Atunci când vine vorba de televizoare, toată lumea se gândește la activități care țin de timpul liber, petrecut în familie sau cu prietenii, deoarece pe televizoare putem viziona filme, seriale sau reality show-urile preferate. De asemenea, unele televizoare pot fi conectate la alte dispozitive, c** ar fi un laptop, pentru a viziona filme care nu sunt difuzate la televizor. Când ne gândim la televizoare, ne gândim la elemente esențiale pentru sufrageria oricui, unii oameni având mai multe televizoare – în bucătărie, în dormitor. De ce? Pentru că prezența unor televizoare în casă ne ține, chiar fără să conștientizăm, la curent cu tot ceea ce se petrece în lume.

De asemenea, putem utiliza televizoare și în scopuri didactice. De exemplu, dacă în sălile de clasă din școli ar exista telvizoare, profesorii le-ar putea prezenta elevilor materiale suplimentare care să influențeze în mod pozitiv înțelegerea lecției. Să spunem că, la ora de geografie, ne-am putea folosi de televizoare pentru a viziona documentare despre anumite zone geografice. La istorie, ne-ar fi util să avem televizoare în sălile de clasă pentru a viziona filme despre personaje istorice. De ce televizoare și nu doar laptopuri? Fiindcă, în general, dacă vorbim de televizoare, vorbim de rezoluții și imagini mai bune.

Pentru părinții ocupați, care nu dispun de mult timp liber, ar fi o modalitate de a alege cu grijă emisiunile educative pe care copii să le urmărească la televizoare. Tot la televizoare copiii își vor face primii prieteni virtuali – personajele din desenele animate, care îi vor ajuta să facă și primii pași în învățarea limbii engleze. Practic, având în case televizoare, suntem conectați la lumea de afară, la întreaga lume.

Astfel, televizoarele sunt investiția trecutului, prezentului și viitorului, iar acum, datorită economiei de piață și evoluției tehnologice, ele se află în casele fiecăruia.