|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 8:53 am
muszę zrobić folder turystyczny na temat wybranego kraju skandynawskiego.
wybrałam sobie finlandię, aczkolwiek wahałam się. myślałam jeszcze nad norwegią.
finlandia = helsinki + muminki
a
norwegia = edvard munch
no i trudno było mi się zdecydować, ale stwierdziłam, że finlandia będzie zdecydowanie bardziej ciekawsza dla innych, w końcu nie każdy wie kim był munch. (jak ktoś nie wie to niech nie pisze, bo to wstyd xd )
jeżeli macie coś ciekawego na temat finlandii to piszcie, chętnie skorzystam z waszych wskazówek.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 8:57 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 9:33 am
Finlandia... myślałem, że piszesz o wódce xd Munch, ojojoj, nie wiedziałem, kto to, za to rozpoznaję z jego obrazów :"Krzyk". Nie muszę znać wszystkich artystów. Co do Finlandii, możesz opisać walkę finlandzkich żołnierzy przeciwko Rosjanom podczas drugiej wojny światowej. Bardzo ciekawe techniki mieli biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 9:56 am
ja tak samo pomyslalam ze o vodke tutaj chodzi ehh i znow wychodzi na to ze glodnemu chleb na mysli rofl
jawohl jawohl ich liebe alkohol xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 10:00 am
ichabot Finlandia... myślałem, że piszesz o wódce xd Munch, ojojoj, nie wiedziałem, kto to, za to rozpoznaję z jego obrazów :"Krzyk". Nie muszę znać wszystkich artystów. Co do Finlandii, możesz opisać walkę finlandzkich żołnierzy przeciwko Rosjanom podczas drugiej wojny światowej. Bardzo ciekawe techniki mieli biggrin ale mi tylko chodzi o to, że niektórzy nie wiedzą w ogóle kto to jest. a krzyk jest tak popularny, że to po prostu wstyd nie wiedzieć czyjego jest autorstwa. wiadomo, nie wymagam od was żebyście znali wszystkich malarzy z norwegii... to ma być folder turystyczny xp nie wiem jak wy, ale ja bym raczej nie szukała informacji o taktykach wojennych gdybym chciała tam pojechać na wakacje czy coś.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 10:14 am
o wodce tez mozesz napisac xd hmmm, ozbynie wiedzialam, ze on to namalowal. ale chyba niekoniecznie mi wstyd.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 11:55 am
widzę, że z pojmowaniem finlandii jako wódki nie tylko ja mam problem twisted
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 12:38 pm
Zerżnij z kilku prawdziwych folderow turystycznych.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 12:43 pm
pani psychol to ma być folder turystyczny xp nie wiem jak wy, ale ja bym raczej nie szukała informacji o taktykach wojennych gdybym chciała tam pojechać na wakacje czy coś. Czemu nie? Ja bym szukał xp Yajo Zerżnij z kilku prawdziwych folderow turystycznych. Dobre... twisted Najlepiej sprawdź w necie oferty biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 17, 2008 1:17 pm
No właśnie - najpierw się zorientuj, jak taki folder ma wyglądać, a przede wszystkim - czy to ma byc cała Finlandia, czy tylko jakaś częsc lub miasto. To by ci bardzo ułatwiło sprawę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 18, 2008 12:01 am
ichabot Finlandia... myślałem, że piszesz o wódce xd Munch, ojojoj, nie wiedziałem, kto to, za to rozpoznaję z jego obrazów :"Krzyk". Nie muszę znać wszystkich artystów. Co do Finlandii, możesz opisać walkę finlandzkich żołnierzy przeciwko Rosjanom podczas drugiej wojny światowej. Bardzo ciekawe techniki mieli biggrin tez myslalem ze o wodce crying ...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 18, 2008 1:02 am
Yajo No właśnie - najpierw się zorientuj, jak taki folder ma wyglądać, a przede wszystkim - czy to ma byc cała Finlandia, czy tylko jakaś częsc lub miasto. To by ci bardzo ułatwiło sprawę. tak! brawo! też tak robiłem o turcji...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 18, 2008 4:54 am
Kiedyś maniakalnie interesowałam się Finlandią, więc jak potrzebujesz omocy, pisz na PM ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 18, 2008 5:43 am
na razie się zastanawiam jakby zrobić tę ulotkę, żeby wyglądała profeszynal... xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 18, 2008 7:03 am
napisz o pięknych widokach, o parkach krajobrazowych, może wydrukuj zdjęcie z jakimś widokiem i naklej...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|