Incepand cu anul 2009 o interdicție fumarat dimetil temporar (DMF) import pentru toate statele membre ale UE a fost in loc urmatoarele rapoarte care DMF in canapele din piele a fost asociat cu reacții cutanate severe. DMF este un agent anti-fungic / biocid și este cunoscut a cauza reacții fizice, c** ar fi dermatita sau alergii. Acesta a fost interzis de pe piața europeana a produselor de larg consum de la 1 mai 2009. Produsele deja pe piața care conțin mai mult de 0,1 mg / kg a trebuit sa fie scos din rafturi, deoarece nu li sa permis sa fie vandute de la 1 mai 2009. Statele membre ale UE sunt responsabile pentru a se asigura ca produsele care conțin DMF sunt interzise de a fi introduse sau puse la dispoziție pe piața. Aceasta interdicție temporara se incheie pe data de 15 martie 2012, cu toate acestea, evaluarea riscurilor și comitetelor de analiza socio-economice ale Agenției Europene pentru Produse Chimice susținut recent o propunere franceza de a montaj mobila de bucatarie interzice utilizarea DMF in articole de consum. Concluzia Comitetului pentru evaluarea riscurilor a fost ca o interdicție permanenta de DMF a fost justificata din cauza riscului grav prezentat consumatorilor din UE.

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

DMF este o pudra alba cristalina fina, care este utilizat in produsele de consum pentru a preveni creșterea de specii de fungi și de mucegai. DMF este cel mai des utilizat in plicuri sau pungi imobilizate interiorul elementelor de mobilier sau adaugate in cutii de incalțaminte. Substanța evapora și se impregneaza cu produsul, protejandu-l de la mucegaiuri. Datorita acestui mod de acțiune, consumatorii sunt, de Intocmai asemenea, afectate din cauza evaporarii DMF prin haine și pe pielea care poate provoca dermatita de contact dureroase. Simptomele dermatitei de contact sunt mancarime, iritație, roșeața, și arsuri. Inhalarea iritant a fost, de asemenea, au fost raportate, ca are iritația ochilor in cazul in care contactul se face cu ochiul.

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

Un impact semnificativ al interdicției este de obligația de a elimina produsele de pe piața in cazul in care se știe ca produsele, sau chiar parți ale produsului, conține mai mult de 0,1 mg / kg DMF. Produse cu risc Pe ridicat sunt pantofii din piele și mobilier și a acelor produse care poarta o declarație anti-mucegai ". Jucarii conțin DMF s-au prezentat, de asemenea, pe sistemul de alerta rapida al UE pentru produse de consum periculoase (RAPEX). Este important sa rețineți ca aceasta legislație acopera toate tipurile de produse și nu este pur și simplu limitat la incalțaminte, mobilier și jucarii.