Welcome to Gaia! ::

<3 </3

Liczenie Polaków i Polek:

+ 1 1 100.0% [ 944 ]
Total Votes:[ 944 ]
Bardzo łatwo napisać, że trzeba 'poszukać nowych, lepszych ludzi'... Klasnę, trzasnę i wytrzasnę nową pracę, mieszkanie wszystko... rolleyes No to was oświecę, czasami NIE można zmienić ludzi na lepszych...

Ale doszłam do wniosku, że to, że jestem starą panną, że nie mam po co wracać do domu, że siwieję, itd, to i tak najmniejszy problem. Biorąc pod uwagę ile stresu muszę znosić codziennie, to nie sądzę, żebym długo wytrzymała. Jeszcze z pół roku i sobie zepsuję zdrowie do reszty i będzie spokój.
nikt nie każe Ci zmieniać mieszkania czy pracy... wiem, że znalezienie nowego towarzystwa nie jest proste ale tak naprawdę, jak się człowiek postara to wszystko może... oczywiście potrzeba do tego czasu.
ciekawe podejście do życia...
Ależ każecie, każecie... Problem stanowią właśnie ludzi z pracy.

I wcale nie prawda, że jak człowiek się postara to wszystko może. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy niezależnie jak bardzo się człowiek stara... Jestem tego żywym dowodem.
ShadowEco's avatar
  • 200
  • 100
  • 100
KiciaKocia

po pierwsze, jeśli nie podoba Ci się miejsce w którym mieszkasz zmień je, nie jesteś drzewem rolleyes
Jak praca Ci nie odpowiada to zmień ją? I nikt Ci nic nie karze tylko daje propozycje bo się UŻALASZ.
Jeśli chodzi o prace, fakt nie jest tak łatwo znaleźć, więc jak Ci na niej zależy to powinnaś zmienić podejście.
A skoro chodzisz zestresowana, to powinnaś coś robić dla relaksu dla siebie,żeby stres rozładować. Bo jakby każdą drobnostką się człowiek przejmował to długo by nie pożył...

Jeśli zmienisz podejście do życia to myślę że by było Ci o wiele prościej i łatwiej w życiu.
A jeśli chodzi o Twoich znajomych to wydaje mi się,że oni tak się pytając i trują Ci dupe o chłopaka,żebyś kogoś miała bo chodzisz zdołowana i żebyś miała kogoś kto pocieszy i wysłucha. Może jakby udało Ci się kogoś znaleźć to by troche wpłyneło tego optymizmu. Ale wpierw żeby z kim być (znaleźć sobie kogoś itp jak to się tam nazywa) byś musiała znaleźć optymizm, wiec kółko się zamyka. Więc moim zdaniem musisz mieć więcej optymizmu,żeby sobie kogoś znaleźć. Bo wątpie że ktoś zechce być z taką osobą wiecznie dołującą się, mam nadzieje że zrozumiałaś.

Jeszcze raz, jeśli chodzi o znajomych. Ja znalazłem nowych i dużo lepszych niż miałem. A jeśli chcesz się trzymać z tamtymi i umiecie się dogadać to sobie wyjaśnijcie pare rzeczy i problem z głowy? np. to że nie szukasz faceta,żeby się nie czepiali? (bo nie wiem właściwie co Ci w Twoich znajomych nie odpowiada ,albo się nie doczytałem)

Emperor Xele's avatar
  • 200
  • 100
  • 200
Olej wszystko, idź się napić heart
ShadowEco's avatar
  • 200
  • 100
  • 100
Emperor Xele
Olej wszystko, idź się napić heart
Xele.... xd *facepalm* nie wolno pić w samotności bo złapie większego doła i się kobita załamie

Quick Reply

Submit
Manage Your Items
Other Stuff
Get Items
Get Gaia Cash
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff