Una dintre principalele nelămuriri pe care le avem cu toții când ne cumpărăm mașini de spălat este ce capacitate de încărcare trebuie să aibă noua noastră mașină de spălat. În plus, chiar dacă citim diverse capacități ale diverselor mașini de spălat de pe piață, 6 kilograme, 7 kilograme, 8 kilograme, 11 kilograme etc., tot nu știm cam cât ar însemna asta în... haine.

Când alegem mașini de spălat, alegem în funcție de cât de mult avem de spălat și de câte persoane locuiesc în casa în care va funcționa noua mașină de spălat. c** știm ce cantitate de haine să spălăm în kilograme? Cât cântărește o șosetă? Dar un tricou? Cât cântărește o pereche de blugi? Știm că sunt complicate calculele. De aceea, hai să vedem cât înseamnă în rufe 4 kilograme.

Patru kilograme = 7 perechi de pantaloni (450-700 de grame fiecare), 18 tricouri (200-250 de grame fiecare), 30 de cămăși (100-150 de grame fiecare), 100 de perechi de șosete (40 de grame fiecare șosetă)

Acum, că ne-am făcut o idee aproximativă despre kilogramele de haine care ar încăpea într-o mașină de spălat mică, cu o capacitate de patru kilograme, hai să vedem c** alegi capacitatea de încărcare a mașinii de spălat ideale pentru casa ta:

- trăiești singur sau în cuplu - în acest caz, o mașină de spălat de 6 sau 7 kilograme ți-ar fi suficientă, cu condiția să nu speli pături sau plăpumi mari. Dacă ai și astfel de rufe de spălat, recomandabil ar fi să te orientezi spre o mașină de spălat de 8 kilograme.

- sunteți trei în casă - în acest caz, cu siguranță rufele murdare se adună mai des decât atunci când erați doar în cuplu. Astfel, ar trebui să te orientezi spre mașinile de spălat cu capacitate de încărcare de 8 kilograme.

- familie de patru persoane - pentru familiile cu doi copii, mașinile de spălat de opt kilograme sunt cam la limită. Recomandabil ar fi să se orienteze spre mașinile de spălat de 9 kilograme. Astfel, toate hainele copiilor, ale părinților și toate lenjeriile de pat pot fi spălate de oricâte ori e nevoie, fără probleme.

- familiile numeroase - pentru familiile cu peste patru membri, mașinile de spălat de 10-11 kilograme sunt cele mai potrivite.