Majoritatea televizoarelor Philips Android vor beneficia de o interfață de utilizator complet renovată, începând cu luna noiembrie, când Oreo va începe să ruleze gradual la modelele de televizoare din 2016, 2017 și 2018.

Android Oreo este cu siguranță cea mai importantă actualizare de software, de când Google a anunțat proiectul Android TV. Noua versiune dispune de o interfață de utilizator complet revigorată, care pune conținutul în fața și centrul ecranului de start.

A fost nevoie de mai mult de un an pentru a pregăti software-ul lansat de Google toamna trecută. Piotr Herod, Manager TV inteligent la TP Vision, a declarat că „prima noastră prioritate este stabilitatea” și a adăugat că producătorii de televizoare au nevoie de timp suplimentar pentru a integra funcționalitatea tunerului cu fiecare nouă versiune Android.

El a recunoscut că lansările anterioare au fost problematice, dar Philips speră să evite problemele de această dată. Compania va începe cu o lansare la scară mică (1.000-2.000 de dispozitive televizor Philips) în câteva țări pentru a evalua rezultatele, după care software-ul va fi lansat treptat către mai multe dispozitive și în mai multe regiuni. „Actualizarea va începe în noiembrie și va continua până la sfârșitul anului - primul trimestru pentru unele dispozitive”, a spus Piotr Herod.

Modelul de televizor Philips Android TV 2016 (modele care se termină în 01) este cel dintâi care va primi actualizarea Oreo. Următorul la rând este modelul de televizor Philips din 2017 (modele care se termină în 02) și 2018 (modele care se termină în 3), televizoare Android care vor primi simultan actualizarea. Modelele dual tuner, adică OLED803 și OLED903, vor fi ultimele care vor primi actualizarea Oreo.

Compania a lansat primele modele de televizor Philips Android în 2015. Aceste seturi nu vor fi actualizate la Oreo.

Pe lângă o interfață de utilizare îmbunătățită, Android 8 Oreo introduce o funcție „Play Next” care evidențiază și recomandă un conținut nou. Producătorii de televizoare nu au permisiunea de a schimba interfața, dar li se permite să adauge propriile rânduri de conținut. Oreo va include un rând de conținut centrat pe Philips. Utilizatorii pot muta sau elimina rândurile așa c** doresc.

Android Oreo începe în cele din urmă să apară pe dispozitive TV, deși lent. Nvidia a lansat pentru prima dată actualizarea în mai 2018, dar a trebuit să amâne lansarea completă din cauza unor utilizatori care întâmpină probleme tehnice.

Hisense a lansat un televizor Android cu Oreo, iar Sony va lansa primele televizoare cu Android Oreo luna viitoare.

Asistent Google pe TV
Asistentul Google va sosi pe un televizor Philips odată cu actualizarea Oreo. Acesta va funcționa numai pe un televizor Philips Android 2017 și 2018, a spus compania.
La IFA 2018, compania a demonstrat modul în care Asistentul poate fi utilizat împreună cu dispozitivele conectate la domiciliu și cu un Google Home Speaker. Asistentul vă va permite, de asemenea, să căutați conținut și să controlați redarea video (redare, pauză etc.).
La lansare, Asistentul Google va suporta limba engleză și franceză. Suport pentru mai multe limbi va urma în viitor.
Un televizor Philips Android 2018 acceptă, de asemenea, controlul vocal Amazon Alexa.