Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Melyik ez a film? Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Sayenita

Friend

PostPosted: Mon Oct 18, 2010 4:44 am

A játék lényege, hogy gondolunk egy film címére, amit a többieknek ki kell találni.

Szabályok:
- légyszi, ne másoljuk a netről a film tartalmát
- a szereplők valós, születési nevét tilos beleírni
- nem számít csalásnak, ha valaki a neten rákeres, és úgy postolja a címet (ez azért "kell", ha senki nem látta a filmet, ne álljon napokig a topic).

Remélem lesz látogatója a játéknak. smile
Jó játékot/találgatást.

A történet Alex-ről és Kate-ről szól, akik kétévnyi távolságban élnek egymástól.
Kate elköltözik bérelt házából, mert egy másik városban vállalt állást. A postaládában üzenetet hagy a következő bérlőnek, hogy a leveleit, amennyiben odakapja, juttassa el hozzá, az új címére. Igen ám, de az új cím, Alex "idejében", egy befejezetlen épületnek felel meg...
Levelezni kezdenek egymással, és kapcsolatuk fokozatosan elmélyül...
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 6:00 am

Érdekes játék smile Ó ezt tudom smile

Ház a tónál.

Ömm akkor most én.

Egy tábornok megzsarolja a Pentagont, hogy pénz vagy harcigázos rakéták az egyik amerikai városra. A vietnami háborúban elesett osztagjának a családjait akarja a pénzből kárpótolni. Ezenkívül egy régen börtönként használt szigeten túszokat ejt, ami sikerül is, mivel az a hely látványosság lett azóta.
Smith, az FBI igazgatója behív egy vegyiszakértőt, James-t és némi győzködéssel és egyezkedéssel ráveszik Maroon-t, a több éve USA-ban raboskodó brit ügynököt is, hogy segítsen az akcióban, mivel régen Maroon megszökött arról a szigetről, így segíthet a foglyokat megmentő osztag tájékozódásában. Csak nem megy minden simán, az osztag Maroon-t és James-t kivéve odavész. James-ért állapotos barátnője szorít, és a tábornokot szolgálók közül némelyik nem ismerhető ki teljesen...

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Andro666

7,300 Points
  • Hygienic 200
  • Signature Look 250
  • Citizen 200
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 6:01 am

Megfejtés: Ház a tónál.

Na én kérdésem: A történet egy hajóskapitányról szól, aki régen boxoló volt, és a filmben felkarol egy fiatal, tehetséges fiút, akiből boxolót farag. Közben felbukkan a kapitány régi ellenfele is, aki...

Segítségként leírom, igen régi, olasz filmről van szó, amelyet nálunk is kiadtak, leadtak tévében.
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 6:17 am

Bombajó boxoló... (Azért hozzunk egy színvonalat filmileg.)

James egy sikeres ember, akinek egyetlen öröme az életében az, hogy, miközben feleségével szeretkezik, megbeszéli a nővel, hogy kivel csalta meg. A nő ugyan ezt teszi. James egy nap balesetet szenved, a másik kocsi vezetője meghal, egyedül felesége, Helen éli túl. James és Helen a baleset után csatlakoznak a kórházban dolgozó Vaughan csapatához, akik a veszély, a sérülés, a hús és a vér okozta szexuális örömöket kutatják és hajszolják...

A film, egy alapmű, de kevesen ismerik. Az emberi lélek olyan határát súrolja, ami legtöbbek számára maga a tökéletes és végső tabu. A legsokkolóbb és legbrutálisabb filmek között tartom számon, amit valaha készítettek.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Sayenita

Friend

PostPosted: Mon Oct 18, 2010 6:45 am

Karambol

Charlie, a fiatal egyetemista srác még sohasem volt szerelmes. Egyik nap azonban, egy metró aluljáróban megmenti egy szőke leányzó életét. Jordan meglepő és különc udvarlásra készteti a fiút. Később, közösen elrejtenek egy "időkapszulát", amiben egymáshoz való viszonyukat, érzelmüket fejtik ki. Megbeszélik, hogy a kapszulát csak egy év múlva nyitják ki, és közösen olvassák el. Addig azonban nem találkoznak...

Obilia filmjének a címe lemaradt. sad Én sajnos nem tudom melyik filmről van szó, hiába törtem az agyam... Valaki találja ki. Köszke. smile
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 7:21 am

Hopsz... valóban... A film, amire Obilia gondolt az a Szikla és a raboskodó titkos ügynök neve (Akit Sean Connery játszik) nem Maroon, hanem Mason.

Sayen, ismered a Karambolt?

(Amúgy megfejtettem azt, amire te gondoltál, de csalnom kellett hozzá, neten kerestem meg, mert én nem nézek ilyen filmeket.)

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Mon Oct 18, 2010 7:31 am

Malreni
Hopsz... valóban... A film, amire Obilia gondolt az a Szikla és a raboskodó titkos ügynök neve (Akit Sean Connery játszik) nem Maroon, hanem Mason.

Sayen, ismered a Karambolt?

(Amúgy megfejtettem azt, amire te gondoltál, de csalnom kellett hozzá, neten kerestem meg, mert én nem nézek ilyen filmeket.)

Talált. Mal, olvasd el az első posztot, azt írta elvileg, hogy az eredeti neveket nem szabad leírni. Direkt megváltoztattam.

A kapszulás ismerős, bár nem láttam... Időkapszula?
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 9:15 am

Olvastam az első posztot. És mivel egy Gramar Nazi vagyok, a könyv szerint értelmeztem a mondatot, vagyis: "A szereplők eredeti nevét tilos beleírni." A szereplő azaz a színész, eredeti neve, vagyis, amilyen néven született, vagy, amin mi ismerjük.
Ha a mondat így szólna: "A szereplő nevét tilos beírni." Akkor, nem lehetne beírni a szereplő nevét és módosítani kéne azt, ahogyan azt te is tetted tévedésből.

Mondatszerkezet és jelentések logikai kapcsolata, általános iskola hetedik osztály, vagy hatodik osztály.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Sayenita

Friend

PostPosted: Tue Oct 19, 2010 1:17 am

Igen, úgy kell értelmezni a mondatot, ahogy Malreni mondja. A szereplők valódi nevét ne írjuk ki. Pl. Annie (Jodie Foster)...
Alakítottam a szabályokon, remélem így már senki nem fogja félreérteni. smile

Malreni
Nem láttam a Karambolt, de már meséltek róla és ajánlották, hogy nézzem meg, csak még nem jutottam el addig...
Ha meg van a film címe (nem számít, ha rákerestél, ha nem mondtad volna, nem is tudtuk volna...) írd ki, hogy ne maradjon napokig-hetekig így a topic, mert senki nem ismeri a filmet.
Egyébként először azt hittem, hogy szar film, eléggé "nyűgös" voltam amíg néztem, fészkelődtem stb stb. A vége viszont nagyon megdöbbentett, akkor tudtam összerakni az egész filmet. Tipikus olyan, ami "visszafelé hat"... Nem nyálas történet... abszolút...

Obilia
Nem az Időkapszula...

Tehát marad:
Charlie, a fiatal egyetemista srác még sohasem volt szerelmes. Egyik nap azonban, egy metró aluljáróban megmenti egy szőke leányzó életét. Jordan meglepő és különc udvarlásra készteti a fiút. Később, közösen elrejtenek egy "időkapszulát", amiben egymáshoz való viszonyukat, érzelmüket fejtik ki. Megbeszélik, hogy a kapszulát csak egy év múlva nyitják ki, és közösen olvassák el. Addig azonban nem találkoznak...
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 8:20 am

Malreni: Addig rendben van, hogy te nem szereted a Bud Spencer filmeket, de azok is minőségi filmek. Én nagyon szeretem őket, légyszíves ne fikázd le! Köszönöm!

Andro666

7,300 Points
  • Hygienic 200
  • Signature Look 250
  • Citizen 200

III_Kisrajczy_III

Romantic Survivor

12,400 Points
  • Partygoer 500
  • Generous 100
  • Junior Trader 100
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 8:57 am

Akkor gondolok én ... rövid lesz.

A film lényege az az, amikor is a szereplő belemegy egy nagy család dolgainak a sűrűjébe, azaz ő is hasonló lesz, mint a családfő, aki hirtelen elhalálozott egy akkori "bandacsata" után. Egy kicsit segítek.: a DON-nal mit tudtok kezdeni? Na, rájött valaki a film címére? =D Még egy help.: A filmről 2 játék készült, az egyik 1-2 éve jött ki (az újabbik), a másik 2005 körüli lehet ... =D
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 1:27 pm

Szerintem a Keresztapa.

FancyFahey

Beloved Genius

10,450 Points
  • Forum Sophomore 300
  • Millionaire 200
  • Nudist Colony 200

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 2:50 pm

Andro666
Malreni: Addig rendben van, hogy te nem szereted a Bud Spencer filmeket, de azok is minőségi filmek. Én nagyon szeretem őket, légyszíves ne fikázd le! Köszönöm!

A szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogom.

De remélem, azért nincs harag.  
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 3:50 pm

Sayen Ioway

Szeszélyes Szerelem!

Most én jövök:
Marjane-nak "bűnös szenvedélyei" vannak - többek közt rockzenét hallgat - ezért szülei Bécsbe küldik. Ám a szabad és civilizált Európa mégsem olyan jó hely mint amilyennek tűnik. Marjane kétségbeesetten próbálja megtalálni a helyét, de mindeközben egyre mélyebbre csúszik. Végül úgy dönt visszatér Iránba, de itt is szinte kívülálló marad és magánélete sem úgy alakul, ahogy azt ő elvárná.

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100