincs is lába O__o
Én minden egyes "első példányt" megtartottam, még mindig megvannak egy dobozban.
Ha valakinek vannak fényképei, azokat szívesen kirakom a 2. postba 3nodding
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 11:54 am

Az Timmy
nekem még nem volt nagy szerencsém ebben XD egeret próbáltam már de a lábát valamiért sose tudtam megcsinálni így mindig lábatlan egereim lettek XD
vagy... jobbára csak süniket csináltam XD

Én pókokat imádtam csinálni. 3nodding
Azok szinte tömeggyártásban készültek. xd

Nagyim mindig zsiráfot szeretett volna, de azt egy gyöngyfűző kötetben sem találtam meg anno... Azzal kb teljes lett volna a gyöngy-állatkerjte. xd (Karácsonykor ki szokta rakni a házi jászolhoz a gyöngyfigurákat is; simán elfér egymás mellett a kis Jézus és egy krokodil. xd ).

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 12:07 pm

Ez aranyos XD Mindjárt átnézem a mintagyűjteményemet, hogy zsiráf van-e, de nem rémlik...

Edit: találtam 2 mintát is zsiráfhoz biggrin
PostPosted: Thu Dec 23, 2010 2:31 pm

Régen kisiskolás koromban mikor néha jártam nyáron napközis táborba, ott tanultam én is gyöngyöt fűzni. Főleg krokodilokat, meg hasonló alkatú állatokat készítettünk. Én a krokodiloknál ragadtam le. Azt tudom, hogy az első néhányat segítséggel csináltam, főleg az elsőt. Az első néhánynak volt lába, amiket egyedül csináltam, azoknak már nem nagyon, mert a lábak valahogy nekem se sikerültek jól soha, az volt a legnehezebb része. A legelső krokodilom teljes segítséggel Egy egész pici, világoskék színű, fehér a hasa és narancssárgák a szemei. Valahol még megvan itthon, talán majd előkeresem, ám a többi rég nincs meg sehol se. Szerettem én állatokat fűzni, de azért nem volt a hobbim. Majd néhány év múlva itthon is próbálkoztam, azt hiszem egy lábatlan krokodilt csináltam és egy sünit hasonlóan, de már ebben se vagyok biztos. A süni meglett, elég kicsi, a legelső krokodilomnál is kisebb, bár nem a legjobb süni, kissé soványka ahhoz képest. Sötétkék a tüskés része, ezüstös a feje és pirosak a szemei, meg az orra. Legutóbb sok éve fűztem. Nem tudom fogok-e még, ha igen, akkor csak lábatlan krokodil, meg süniféléket tudok fűzni, végtagosat, szárnyasat, füleset nem. A módszer alapján még esetleg kukacot, vagy kígyót és katicabogarat. Bár nem mindig volt hozzá türelmem és néha rontottam is, főleg itthon.

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Pumpkin dad

Feral Hunter

PostPosted: Fri Dec 24, 2010 1:16 am

Fúú még valamikor általános alsóban gyöngyöztem utoljára xD Otthonra is vettünk egy csomót meg volt 2 gyöngyfűzős könyvem csak eltűnt mind... na majd lassan újrabeszerzek egy párat biggrin
PostPosted: Fri Dec 24, 2010 11:20 am

Én azóta megtaláltam a legelső kis kék krokodilomat fehér hassal, narancssárga szemekkel, melyet még anno több segítséggel csináltam, hisz első. Majd talán mutatok róla friss fotót is. Mellette egy kisebb, kissé sovány süni is előkerült előbb, melynek sötétkékek a tüskéi, ezüstös a feje, piros az orra és a szemei. Kerestünk, találtunk Obilia hugommal együtt régebbi gyöngyöket is egy régi kis üres dobozkában. Van benne bőven kisebb félig átlátszó gyöngyök (ilyen gyöngyökből van a kis süni egész teste, azt anno itthon készítettem sok éve), picivel nagyobb normál színes gyöngyök és félig átlátszó hosszúkás gyöngyök is. A normális színes gyöngyöket tudom valójában jobban gyöngyfűzésre használni. Ám sajnos a maradék régi damilt nem találtuk sehol és sajna amúgy se volt már túl jó állapotban. Valójában kicsit újra kedvem támadt fűzni, ezért arra gondoltam, hogy karácsonyra utólag veszek majd magamnak a jövő héten új damilt és egy nem túl nagy színes gyöngyökből álló új gyöngykészletet is. wink Így ami előkerült, az jó lesz tartaléknak is akár, na meg pl. zöldből kevés van benne, ami szintén kell nekem, hogy több legyen. Főleg piros, fekete, kék és sárga gyöngyökből van a legtöbb. Szóval megjött a kedvem. Majd akkor az 1. krokodilomról, a kis süniről és majd az esetleges újonnan fűzött állatkákról is mutatok majd fotókat.

Van egy ötletem is. Az hogy mi lenne, ha a következő guild talin rajzverseny mellett, vagy helyett lenne ilyesféle állat gyöngyfűző verseny!? smile Szerintem jó lenne, ez is egy jó kreatív verseny lenne hasonlóan a rajzversenyhez. wink Igaz én mint mondtam lábakat, füleket, szárnyakat és egyebeket sajnos nem tudok hozzájuk fűzni. Az időkorlát maximum 3 óra lehetne, vagy pedig korlátlan lehetne este 10 óráig, mint a legutóbbi guild talin. Kinek hogy tetszik, mi a véleménye az ötletemről? Ehhez persze majd Malreni és esetleg Medve beleegyezése is kell, ha jól tudom.

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Fri Dec 24, 2010 11:40 am

Én sose próbáltam, bár egyszer kis drótból és gyöngyökből csináltam egy kis szivárványszínű gyűrűt anyukámnak smile Igaz az más.
PostPosted: Fri Dec 24, 2010 1:50 pm

Hát nem tudom a verseny mennyire jó ötlet. Ha valami bonyolultabbat akarnék pl összehozni ahhoz kevés lenne a 3 óra.... Meg akkor ugye megint jönne az alapanyagprobléma, de addig van még idő, átgondolom a dolgot.

Én pl am mindent teljesen egyedül csináltam. Autodidakta módon tanultam meg fűzni, senki nem mutatta meg az alapokat, csak fogtam a könyvet meg a gyöngyöket és nekiláttam. Akkoriban még net se volt, ahonnan segítséget tudtam volna szerezni, vagy épp mintákat.

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Sat Dec 25, 2010 5:31 am

Hát ja, a bonyolultabb művek elkészítésére nyilván több idő kell. Szerintem akkor lehetne azt, hogy valahogy 1-2 feltétellel bonyolultság korlátozást vezettek majd be a versenynél. Így nem lenne már szerintem gond. Tudom ez egy picit korlátozza a kreatívítás szabadságát, de szerintem így is lehetne jókat fűzni. Vagy pedig mint legutóbbi talin a rajzversenyen: korlátlan(abb) idő rá este 10 óráig.
PostPosted: Sat Dec 25, 2010 6:24 am

Közben Obiliával az említett legelső krokimról és egy még meglévő kis süniről, amit szintén meséltem, lefotóztuk. A fotó lényegét hagytam meg levágva és kicsinyítettem, mert különben túl nagy lett volna:
User Image
Sajnos vaku is volt (ezért fényes a kép alja felé), nem volt túl nagy fény, se elég fény, még lámpa felkapcsolása mellett se, főleg mert kint is borús az idő. A sünit sajnos sehogy nem tudtam hasra fektetni, mert erős a tartása és kicsit görbe ahhoz a hasa. Hogy tetszenek? wink

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Sztyanime

Magical Hunter

8,000 Points
  • Somebody Likes You 100
  • Profitable 100
  • Treasure Hunter 100
PostPosted: Tue Jan 04, 2011 9:41 am

jajj de szerettem fűzögetni whee rengeteg könyvem van és még a gyöngyeim is megvannak valahol
én is állatokat szoktam fűzni többnyire. A legdurvább eddig egy ló volt, amit először alig tudtunk megfejteni...User Image jó nyüzüge is lett User Image
Reply
Kreatív kuckó

Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces