Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Dlaczego yaoi jest tak popularne wśród kobiet? Goto Page: 1 2 3 ... 4 5 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Yaoi czy shoujo? [pytanko do pań]
  ewidentnie "yałoi"! :D
  "yałoi" beeeee.... shoujo rulez!
  dawaj goldy [opcja dla panów XD]
View Results

ayeczka

PostPosted: Sat Sep 15, 2007 4:07 pm

Pytanie pokroju pseudo-filozoficznego: dlaczego kobiety/dziewczyny tak uwielbiają yaoi? Niby sama czytuję doujinshi itd., ale w sumie nie wiem na czym polega ta nietypowa kontrukcja, coraz częściej wśród tzw. mangowiczek spotykam się z opinią, że wolą yaoi od shoujo itd.
Moje pytanko: jak to jest? Dlaczego dziewczyny tak to lubimy?
PostPosted: Sat Sep 15, 2007 6:55 pm

Ja lubię yaoi, bo nie gustuję w facetach typu macho, a oni tam nie występują. Po prostu lubię takich wrażliwych i uczuciowych. Poza tym jakoś nie mogę patrzeć na historie miłości heteroseksualnej. Są takie... przereklamowane? Tak, zdecydowanie mnie nudzą. Poza tym (ale to już chyba wynik fanatycznej wręcz miłości do yaoi) jak widzę jakąś parę hetero na ulicy, to mnie to razi. Jakieś dziwne to dla mnie.
W ogóle w mangach itp z kobiet robi się straszne idiotki, których zazwyczaj jako bohaterek nikt nie lubi. W yaoi tak nie jest, autorzy/autorki raczej nie robią z tych facetów kretynów. Owszem, yaoi jest pełne absurdów, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, ale bohaterzy są raczej do zniesienia.
Jeszcze dodam od siebie, że sama wolę fiki yaoi (zarówno czytać, jak i pisać), niż mangi czy anime. Po prostu jest więcej pola dla wyobraźni, poza tym o jrockerach mang ani anime nie ma wink . No, może jakieś doujiny w Japonii, ale w Polsce nie ma.

Insane Lady-sama

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 12:36 am

ja nie cierpie tego.. ninja
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 2:39 am

wilkus kliknal w opcje dla panow xd

ja moze naprawde powinnam byc w takim razie facetem, bo szczerze nienawidze tego typu "rozrywek". co jest fantastycznego w tym, ze 2ch facetow sie przeprowadza jakies umizgi do siebie? bleeeee domokun

moze mowia tak, bo shojo tez jest do dupy. to jak rysowany harlequin [a wiem, bo babcia mnie kiedys zmusila do przeczytania jednego i mam uraz do tej pory emo ]

wilkus
Crew

happy_goth_buf

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 2:51 am

Yaoi jest super 4laugh
czemu tak to lubie? hmmmm...
1) na pewno dla tego, ze jest smieszne i przewaznie mnie absolutnie rozbraja xd
2)rzeczywiscie jak to pisala Andareen z kobiet sa robione przewaznie idiotki i w historiach romantycznych wszytsko psuja xp
3) poza tym jezeli ogladam to takie lekkie wersje yaoi... bez jakis 'drastycznych' scen sweatdrop
4) a parowanie (przewaznie na rysunkach) w pary yaoi postaci z innych mang/anime jest co najmniej smieszne i momentami naprawde urocze blaugh
5) na pewno dochodzi tez to, ze jestem (mentalna) nimfomanka a w tych historiach prawie sami faceci heart

czyli Yaoi dla mnie to taka mila rozrywka nie majaca nic wspolnego z preferencjami w rzeczywistosci... bo widok calujacych sie facetow w realu... burning_eyes
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:03 am

happy_goth_buf
3) poza tym jezeli ogladam to takie lekkie wersje yaoi... bez jakis 'drastycznych' scen sweatdrop

A ja właśnie lubię też ostre yaoi. Uwielbiam czytać fiki gdzie występuje s/m albo sceny gwałtu, przemocy itp.

Quote:
czyli Yaoi dla mnie to taka mila rozrywka nie majaca nic wspolnego z preferencjami w rzeczywistosci... bo widok calujacych sie facetow w realu... burning_eyes

a ja lubię też w realu. moi koledzy całowali się na imprezie i cholernie mi się to podobało 4laugh

Insane Lady-sama

happy_goth_buf

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:11 am

no ja na taki hardcore jeszcze gotowa nie jestem sweatdrop
i moze nigdy nie bede bo to tez z charakteru i jakis przekonan wynika...

mam znajomego, ktory sie z facetem calowal ale na szczescie nie na moich oczach, wiec nie przeszkadza mi to... a moze nie przeszkadza mi to, bo tego czlowieka po prostu uwielbiam za wszystko inne mimo, ze jest 100% dzifka xd (hmmm ciekawe o kogo moze chodzic... rofl )
szczerze? to juz mi chyba mniej przeszkadzaj calujace sie dziewczyny. i to tez jakos czesciej spotykam niz facetow xp
ale i tak zwiazki hetero to podstawa wink
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:14 am

happy_goth_buf
szczerze? to juz mi chyba mniej przeszkadzaj calujace sie dziewczyny. i to tez jakos czesciej spotykam niz facetow xp

całujące sięd dziewczyny też mi się cholernie podobają, ale to dlatego, bo lubię dziewczynki 4laugh

a związki hetero? na razie Lejdi mówi nie. xD

Insane Lady-sama

wilkus
Crew

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:16 am

Bufu, chyba wiem o kim mowisz xd
a mnie wkurza fakt, ze takie cos sie robi popularne i duzo ludzi uwaza, ze jest bardziej hardkorowe, jezli twierdza, ze to fajne. stare
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:19 am

wilkus
a mnie wkurza fakt, ze takie cos sie robi popularne i duzo ludzi uwaza, ze jest bardziej hardkorowe, jezli twierdza, ze to fajne. stare

dla mnie samo yaoi hardkorowe nie jest xD. nie szpanuje tym, ze sie tym interesuje, a interesuje sie od paru lat, od gimnazjum jeszcze... (jukatan mnie zarazila swoja pasja 4laugh )

hardkorowe se wlasnie ostrzejsze yaoi, z wakmi o ktorych juz wczesniej wspomnialam... bo nie kazdy potrafilby cos takiego przeczytac, a ja bardzo takie rzeczy lubie wink

Insane Lady-sama

happy_goth_buf

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:19 am

Andareen
happy_goth_buf

całujące sięd dziewczyny też mi się cholernie podobają, ale to dlatego, bo lubię dziewczynki 4laugh

a ja mowie narazie (i tak juz zostanie... xp ) tak tylko zwiazkom hetero 3nodding jednak jak dla mnie natura jakis cel w tym miala, zeby wykombinowac tak a nie inaczej. chcoiaz nie powiem, kiedys mialam zagwostke jak to jest calowac sie z dziewczyna... eh glupia mlodosc... sweatdrop
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:22 am

Andareen
wilkus

dla mnie samo yaoi hardkorowe nie jest xD. nie szpanuje tym, ze sie tym interesuje, a interesuje sie od paru lat, od gimnazjum jeszcze... (jukatan mnie zarazila swoja pasja 4laugh )

hardkorowe se wlasnie ostrzejsze yaoi, z wakmi o ktorych juz wczesniej wspomnialam... bo nie kazdy potrafilby cos takiego przeczytac, a ja bardzo takie rzeczy lubie wink
nie mowie, ze Ty mad d to byl ogolnik.
przeczytalam kilka i stwierdzilam, ze sa do dupy [doslownie i przenosni]
mam chyba inne wizje hardkoru w takim razie xd

wilkus
Crew

Insane Lady-sama

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:22 am

happy_goth_buf
Andareen
happy_goth_buf

a ja mowie narazie (i tak juz zostanie... xp ) tak tylko zwiazkom hetero 3nodding jednak jak dla mnie natura jakis cel w tym miala, zeby wykombinowac tak a nie inaczej. chcoiaz nie powiem, kiedys mialam zagwostke jak to jest calowac sie z dziewczyna... eh glupia mlodosc... sweatdrop

wiesz, u mnie to chyba z racji orientacji. bi zdecydowanie w strone kobiet xD
PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:23 am

wilkus

to sie stalo po prostu modne. jednak jak mozna zauwazyc, swiat dazy do ujednolicenia plci. sam styl emo o tym swiadczy, czasem juz nie wiadomo czy to kobieta czy mezczyzna. metroseksualnosc mezczyzn i ta przesadna emancypacja kobiet (i nawiedzone feministki)... juz niedlugo po swiecie beda chodzic same obojnaki gonk

happy_goth_buf

Insane Lady-sama

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:24 am

wilkus
Andareen
wilkus

nie mowie, ze Ty mad d to byl ogolnik.
przeczytalam kilka i stwierdzilam, ze sa do dupy [doslownie i przenosni]
mam chyba inne wizje hardkoru w takim razie xd

polskie fiki zazwyczaj są do dupy. ja czytam głównie te po angielsku. moim zdaniem są dużo lepsze, bo jest ich więcej, mam większy wybór autorów, a w Polsce jest kilka osób, które piszą dobrze, reszta tak sobie...
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 3 ... 4 5 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces