Suomeen sijoittuneet lehtikustantamot ja 7 Päivää ovat toteuttaneet useampia vuosia hurjaa kilpailua keskenään. Webin laajentuessa kilpailu onkin koventunut entisestään, sillä perinteisen medianäkyvyyden lisäksi yritysten on pakko huomioida myöskin näkyvyys internetissä. Aikakauslehtien (mm. 7 Päivää) markkinointi on selvästi mullistuksessa ja näinollen perinteiset lehden tuottajat poukkoilevat ihan uudentyyppisten vaikeuksien edessä.

Lukijamäärät lehdillä ovat laskussa, mutta pohjoismaalaiset kuluttavat toisiin kansallisuuksiin vertailtuna edelleenkin valtavasti paperisia lehtiä. Samainen kehityssuunta näkyy lisäksi talouslehtien lukijatilastoissa. Johtuen siitä, että kuluttajat pelaavat ja käyttävät aikaa yhä enemmän netissä, myöskin kustantamot on pakotettu keskittämään voimavarojaan nettiin.

Mainostaminen internetissä näyttäisi olevan asiakasmäärän nostamisessa oivallinen väline. Hakukoneiden välityksellä saadaan nopeasti mukaan valtavia kävijämääriä. Some on paikka missä suome äidinkielenään puhuvia voisi nopeasti lähestyä. Vanha media sitävastoin ei oikein kannusta http://www.popeater.com/category/celebrity-scandal mainostamaan 7 Päivää tarjouksia.

Markkinatilanne näyttäisi olevan helpoin julkaisuilla mitkä ovat vuosien varrella keränneet samaan tapaan uskollisen joukon asiakkaita kuin vaikkapa Seiska ja Gloria. Kuluttajien suosiosta joutuvat rajummin kisaamaan erikoisemmat aikakauslehdet, niillä ei yleensä ole niin paljon varaa näkyvyyden kasvattamiseen kuin isommilla aikakauslehdillä.

Lehtien tarjoukset muuntuvat kamppailun kasvaessa yhä paremmiksi, koska julkaisijat vastaavat kasvavaan taisteluun markkina-asemastaan. Kamppailun koveneminen lienee lukijalle tietysti vain hyväksi. Kun olet hankkimassa huokeinta lehtitarjousta, on hyvä selailla läpi useampi lehtitarjouksia julkaiseva nettisaitti, kun monesti parhaat alennusprosentit tulevat vastaan ainoastaan kovan etsimisen avulla.

Useammat tarjouksia listaavat saitit näyttävät 7 Päivää lehtien tarjouksia, mitkä ovat oikein huokeita. Alennushintaisen aikakauslehden sivussa katso lehti linkkiä seuraamalla tuleva lahjatavara on monta kertaa kalliimpi kuin lukijan aikakauslehdestä maksama euromäärä. Hintavat tilauslahjat voivat olla monella kertaa hyvä toimintatapa laskea rimaa uuden kestotilauksen toteuttamiseen.

Vielä kaksitoista v. aikaisemmin yleisin keino 7 Päivää -nimisen aikakauslehden tilauksen tekemisessä oli kaavakkeen toimittaminen kirjeen välityksellä. Tällainen oli varmasti aikaavievää ja vieläpä epävarmaa. Tilauspalveluun odottaminen ei ole nykyaikana kannattavaa, koska lehden tilaamisen saa toteuttaa tänäpäivänä vaivattomasti netin tilauspalvelussa. Tilauskaavakkeella syötetään henk. koht osoitetiedot ja tämän jälkeen tuorein painos ostetusta ko. lehdestä toimitetaan parissa päivässä.

Aikakauslehdet kamppailevat olemassa olostaan yhä suuressa muutoksessa. Suomalaisten ajautuminen älypuhelinten omistajiksi lienee saanut aikaan täysin uuden tyyppisiä mahdollisuuksia. Kustantamot joutunevat muuttamaan markkinastrategiaa, sillä kännyöille ja tableteille on voitava tehdä aivan uudenlaista sisältöä. Jotta voisi nähdä kehityskulun paremmin täytyy odottaa vuosikausia, koska kehitystä on mahdoton arvailla.