|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 07, 2007 5:53 pm
Mowia mi Tygrys (albo rilwena, wedle uznania); wiosen 19 (ostatnie slodkie nascie). Jestem z Gdanska, ale mieszkam sobie w Poznaniu, studiuje etnolingwistyke i jako jezyk specjalizacyjny mam japonski. Lubie herbate, koty, ksiazki (Gaiman!), czekolade, m&a, cyberpunk, sztucznych ludzi i autokreacje. Nie lubie pozno konczyc zajec, watrobki, kompotu z suszonych sliwek, ludzi bez pomyslow. Mam obsesje na punkcie truskawek, koloru zielonego, liczby osiem. Co jeszcze? Hmm. Gram w WoW (serwer Azjol-Nerub) Blood Elf Priestem. Uzalezniona jestem od muzyki. czego slucham?  oczywiscie, ze mam deva. http://rilwena.deviantart.compytania? domokun
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 07, 2007 6:05 pm
aaa, ulubione anime: flcl, neon genesis evangelion, sailor moon, death note. no i klasyki typu gigi la trottola. lubie yuri. nie lubie yaoi. ulubiona postac: haruko z flcl i urd z omg. te wredne molestatorki, hehe.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 08, 2007 8:40 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 08, 2007 11:56 am
mammimi jest nafajnieszjsza w FLCL wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 08, 2007 2:07 pm
w koncu ktos kto mieszka w gdansku xD Dokladniej mozna wiedziec gdzie? ;]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 09, 2007 1:51 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 7:58 am
opcy mammimi jest nafajnieszjsza w FLCL wink nie. haruko. haruko jest niesamowita *^^*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 7:59 am
Oi Dana Dana w koncu ktos kto mieszka w gdansku xD Dokladniej mozna wiedziec gdzie? ;] ależ ja wcale tam nie mieszkam. już. poznań, proszę panienki, poznań. ale jestem z niedźwiednika.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 8:10 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 10:53 am
nie. ale pokornie zaluje. cyberpunkiem interesuje sie jako subkultura (o ile mozna tak to nazwac). jednym z moich ulubionych filmow sa "hakerzy" z angelina jolie, z czasow, kiedy byla jescze ladna X3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 12:03 pm
Może studiujesz na UAMie? =] I co to jest ta cała etnolingwistyka? Może by mnie to też zainteresowało, jak nie filologia angielska z japonistyką =P
Oj, ja myślałam, że rysujesz, a Ty zdjęcia robisz =P Całkiem ciekawe zdjęcia =3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 12:37 pm
green-tigergirl Oi Dana Dana w koncu ktos kto mieszka w gdansku xD Dokladniej mozna wiedziec gdzie? ;] ależ ja wcale tam nie mieszkam. już. poznań, proszę panienki, poznań. ale jestem z niedźwiednika. no i o to chodzi. nidaleko mnie xD morena i te rejony dramallama
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 12:38 pm
Mylenka Może studiujesz na UAMie? =] I co to jest ta cała etnolingwistyka? Może by mnie to też zainteresowało, jak nie filologia angielska z japonistyką =P Oj, ja myślałam, że rysujesz, a Ty zdjęcia robisz =P Całkiem ciekawe zdjęcia =3 rysowac tez rysuje, ale skaner mi sie zacial XD a i owszem, uam ^^ http://pl.wikipedia.org/wiki/Etnolingwistykaja tam ludziom mowie, ze to jezykoznawstwo z kulturoznawstwem, z naciskiem na to pierwsze XD jezyki sa rozne, nie tylko japonski (w tym roku do wyboru byly: japo, chinski, arabski, fancuski i amharski); niby wybierasz, ale i tak zalezy, jak cie przydziela. studia fajne, tylko z angola rzeznia. jezykow (ang/niem i ten drugi, wybrany) ma sie na 1roku po 4 godziny akademickie, wiec jest swietnie. nooo mnie sie podoba i zapraszam ludzi, ktorzy lubia jezyki (bo jak nie, to wykitujecie pod nawalem nauki).
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 11, 2007 1:11 pm