Welcome to Gaia! :: 日本語を勉強しますか? (皆さん) | Forum

Register FaceBook Login Login

GST

Welcome to Gaia's forums, where millions of members gather to discuss random stuff, make new friends,
complain about life, argue about nothing, laugh at dumb pictures, discuss serious issues and/or curse like sailors.

Lurking is creepy. Quit skulking in the shadows and join the conversation!

Register to reply

Advertisement
Share:  
forum:391, topic:55088775
<< < 1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 33 34 35 > >>
momoeri -
Green Tenshi
momoeri -
momoeri -

あはは!ごめんね~
漢字で書いていいの?漢字で書くことを止めたかったら、言ってください^^;; 
うわぁ、優しすぎるですね!^^;; ペラペラじゃありません・・・時々あたしはとても変なことを言いますw
あまり当然じゃありませんけど・・・w 
そっか・・・どうやって日本語を勉強してますか?あたしには、日本人とスカイプで喋ったりLang-8を使ったり日本の小説を読んだりします。:) 日本人とスカイプで喋ることがめっちゃ楽しいですよ~w
たくさんのものを習っていて実に音楽について話しま~す。 スカイプが持っていますか?ブログとか?

めっちゃ?名古屋のほうげんをしっていますか?いいね、私は去年名古屋に行ってホームステイをしました。^_^
漢字で書いていいよ。最近、私は学校をそつぎょうしましたから、漢字で書いてくれたら、本当に私によくなります!
優しすぎる?ありがとう!ところで、大丈夫です。私も日本語で話すと、そんなにペラペラじゃありません。
ももさんはすごいですよ。日本人と喋ったり、かっこいサイトも使ったりして、私は学校で習う事と日本のばんぐみを見た事だけをしました。Lang-8はおもしろそうだと思いますxD
ごめんね、スカイプがありません。 gonk  けど、よくフェースブックを使います wink

(ところで、私は本当に男の子です。ガイヤの女のAVATARが美しいと思うから、女のがほしかったです。でも、私のはちょっと。。。まずいです。 sweatdrop  とにかく、何とかなりますね!  biggrin

へ?羨ましいな!
めっちゃっては大阪弁だと思ったw 
おおお~日本語の授業があったの?また、羨ましいなあ~(>w<)イギリスには、日本語の授業がないよ!大変だよねー
でも大学に行ったら、3年の間に、日本に行くことができるよ。もう楽しみにしてるよ!笑 大阪に行きたいんだ~ 大阪弁と大阪の人が大好きよ★
あたしも日本の番組を見る。特にドラマ~^^ 「マイドでか」っていうドラマを見たことあるの?お勧めしまーすっ(^ー^)V

エエエ~知らなかったよ~ でも緑の天使(・・・他の名前を言うはずのかな?w)さんのアバターはキレイだね♪
緑がすきなの?あたしは、緑と青いが好きんだぁw 

ところでスカイプが持ったほうがいいよね!あはは~冗談だけしてるよ~

ええと、多分大阪弁と名古屋のは同じかも知れない?
あっ!それは本当に残念だ!日本に行く時、楽しんでね~よく話すことも忘れないでね。
「マイドでか」について聞いた事があるけど、見なかった。。。 xp  けどね、「はなきみ」と「のだめのカンタービレ」を見た。それと、「ぜったいかれし」があるけど、まだ見なかった xd

ありがとうね。私は男のもあって、名前はピンク鬼だ。緑の天使はいいよ。 wink
うん、緑とピンクが大好きだ。青いも好き。青いと緑について思うと、そらと土のことを思い出せる。 biggrin

うん。かもね。w
はいー とっても残念だよぉ~(;w;) あはは~ 心配しないで、日本に行けば、皆さんと話すつもりだw
てか、私の聞きのスキル(・・・よくない翻訳しちゃったw)はとても上手ないので、あまり分からないよね。
日本人とスカイプでしゃべると、あたしはいつも「・・・分からん、ごめんなあー」と言ってるww ハズイねーw
おおお、絶対彼氏って見たことあるけど、そんな面白くないと思ったよ。でも・・・絶対彼氏が欲しい・・・ははは~

いえいえ。 ピンク鬼って・・・?面白いな☆ あたしゎ、ももえりと言われるけど・・・・・・・・・新しい名前が欲しいなあ!w
あ~あ、そうね!そらと土も好きょ~

ところで、アメーバを聞いたことあるのかな?Habboのようなチャットゲームがあってたくさんの日本人があるのよ~ チェックしてくれ!!
(アメーバのピグ(Habboのようなチャットゲームは「ピグ」と言うんだ)で、たくさんの日本人の友達ができた。ピグもお勧めしまーす♪ 見てみてね!)

ハハハ、いいよ、私も時々日本人が分からん。日本人は時々早く話すからね。よく聞くれんしゅうすれば、なんとかなる~
ももさんは出来るだけはスカイプで友達と話すように「ゆっくり話して下さい」か「もう一度下さい」って聞くしかないよね へ_へ

rofl  ももさんは絶対彼氏が欲しい! rofl rofl rofl  

新しい名前がほしい?じゃ、作らない?ニックネームになれる!

あのう、Habboの事を聞いた事があるが、「アメーバのピグ」(豚はHabboのゲームの名まえっか? 3nodding )知らん。いつか調べてあげる。 wink

SpontaniousSteve

=D como te vas? No cres que japonese y espanol son muy similar?

Like I said, I want to learn Spanish, so this will be my first conversation from hardly any study xD

yo soy bien, y tu?

(I'm not sure what the second sentence is, but at a glance I think it says Aren't Japanese and Spanish very similar?)

Hmm, I've got to start learning some Spanish to have a conversation with you, but first I need to finish my last Japanese exam crying

don't use Soy. soy means I am. Like i am a woman. Yo estoy bien*

xd At least I'm making a start biggrin

Yo estoy bien, y tu?

frustrado con mi maestro de matematica

sad que paso?

momoeri -
momoeri -

へ?羨ましいな!
おおお~日本語の授業があったの?また、羨ましいなあ~(>w<)イギリスには、日本語の授業がないよ!大変だよねー
でも大学に行ったら、3年の間に、日本に行くことができるよ。もう楽しみにしてるよ!笑 大阪に行きたいんだ~ 大阪弁と大阪の人が大好きよ★
あたしも日本の番組を見る。特にドラマ~^^ 「マイドでか」っていうドラマを見たことあるの?お勧めしまーすっ(^ー^)V

エエエ~知らなかったよ~ でも緑の天使(・・・他の名前を言うはずのかな?w)さんのアバターはキレイだね♪

ところでスカイプが持ったほうがいいよね!あはは~冗談だけしてるよ~

あっ!それは本当に残念だ!日本に行く時、楽しんでね~よく話すことも忘れないでね。
「マイドでか」について聞いた事があるけど、見なかった。。。 xp  けどね、「はなきみ」と「のだめのカンタービレ」を見た。それと、「ぜったいかれし」があるけど、まだ見なかった xd

ありがとうね。私は男のもあって、名前はピンク鬼だ。緑の天使はいいよ。 wink
うん、緑とピンクが大好きだ。青いも好き。青いと緑について思うと、そらと土のことを思い出せる。 biggrin

うん。かもね。w
はいー とっても残念だよぉ~(;w;) あはは~ 心配しないで、日本に行けば、皆さんと話すつもりだw
てか、私の聞きのスキル(・・・よくない翻訳しちゃったw)はとても上手ないので、あまり分からないよね。
日本人とスカイプでしゃべると、あたしはいつも「・・・分からん、ごめんなあー」と言ってるww ハズイねーw
おおお、絶対彼氏って見たことあるけど、そんな面白くないと思ったよ。でも・・・絶対彼氏が欲しい・・・ははは~

いえいえ。 ピンク鬼って・・・?面白いな☆ あたしゎ、ももえりと言われるけど・・・・・・・・・新しい名前が欲しいなあ!w

ところで、アメーバを聞いたことあるのかな?Habboのようなチャットゲームがあってたくさんの日本人があるのよ~ チェックしてくれ!!
(アメーバのピグ(Habboのようなチャットゲームは「ピグ」と言うんだ)で、たくさんの日本人の友達ができた。ピグもお勧めしまーす♪ 見てみてね!)

ハハハ、いいよ、私も時々日本人が分からん。日本人は時々早く話すからね。よく聞くれんしゅうすれば、なんとかなる~
ももさんは出来るだけはスカイプで友達と話すように「ゆっくり話して下さい」か「もう一度下さい」って聞くしかないよね へ_へ

rofl  ももさんは絶対彼氏が欲しい! rofl rofl rofl  

あのう、Habboの事を聞いた事があるが、「アメーバのピグ」(豚はHabboのゲームの名まえっか? 3nodding )知らん。いつか調べてあげる。 wink

はは、そっか・・・・「ゆっくり話してください」って言うのは思わなかったよw
あたしの友達は、時々英語で話してみるけど普通に彼らは英語で話すことが上手じゃなくて・・・大変だよw
あたしが英語で話すと、「英語は全くわからんよ」と言ってるw >_>; 日本語の勉強は頑張ります(^ー^)V

うん、そうね!ニックネームも欲しいなあ~w 「ももえり」ってはうんざりしててしまうよ~w 友達は、ゆやさん、いつもあたしに「ヘンタイ」と呼んでるんだ。ははは~ ペットネームだと思う^^;;

リンク→http://www.ameba.jp/   
ブログを読むことが好きだったら、たくさんのブログがあるよ。(さらに有名な人もアメーバを使うよ!)

んんんんん~ 何してんの?
今、学校の図書館でいるからあたしの先生は不在なんだ。暇な時間が好きなんだよ☆
でも10時30分にコンピュータの勉強のクラスがある。悲しいっ~

ところで、もう聞いたかも。でも何歳なの?自分には⑯才だよ~ ピンクの鬼(か緑の天使 ^_~)は?

momoeri -
momoeri -
momoeri -

へ?羨ましいな!

うん。かもね。w

はは、そっか・・・・「ゆっくり話してください」って言うのは思わなかったよw
あたしの友達は、時々英語で話してみるけど普通に彼らは英語で話すことが上手じゃなくて・・・大変だよw
あたしが英語で話すと、「英語は全くわからんよ」と言ってるw >_>; 日本語の勉強は頑張ります(^ー^)V

うん、そうね!ニックネームも欲しいなあ~w 「ももえり」ってはうんざりしててしまうよ~w 友達は、ゆやさん、いつもあたしに「ヘンタイ」と呼んでるんだ。ははは~ ペットネームだと思う^^;;

ブログを読むことが好きだったら、たくさんのブログがあるよ。(さらに有名な人もアメーバを使うよ!)

今、学校の図書館でいるからあたしの先生は不在なんだ。暇な時間が好きなんだよ☆
でも10時30分にコンピュータの勉強のクラスがある。悲しいっ~

ところで、もう聞いたかも。でも何歳なの?自分には⑯才だよ~ ピンクの鬼(か緑の天使 ^_~)は?

私が手伝ってあげられてよかった。(^_^)
英語は外人にとても難しいね。ももさんの友達はかわいそうな~ 英語にきょうみがある?そうじゃなくても、ももさんの日本語はよくなれるね(ー_^)

うわ、[ヘンタイ」って呼ぶって、私は笑った。私の意見は、私のももさんというニックネームが好きだ。ところで、[ももさん」って呼んでいい?前、聞かなかって私が悪いね(v_v)”

リンクをくれてありがとう。今、アメーバを調べてオーストラリアに住んでいるから夜だ。

ねーねー、ももさん、私のニックネームを作ってくれないか?

私は17才だよ。そんなに大きい年ギャップじゃなそう xD

ももさん、最近、私の友達がリンクをくれて、みせたい(^_^)ペンパルサービスだよ!

=D como te vas? No cres que japonese y espanol son muy similar?

Like I said, I want to learn Spanish, so this will be my first conversation from hardly any study xD

yo soy bien, y tu?

(I'm not sure what the second sentence is, but at a glance I think it says Aren't Japanese and Spanish very similar?)

Hmm, I've got to start learning some Spanish to have a conversation with you, but first I need to finish my last Japanese exam crying

don't use Soy. soy means I am. Like i am a woman. Yo estoy bien*

xd At least I'm making a start biggrin

frustrado con mi maestro de matematica

http://www.youtube.com/watch?v=KsorDtGIfbQ *blush* redface 熱い~

um i actually dont know how to say this, but hes REALLY picky! 

When do you use 訓読み and when do you use 音読み?

momoeri -
momoeri -

うん。かもね。w

英語は外人にとても難しいね。ももさんの友達はかわいそうな~ 英語にきょうみがある?そうじゃなくても、ももさんの日本語はよくなれるね(ー_^)

うわ、[ヘンタイ」って呼ぶって、私は笑った。私の意見は、私のももさんというニックネームが好きだ。ところで、[ももさん」って呼んでいい?前、聞かなかって私が悪いね(v_v)”

リンクをくれてありがとう。今、アメーバを調べてオーストラリアに住んでいるから夜だ。

ももさん、最近、私の友達がリンクをくれて、みせたい(^_^)ペンパルサービスだよ!

うんうん、そうね~ 外国人は特に英語の文法が難しいだと思うね。でも、英語を話すの人にとって日本語の文法も難しいと思うね~w はいー、私の友達はとっても可愛いよね!w でも皆さんは大人だけど・・・はは~
えぇと、今学校に英語を勉強してるんだ。^^; 英語の言語学に興味があって翻訳者か英語の先生になりたいから。^^;; 数学は下手だけど英語は得意だよw (じゃあ、母語ものだから・・・はは)
ありがとー、緑さんも!

はい、もちろん!ももって呼んでいいのよ!(:

おおおお~ オーストラリアに住んでるの?将来に、私の父母はオーストラリアに動くつもりなんだ。^^ オーストラリアはどう?

はい!作りまーす!けど、本名って何?よかったら、本名は教えてくれて、ニックを作るよ~!

ははは、うんうん!いいよね!

リンクをポストしてくれてありがとうね☆ でももうこのサイトを知ってるよ^^ いいサイトだね!

http://www.youtube.com/watch?v=LMMlb551aSw

my japanese =/ redface

Haha, it was quite good! Although, I noticed a few mistakes and here's a few tips:
今晩は!私の名前は龍弥です.私は十五歳です.私はドミニカ人です.私はニョウク市で 住みます.私は言語勉強しますと音楽聞きますのが好きです .私は四週間日本語勉強しました.またね!

1) Don't use watashi wa as much. I would've just that in like the first sentence, and left it at that. You don't need to say the subject so much, it's okay to not mention it if it's already understood.
2) 住みます⇒住んでいます
3)言語を勉強していて音楽を聞くのが好きです。
4)We say よん instead of し for 4 in Japanese cause し has the same pronunciation as 死 which is related to death.

momoeri -
http://www.youtube.com/watch?v=LMMlb551aSw

Haha, it was quite good! Although, I noticed a few mistakes and here's a few tips:
今晩は!私の名前は龍弥です.私は十五歳です.私はドミニカ人です.私はニョウク市で 住みます.私は言語勉強しますと音楽聞きますのが好きです .私は四週間日本語勉強しました.またね!

1) Don't use watashi wa as much. I would've just that in like the first sentence, and left it at that. You don't need to say the subject so much, it's okay to not mention it if it's already understood.
4)We say よん instead of し for 4 in Japanese cause し has the same pronunciation as 死 which is related to death.

i don't understnd #2. and oooooooooo i JUST learned #3!! about the Te forms. lol at #4 just like the Chinese xD Si (means 4 and also means death)

http://www.youtube.com/watch?v=KsorDtGIfbQ *blush* redface 熱い~

um i actually dont know how to say this, but hes REALLY picky! 

When do you use 訓読み and when do you use 音読み?

Awww, don't worry, just keep doing your best in maths. What level do you do? Perhaps I can help?

As for on and kun readings, I looked it up for you because I never really focused on which to use, and found this:

Quote:
The On-yomi of a kanji is usually seen in kanji compounds (called jukugo (じゅくご) which I will get to in a later post) while the Kun-yomi are either seen in verbs or in Japanese readings of a word.

Resource

btw, love the use of hot there xD

And to be honest, as your Japanese skills progress, you'll find that you'll get a natural taste for what to use as if it were your first language smile

momoeri -
momoeri -
momoeri -

うん。かもね。w

うんうん、そうね~ 外国人は特に英語の文法が難しいだと思うね。でも、英語を話すの人にとって日本語の文法も難しいと思うね~w はいー、私の友達はとっても可愛いよね!w でも皆さんは大人だけど・・・はは~
えぇと、今学校に英語を勉強してるんだ。^^; 英語の言語学に興味があって翻訳者か英語の先生になりたいから。^^;; 数学は下手だけど英語は得意だよw (じゃあ、母語ものだから・・・はは)
ありがとー、緑さんも!

はい、もちろん!ももって呼んでいいのよ!(:

おおおお~ オーストラリアに住んでるの?将来に、私の父母はオーストラリアに動くつもりなんだ。^^ オーストラリアはどう?

はい!作りまーす!けど、本名って何?よかったら、本名は教えてくれて、ニックを作るよ~!

ははは、うんうん!いいよね!

リンクをポストしてくれてありがとうね☆ でももうこのサイトを知ってるよ^^ いいサイトだね!

ももさんの友達は大人なのに、やさしそうだね。
私も英語が好きだけど、実は数学も好きだ。その科目ははんたいそうだが、全部面白くて、美しいと思う。
うん、オーストラリアに住んでいる(^_^)ももの両親はオーストラリアに引越していいと思う。オーストラリアは時々変な天気があるのに、人は大分やさしいよ。私は乗り物はよくて悪い(場合があたえるね)と思う。
私の名前はチャールズだ~。ももさんは?
うわ、もう知ってるかxD 私は賛成していいサイトと思うよ じゃ、これでどうだ?

momoeri -

i don't understnd #2. and oooooooooo i JUST learned #3!! about the Te forms. lol at #4 just like the Chinese xD Si (means 4 and also means death)

#2: you need 住んでいます instead of 住みます because 住んでいます literally means you are currently living (in NY) and are stating a fact. If you were to use 住みます, there is a degree of uncertainty of whether or not you will live there today or tomorrow, if that makes sense biggrin

I'm going to watch the video now and provide some feedback biggrin btw, epic kanji, does that come from Chinese studies?

My feedback mirrors momo's, as well as:

1: Try not to forget particles biggrin several times you forgot the を particle, such as where momo corrected and 日本語(を)勉強しました

2: To make your Japanese sound more natural, try to slide your ました to sound more like "mashhta" rather than "ma-shi-ta"

3: If you really get to introduce yourself for the first time to someone, try starting with はじめまして, which is basically "How do you do? (for the first time)" But, and I reiterate, it is only a first account measure, so don't say it every time you see the person you've already said it once to biggrin

Very good for a self-learner!

Hope that helps smile

*Heard your singing heart

Since this thread is for 初心者, I'd like to ask some questions as I'm taking first-year 日木語 at my university...

1. How do you go about using 原稿用紙? The professor didn't go into much detail but we're required to do at least one or two this quarter for writing compositions...

2. What's the general rule for using either く or じゃありません as a suffix when expressing the negative for an adjective? I understand く is generally used for い adjectives and じゃありません for な adjectives, but I was told there were exceptions... or is this the general idea?

3. Is this greeting gramatically correct, and if it technically is, would it sound strange saying this in an "everyday" context to a Japanese person?
Quote:
はじめまして。(name of uni)だいがくの(my name)です。(my town)はしゅっしんです。いちねんせいです。せんこうはぶんがくです。じゅういちがつうまれです。

4. In what context is it appropriate to use のor に or は or が or を? There's so many particles for different sentences, it's confusing...

5. Also, a personal question not related to class: what's the difference between the kanji 中月and just 中? Don't they both mean morning?

숨이 가파 mayday, dot dot dot dot dot
맘이 아파 mayday, dot dot dot dot dot
시간은 또 tick tock, 흘러만 가 tick tock
들리니 내 sign, sign, dot dot dot dot dot
Xeno Incognito
Since this thread is for 初心者, I'd like to ask some questions as I'm taking first-year 日木語 at my university...

1. How do you go about using 原稿用紙? The professor didn't go into much detail but we're required to do at least one or two this quarter for writing compositions...

2. What's the general rule for using either く or じゃありません as a suffix when expressing the negative for an adjective? I understand く is generally used for い adjectives and じゃありません for な adjectives, but I was told there were exceptions... or is this the general idea?

3. Is this greeting gramatically correct, and if it technically is, would it sound strange saying this in an "everyday" context to a Japanese person?
Quote:
はじめまして。(name of uni)だいがくの(my name)です。(my town)はしゅっしんです。いちねんせいです。せんこうはぶんがくです。じゅういちがつうまれです。

4. In what context is it appropriate to use のor に or は or が or を? There's so many particles for different sentences, it's confusing...

5. Also, a personal question not related to class: what's the difference between the kanji 中月and just 中? Don't they both mean morning?

1. It depends on whether you want to write vertically or horizontally. Horizontal orientation (to my knowledge, but I haven't reached university level Japanese) follows the same conventions as English.

Vertical orientation needs a lot of explaining. You write DOWN the columns from right to left, and for each new paragraph you need to leave one entire column empty, as well as leave one box in the new paragraph empty. There are also heaps more rules for punctuation and certain Japanese characters, such as the small つ

2. For い adjectives, drop the い and add くありません.
For な adjectives, just add じゃありません.
AFAIK, the only い adjective "exception" would be いい, which becomes よい -> よくありません

3.はじめまして。(わたしは)(name of uni)だいがくの(my name)です。
(my town)はしゅっしんです。 I haven't used this form before, but as a suggestion, you could also use the simpler (my town)にすんでいます。
(だいがく)いちねんせいです。
せんこうはぶんがくです。じゅういちがつ(に)うまれ(ました)

4. の:Used as a possessive suffix, meaning whatever noun you put it after basically means "noun's"

eg: わたしのうちです。 It is my home.
まりこのうちです。 It is Mariko's home.

に: Pretty much closest to "to" in English. Use after places and follow up with a verb such as go to say (verb)to(place) [(place)に(verb)]

は: Subject marker. Think of it as "as for (whatever is before は)"

が: Another subject marker, which outlines a second subject directly related to the initial subject.

Eg: そのいぬは、みみがおおきいです。 That dog has big ears. (Literally, As for that dog, the ears are big)

を: Object marker. Followed after an object and immediately followed by a verb and any adverbs.

As your study of Japanese progresses, you will find a natural use of particles, so it's nothing really to worry about if you can master it asap smile

5. I'm sorry, but none of those kanji mean morning to my knowledge.

Hope that helps biggrin

<< < 1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 33 34 35 > >>

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

We will be phasing out support for your browser soon.

Please upgrade to one of these more modern browsers.