Amid surr kringgå Apple, det finns en förändring i iPhone App utveckling trender . Dessa trender tycks skifta mot fall företag använder enligt en studie av iPhone AppQuotes.com.

Tidigare fanns det en 50/50 split mellan företag och konsument applikationer. Denna trend har förändrats och nu finns det 70/30 som är till förmån för affärsapplikationer. Användarna är krävande för applikationer mestadels från medicinska, utbildning, näringsliv och kategorier bok i iPhone Application Store. Gregg Weiss, grundare av iPhoneAppQuotes.com, Royal Palm Beach, FL sa, "Det viktigaste resultatet här är att verksamheten apps dominerar app begär utveckling citationstecken, vilket känns självklart." Han sade också "iPhone apps är bara ytterligare förlängning av ett företags räckvidd, både från branding, försäljning och marknadspotential, samt förmåga att sälja sina produkter och tjänster,"

Den smarta telefonen ansökan Marknaden domineras av iPhone-program. Apples Apps Store erbjuder iPhone-användare mer än 65.000 ansökningar tillsammans med några av de viktigaste funktionerna i en telefon. Trenden speglar att både enskilda användare och företag vill gå för iPhone applikationsutveckling Australia antingen att driva sin verksamhet tillväxt genom varumärkesidentitet skapas eller att höja sina vinster.

Även under den tid då ekonomin har varit ovänliga, verkar det mobila apps utveckling marknaden för att överleva genom de oroande tider som företag och entreprenörer har orörliga tro på det. Under det första kvartalet i fjol till andra kvartalet var 30 procent tillväxt för affärsapplikationer över konsumentprodukter. Men det fanns en nedgång i antalet förfrågningar om spelapplikationer och samma trend sågs för musikprogram. Iphone App Quotes.com rapporterade att införandet av nya kategorier såsom nytt väder, sport och applikationer fotografering också hade nått en stå stilla under 2009.