|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 1:56 am
Wiadomość pochodzi w całości ze strony : http://www.efakt.pl/plotki/artykul.asp?artykul=35820Ostatnim przebojem wśród nastolatków są kolorowe, żelowe bransoletki. Te niewinnie wyglądające ozdoby mogą być sygnałem, że właśnie rozpoczęły aktywne życie seksualne. Kolory bransoletek żółty – chcę, żebyś mnie przytulił pomarańczowy – zgadzam się na pocałunek przezroczysty - pójdę na całość zielony – lubię seks klasyczny czarny – uprawiam miłość francuską brązowy – zgadzam się na seks analny niebieski – seks oralny różowy – pokażę partnerowi całe ciało PYTANIE: Czy to jest wymysł dziennikarzy czy prawda?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 2:51 am
Te gumki są oblesne! gonk
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 4:03 am
Idea bransoletek żelowych jest bardzo dobra, szkoda tylko że tak durnie wykorzystywana do celów do których nie była pierwotnie przeznaczona. Żelowe bransoletki w swym pierwotnym założeniu miały być symbolem / oznaczeniem osoby niepełnosprawnej cierpiącej na dane schorzenie. Np.: Biała z napisem DLACZEGO jest przypisana do rodzicow Dzieci Chorych Żółta oznacza że osoba jest chora terminalnie. Noszą ten kolor również osoby chore na stwardnienie rozsiane
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 5:22 am
różowa jest dla ludzi którzy należą do stowarzyszeń leczenia/zabiegania rakowi piersi, jasno-fioletowe - raka szyjki macicy, a czarny z białym (dwie) ma wydźwięk anty-rasistowski.
między innymi oczywiście.
a ten artykuł to jakaś żenada... rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 6:25 am
Zgadzam się, artykuł to kolejna próba wywołania taniej sensacji. Fakt i superekspres to największe ścierwo z jakim miałem do czynienia. Nie wiem czemu ludzie dają zarabiać dla tych oszołomów i kupują ich gazety =_=
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 7:04 am
Jakby napisali tak w Bravo, to bym uwierzył mad d.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 10:28 am
ILikeGreenChickenLegs Jakby napisali tak w Bravo, to bym uwierzył mad d. talk2hand
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 11:23 am
Baranina Idea bransoletek żelowych jest bardzo dobra, szkoda tylko że tak durnie wykorzystywana do celów do których nie była pierwotnie przeznaczona. Żelowe bransoletki w swym pierwotnym założeniu miały być symbolem / oznaczeniem osoby niepełnosprawnej cierpiącej na dane schorzenie. Np.: Biała z napisem DLACZEGO jest przypisana do rodzicow Dzieci Chorych Żółta oznacza że osoba jest chora terminalnie. Noszą ten kolor również osoby chore na stwardnienie rozsiane z jednej strony to dobre dla zdrowia z drugiej byloby wiadomo, kogo dzieci maja nie lubic w klasie (sama wiesz pewnie, jak to jest w grupie)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 11:44 am
może coś mi umyka, ale jaki jest cel komunikowania światu, że cierpi się na tę czy inną chorobę? Choroba to nie jak wyznanie czy styl życia, może dotknąć każdego. A przyznawanie się do niej nie świadczy o odwadze. Wołanie o pomoc? Tak w ciemno? Bo i jakiej pomocy można się spodziewać od przypadkowo spotkanych na ulicy ludzi. Żądanie współczucia i wyrozumiałości? Dla mnie to zbyt niedyskretne i jakoś samo takie żądanie sugeruje, że dana osoba jest na tyle silna, by sobie sama mogła poradzić z problemem. Więc co to jest? Dowód przynależności do klubu chorych na to albo tamto? Dziwne. confused
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 11:57 am
Daedhel może coś mi umyka, ale jaki jest cel komunikowania światu, że cierpi się na tę czy inną chorobę? Choroba to nie jak wyznanie czy styl życia, może dotknąć każdego. A przyznawanie się do niej nie świadczy o odwadze. Wołanie o pomoc? Tak w ciemno? Bo i jakiej pomocy można się spodziewać od przypadkowo spotkanych na ulicy ludzi. Żądanie współczucia i wyrozumiałości? Dla mnie to zbyt niedyskretne i jakoś samo takie żądanie sugeruje, że dana osoba jest na tyle silna, by sobie sama mogła poradzić z problemem. Więc co to jest? Dowód przynależności do klubu chorych na to albo tamto? Dziwne. confused nie, to dowód solidarności i najczęściej brania udziału w jakiejś akcji promocyjnej, ja mam trochę takich bransoletek w domu, bo zostało mi z partnerskich akcji w zaprzyjaźnionych organizacjach pozarządowych.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 12:03 pm
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 3:11 pm
Daedhel może coś mi umyka, ale jaki jest cel komunikowania światu, że cierpi się na tę czy inną chorobę? Choroba to nie jak wyznanie czy styl życia, może dotknąć każdego. A przyznawanie się do niej nie świadczy o odwadze. Wołanie o pomoc? Tak w ciemno? Bo i jakiej pomocy można się spodziewać od przypadkowo spotkanych na ulicy ludzi. Żądanie współczucia i wyrozumiałości? Dla mnie to zbyt niedyskretne i jakoś samo takie żądanie sugeruje, że dana osoba jest na tyle silna, by sobie sama mogła poradzić z problemem. Więc co to jest? Dowód przynależności do klubu chorych na to albo tamto? Dziwne. confused U mnie na praktykach byli ludzie z różnymi schorzeniami i w sumie każda osoba miała taką bransoletkę w jakimś tam kolorze. Nasi podopieczni mieli białe. To bardzo ułatwiało sprawę w sytuacjach gdy wszyscy się rozpierzchli po ośrodku. Było nam łatwiej namierzyć naszych to raz. Inna sprawa że byli tam też ludzie chorzy na raka i stwardnienie rozsiane oraz psychiczni. Dnia pewnego jeden z panów chorych na białaczkę zasłabł i dzięki takiej bransoletce było wiadomo z której jest grupy i jak mu pomóc. Personel medyczny znał wszystkie kolory tych gumek. Ja też w sumie powinnam.. ale nie dałam rady się nauczyć.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 3:13 pm
Jukatan Baranina Idea bransoletek żelowych jest bardzo dobra, szkoda tylko że tak durnie wykorzystywana do celów do których nie była pierwotnie przeznaczona. Żelowe bransoletki w swym pierwotnym założeniu miały być symbolem / oznaczeniem osoby niepełnosprawnej cierpiącej na dane schorzenie. Np.: Biała z napisem DLACZEGO jest przypisana do rodzicow Dzieci Chorych Żółta oznacza że osoba jest chora terminalnie. Noszą ten kolor również osoby chore na stwardnienie rozsiane z jednej strony to dobre dla zdrowia z drugiej byloby wiadomo, kogo dzieci maja nie lubic w klasie (sama wiesz pewnie, jak to jest w grupie) Na szczęście społeczeństwo jest coraz bardziej tolerancyjne wobec osób chorych i niepełnosprawnych 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 04, 2008 1:44 am
Baranina Na szczęście społeczeństwo jest coraz bardziej tolerancyjne wobec osób chorych i niepełnosprawnych 3nodding i tak byc powinno <3 jesli osoba z bransoletka jakims kolorze zaslabnie na ulicy, mozemy powiedziec o tym dzwoniac na pogotowie, wtedy udziela nam informacji, ze np. prosze nie ruszac pacjenta, albo odchylic glowe, albo zablokowac jezyk lyzeczka czy dlugopisem. my nie musimy wiedziec takich rzeczy, ale dyspozytor moze nam pomoc uratowac komus zycie, gdy karetka bedzie jechala.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Sep 04, 2008 6:02 am
Jukatan Baranina Na szczęście społeczeństwo jest coraz bardziej tolerancyjne wobec osób chorych i niepełnosprawnych 3nodding i tak byc powinno <3 jesli osoba z bransoletka jakims kolorze zaslabnie na ulicy, mozemy powiedziec o tym dzwoniac na pogotowie, wtedy udziela nam informacji, ze np. prosze nie ruszac pacjenta, albo odchylic glowe, albo zablokowac jezyk lyzeczka czy dlugopisem. my nie musimy wiedziec takich rzeczy, ale dyspozytor moze nam pomoc uratowac komus zycie, gdy karetka bedzie jechala. już teraz istnieje taka biżuteria - srebrna, czy zwykła, posrebrzana - w formie bransoletki (łańcuszek z płytką) na którym jest wygrawerowane imię, nazwisko i schorzenie. często decydują się na to ludzie z padaczką i chorobami serca. wiem bo miałam mieć taką, ale u mnie na szczęście obeszło się bez takich zabiegów.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|