I den nuvarande generationen finns det ingen som skulle säga att han eller hon skulle göra utan en smart telefon eller säga att han inte vill ha en smart telefon. Skulle du säga att? Smarta telefoner har blivit en chief nödvändighet för många människor eftersom det hjälper dem att organisera och utföra flera sysslor. Smarta telefoner blir drivs av applikationer inladdade på dem. Vissa program laddas vid tillverkningen medan andra kan laddas ner från butiken. Applikationsutveckling företag konkurrerar med varandra för att bygga kvalitet applikationer. Detta är anledningen till Android Apps utveckling har blivit en lukrativ möjlighet för Android app utvecklare.

Den första och den främsta spetsen för Android apps utveckling är utvecklaren ska gå för att göra enkla tillämpningar. Om en ansökan är lätt att arbeta med då det skulle vara först på "laddas ner" lista. Ett enkelt program är mer att föredra att sofistikerade och förbryllande tillämpning. Även en enkel ansökan inte kan vara flashiga det skulle föredras av användarna för enkel användning. Alltid överväga användare bekvämlighet samtidigt utforma en ansökan.

Ett annat tips som kan hjälpa android utvecklare är att använda visuellt attraktiva teman. Presentation frågor mycket. Om den första utseendet på din ansökan imponerar användaren finns det ingen tvekan om att användaren kommer att lämna butiken utan att först ladda ner din ansökan. Din design ger det första intrycket av din ansökan och även lockar användaren att titta närmare på andra funktioner i programmet. Men innan du startar programmet bör du testa din ansökan och kontrollera dess display på olika mobila enheter.

När du har testat programmet och se till att den fungerar bra, kan du registrera din ansökan på butiken. Du kan också avancera boka din unika program under utvecklingsfasen. Visste du att? Jag är säker, det gjorde du inte!