O canapea extensibilă este, cu siguranță, o idee bună pentru orice living sau chiar pentru camera ta, în cazul în care stai în chirie și vrei să dormi în propriul tău pat. Cu un rol atât estetic, cât și pragmatic, o canapea extensibilă îți asigură confortul necesar atât pentru dormit, cât și pentru sesiunile de citit sau maratoanele de filme. Și pentru că îți dorești, cu siguranță, să ai parte de noua ta canapea extensibilă cât mai mult timp, este recomandat să urmezi o serie de sfaturi pentru a te asigura de la început că faci o investiție inteligentă, atât din perspectivă financiară, cât și din perspectiva calității. Așadar, ce trebuie să știi despre o canapea extensibilă?

În primul rând, chiar dacă sună foarte simplist, trebuie să te asiguri că alegi o canapea extensibilă care se va încadra optim în dimensiunile spațiului liber din cameră sau living. Mai apoi, în funcție de cât spațiu ai la dispoziție dar și de preferințele tale, poți să alegi o canapea extensibilă ce se încadrează în următoarele modele: modulare, rectangulare, englezești sau secționale. Atunci când alegi o canapea extensibilă, elementul cheie de care trebuie să ții cont este cadrul acesteia! Pentru a te asigura că va rezista în timp, este preferabil să alegi o canapea extensibilă cu un cadru din lemn și fier. O altă caracteristică pe care trebuie să o iei în considerare este sistemul de extensie și numărul de locuri rezultat în urma extensiei propriu-zise.

Poate aspectul care ne interesează cel mai mult atunci când ne gândim la o canapea extensibilă este confortul pe care ni-l furnizează. Materialele folosite pentru fabricarea șezutului canapelei joacă un rol vital în acest sens. Vrei să știi care e cea mai confortabilă canapea extensibilă? Una cu perne și sezut din spumă memory foam! Și dacă tot vorbim de confort, să ne gândim și la perne. Când analizezi o canapea, nu uita să te uiti și la materialul din care sunt făcute pernele canapelei: dacă sunt din puf natural vor fi extrem de confortabile!

Pe lângă materialul utilizat în interior, bineînțeles că este important și materialul exterior al unei canapele. În strânsă corelație cu materialul, se află și estetica, precum și modelul unei canapele. Aici, tu hotărăști ce model îți place cel mai mult. Un mic sfat însă este să te gândești și cât de ușor va fi să cureți în viitor canapeaua extensibilă: dacă e din bumbac sau in, de exemplu, va arăta minunat, însă va fi greu de întreținut.