Când vine vorba de organizarea unei petreceri, mai ales a unei petreceri pentru copii, puține lucruri pot fi mai binevenite și pot rivaliza cu ciocolata și combinațiile nenumărate de dulciuri delicioase pe care le poți obține cu ea. Pentru a reuși să organizezi o petrecere fără cusur, nu ai metodă mai bună decât să apelezi la magia unei fântâni de ciocolată. Stai liniștit! Nu doar copiii vor fi înnebuniți după o fântână de ciocolată. Și adulții știu aprecia plăcerea folosirii unei fântâni de ciocolată la o petrecere, de orice fel.

În ce constă o fântână de ciocolată?

Fântâna de ciocolată este un accesoriu utilizat pentru servirea a ceea ce numim fondue de ciocolată sau ”cascada de ciocolată”. Se bazează pe un bol care conține ciocolata fierbinte, deci în stare lichidă. Un tub central din inox, străbătut de un sfredel, urcă ciocolata până în recipientul superior al aparatului, de unde, grație legii gravitației, ciocolata cade înapoi în vasul mare, ca o perdea, ca o cascadă. Astfel, invitații pot trece fructe, biscuiți sau orice alte deserturi, prin perdeaua de ciocolată obținând glazurarea acestora. Rezultatul e inimaginabil de delicios!

Cine a avut minunata idee a unei fântâni de ciocolată?

Se pare că inventatorul mașinii a fost Ben Brisman, la începutul secolului XX. La început, însă, aparatul a fost greu de comercializat și, de aceea, nu a fost foarte popular. În ultimele decenii ale secolului trecut, însă, grație tehnologiei care a dus la posibilitatea fabricării unor mașini pentru fântâna de ciocolată de calitate superioară, compacte, celebrele aparate au câștigat tot mai mult teren. Începând cu anii 2000, însă, utilizarea lor a explodat, pur și simplu, devenind un ”must” de la orice petreceri.

Se pare că cea mai mare fântână de ciocolată se află în Las Vegas, în cazino-ul Bellagio, și este proprietatea patiseriei Jean Philippe. Are peste 8 metri înălțime.

Modul de preparare al ciocolatei pentru fântâna de ciocolată

Mai întâi se topește ciocolata, la microunde sau într-un vas. Cel mai indicat este folosirea unui tip de ciocolată special pentru fântâna de ciocolată, se găsește relativ ușor în comerț. Ulterior, ciocolata topită se adaugă în vasul-bază al mașinii. Înainte de toate, asigură-te că fântâna de ciocolată este așezată pe un plan perfect drept, pentru că altfel perdeaua de ciocolată nu va fi uniformă. Ulterior, nu trebuie decât să pornești aparatul fântână de ciocolată și distracția poate să înceapă!