În ultimii ani, succesul Prosecco a crescut considerabil. De ce a devenit cel mai popular vin spumant pentru milioane de consumatori de vin din întreaga lume?

Ce este Prosecco?
Este un vin spumant alb din regiunea Veneto, din nordul Italiei.

Cu toate acestea, spre deosebire de Cava și șampanie, acesta nu se face folosind „metoda tradițională”, care implică îmbătrânirea vinului timp de minimum nouă luni. Prosecco se face folosind metoda rezervorului închis sau Charmat, care este mai ieftină și mai rapidă, ceea ce se traduce printr-un preț mai accesibil pentru consumator.

Prosecco oferte (eMAG)

Prosecco este fabricat din soiul de struguri Glera. Prosecco nu numai că are varianta sa de vin spumant, ci face și o versiune frizzante sau semi-spumante și un vin liniștit. Dar versiunea sa spumoasă i-a adus succesul internațional.

Numele de Prosecco se datorează satului italian cu același nume, delângă Trieste, situat în inima podgoriilor. De fapt, numele în sine este sloven și înseamnă „drum prin pădure”.

Boom-ul vânzărilor a început în anii recesiunii globale, când comercianții cu amănuntul și consumatorii căutau un vin spumant alternativ, mai ieftin decât șampania. Ar fi putut opta pentru cava spaniolă, dar pe multe piețe internaționale cava are o problemă serioasă de imagine și este considerată de mulți ca fiind vin ieftin și adesea de calitate scăzută.

Prosecco -idei

De fapt, principalii producători de cava, Freixenet și Codorniu, și-au lansat propriile variante de Prosecco în încercarea de a accesa această piață.

O nișă a fost creată pe piață, iar Prosecco reunea toate cerințele. După c** am menționat deja, costul de producție este mai mic și, prin urmare, prețul este mai accesibil pentru consumatori, ceea ce a fost cheia succesului său.

Consumatorii asociază acest vin spumant cu flerul italian, un lux accesibil, cu o notă de rafinament. În plus, este ușor de pronunțat și de reținut, ceea ce în lumea confuză a vinului este un mare avantaj. Prosecco are un stil simplu, ușor și fructat, care îl face mai ușor de băut decât Cava și șampania, care sunt mai complexe.

Prosecco - stiluri

Există diferite stiluri de Prosecco: Brut, Extra Brut și demi-dulce. Versiunea cea mai seacă este, de asemenea, un vin bun pentru a însoți mâncarea și servește ca bază excelentă pentru multe cocktailuri de vin.

Este un vin versatil, ideal ca aperitiv, pentru petreceri, evenimente și nopți în oraș, deoarece are bule și este mai accesibil decât șampania.

De la Londra la New York puteți găsi deja baruri dedicate Prosecco, există un nou lanț de restaurante în Marea Britanie numit Pizza și Prosecco, iar magazinele de lux servesc Prosecco clienților lor în timp ce navighează prin noile colecții ale sezonului.

Proseco - calitate

Merită să căutați Prosecco de calitate mai bună pe care le veți putea identifica prin clasificarea lor DOCG, ceea ce înseamnă că strugurii provin dintr-o mică zonă montană care cuprinde 15 subzone, una dintre cele mai cunoscute fiind Valdobbiadene, din regiunile Friuli și Veneto.

#prosecco #proseco #vin #spumant #vin_spumant